22.3 C
Athens
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλημέρα! Η λέξη που αλλάζει την καθημερινότητα με ένα βιβλίο που θα σας φτιάξει τη διάθεση

Ένα διαφορετικό βιβλίο βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία από σήμερα και μας έκανε εντύπωση. 

Το όνομα αυτού: Καλημέρα! 

Εσύ πόσο εύκολα θα την χάριζες στον άστεγο της γωνίας, σε εκείνον που σε πλήγωσε ή στην πεθερά σου; Άραγε πόσες καλημέρες δεν είπαμε χαμένοι στην απρόσωπη καθημερινότητά μας; Πόσους ανθρώπους προσπεράσαμε, πόση αγένεια κι απαξίωση αναθρέψαμε; Και τι θα γινόταν αν, κάποια μέρα, συνασπίζονταν όλοι οι υπέρμαχοί της, όπως στο «Καλημέρα!» του Γιάννη Ζευγώλη; Αν διεκδικούσαν το δικαίωμα στο να λέμε και να ακούμε την καλημέρα; Μήπως τότε η ζωή μας θα γινόταν πιο ουσιαστική; Μήπως τελικά αυτή είναι η αλλαγή που χρειάζεται η αποξενωμένη κοινωνία που χτίσαμε; Ας δοκιμάσουμε με αφορμή το «Καλημέρα!» από αυτό το καλοκαίρι. 

Ιστορία του βιβλίου «Καλημέρα»:

Ο αφανισμός της καλημέρας από τη ζωή μας και η κατασκευή ενός νέου μοντέλου περιθωριοποίησης και απομάκρυνσης των ανθρώπων οδήγησε μία ομάδα εθελοντών στη δημιουργία ενός κινήματος που στόχο έχει τη διάδοση της καλημέρας και την κοινωνική αφύπνιση. Στα γραφεία του κινήματος «Καλημέρα» στα Πετράλωνα υπήρχε μεγάλη κινητικότητα με καθημερινή εγγραφή μελών, οργάνωση αποστολών στις γειτονιές, τηλεφωνική υποστήριξη ανθρώπων που ήθελαν να ακούσουν μία καλημέρα. Στόχος του βιβλίου είναι η αλλαγή προσανατολισμού της κοινωνίας μέσα από τον επαναπροσδιορισμό της καλημέρας στην καθημερινότητα μας, η επαναφορά χαμένων αξιών και η αντιμετώπιση του ρεύματος «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ» στη χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη. Μέσα σε αυτό το κλίμα η καλημέρα κερδίζει κοινωνιολογικά έδαφος και αποτελεί απειλή για όσους έχουν ως κρυφή αποστολή την αποξένωση των ανθρώπων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιάννης Ζευγώλης γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1978 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Απείρανθο της Νάξου. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Αθηνών. Απέκτησε ειδίκευση στη Μετάφραση. 

Προηγούμενα βιβλία του: Λογοχανείο, συλλογή Διηγημάτων, Αστεγοσκόπιο, Συλλογή Διηγημάτων, Ο Κρεμάστρας, Σπονδυλωτό αφήγημα. 

Συμμετείχε δύο φορές μέχρι σήμερα στην εκπομπή «Άξιον Εστί» του Βασίλη Βασιλικού. 

- Advertisement -

Το Μονόπρακτο με τίτλο «Το σπίτι του Κωφού Ηθοποιού» διαβάστηκε στο Ηρώδειο. Στη βραδιά sleep out που οργανώθηκε στην Αθήνα για τους αστέγους ανέβηκε το θεατρικό του έργο «Οι Νεοσύλλεκτοι» και την επόμενη χρονιά το μονόπρακτο «Όταν οι Θεοί ξεσπάνε». Το «Λογοχανείο» ανέβηκε με επιτυχία στο Θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. Έγραψε τα κείμενα για το Roadtrip 2 και ήταν ένας από τους δύο συγγραφείς του Roadtrip 3 της Βιολέττας Γύρα. Το 2016 ανέβηκε το θεατρικό του έργο «Οδός Αστέγων» στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος σε σκηνοθεσία Βασίλη Βυλαρά. Συνεργάστηκε στενά με τον Γιάννη Ζουγανέλη στο Φόρτσα Πατρίδα. Μιλάει Νοηματική, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά. Έχει γράψει πλήθος διαφημιστικών σεναρίων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών. Εργάζεται ασταμάτητα στον χώρο της Διαφήμισης και της Επικοινωνίας από το 2000. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίζα Αρώνη και έχει δύο παιδιά, το Μάνο και τον Χρήστο. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.