26.1 C
Athens
Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ζέτα Δούκα: «Η τηλεόραση, όπως και όλα τα πράγματα στο χώρο μας, είναι ομαδική υπόθεση»

  Η Ζέτα Δούκα δηλώνει περήφανη που συμμετέχει σε μια σειρά όπως τα «Ψέματα», η οποία θίγει θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες.

  Η ηθοποιός σε συνέντευξή της περιέγραψε την ηρωίδα της, Νόρα Χατζίδου, έναν πολύ ωραίο ρόλο.

  Επιστρέφετε τηλεοπτικά δύο χρόνια μετά το «Καφέ της Χαράς», με μια δυνατή ιστορία.

  Είμαι πολύ περήφανη για τα «Ψέματα» και τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη σειρά για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά τα θέματα που πραγματεύεται, που είναι ό,τι ακριβώς βιώνει η ελληνική κοινωνία και ό,τι περνάει από το μυαλό του καθενός από εμάς αυτήν τη στιγμή.

  Και φαντάζομαι πως το ίδιο ισχύει και για την παγκόσμια κοινωνία, γιατί αυτή η σειρά έγινε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 2017, με τον τίτλο «Liar». Που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κοινωνικά για θέματα όπως η κατάχρηση εξουσίας, οι βιασμοί και όλα αυτά που θα συμβούν στα τελευταία επεισόδια.

  Και έχει επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι είναι πράγματι τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία τα σκέφτεται, την ξεβολεύουν, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, υπάρχουν πολλές γνώμες. Είναι χρήσιμο το ότι η ελληνική τηλεόραση, η οποία μπαίνει στα σπίτια όλων των ανθρώπων, φιλοξενεί μια τέτοια σειρά που λειτουργεί εκπαιδευτικά.

  Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δούλεψα με τις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσε κάποιος να εργαστεί στην τηλεόραση. Συνεργάστηκα με έναν καταληκτικό σκηνοθέτη, το Γιώργο Γκικαπέππα, ο οποίος αγαπάει και διευκολύνει τους ηθοποιούς, τον Θωμά Βαρδία, ο οποίος έχει κάνει εκπληκτική φωτογραφία, μια εξαιρετική εταιρεία παραγωγής που κάνει πάντα προσεγμένες δουλειές και, κυρίως, με ηθοποιούς έναν κι έναν. Η τηλεόραση, όπως και όλα τα πράγματα στο χώρο μας, είναι ομαδική υπόθεση.

  Έχει πλέον η κοινωνία ανοιχτά τα αφτιά σε τέτοιες ιστορίες;

  Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Άλλοι ήταν πιο έτοιμοι για αυτήν, άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Σίγουρα όμως είναι μια κοινωνία πιο ανοιχτή, πιο δεκτική, που πλέον σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα.

  - Advertisement -

  Υποδύεστε τη Νόρα Χατζίδου, την οποία θα γνωρίσουμε στα τέσσερα τελευταία επεισόδια.

  Είναι ένας πολύ ωραίος ρόλος και χαίρομαι που ήρθε στη ζωή μου -και τη δεδομένη χρονική στιγμή-, γιατί είναι αυτό που σκεφτόμαστε όλοι: τι αντιμετώπιση πρέπει να έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται σε πρώτη επαφή με τα εγκλήματα, δηλαδή η αστυνομία.

  Η Νόρα Χατζίδου είναι αστυνόμος Α’ στο Ανθρωποκτονιών και αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια δολοφονία. Είναι ένας άνθρωπος πολύ ηθικός, πολύ καθαρός, που αντιμετωπίζει με σταθερότητα και οξυμένο ένστικτο αυτά με τα οποία καταπιάνεται. Έχει και η ίδια μια πονεμένη ιστορία ζωής, την οποία φέρνει στο προσκήνιο όταν χρειάζεται, και έχει ζήσει στο πετσί της την κακοποίηση και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζεται από την κοινωνία.

  Η Νόρα Χατζίδου είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με θύματα και δύσκολες καταστάσεις οι οποίες πρέπει να επιλυθούν σωστά και γρήγορα.

  Σε ποιο βαθμό συμβάλλουν οι προσωπικές της εμπειρίες στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί;

  Η Νόρα είναι ένας ηθικός άνθρωπος που πιστεύει στη δικαιοσύνη, ακόμα κι αν αυτή πολλές φορές την έχει προδώσει. Για την ίδια, οι κοινωνίες διέπονται από νόμους. Δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να κάνει ό,τι θέλει. Έχει κινηθεί με γνώμονα αυτό και θέλει οτιδήποτε κάνει να περνάει μέσα από το δρόμο της δικαιοσύνης.

  Εφόσον, λοιπόν, η ίδιο απέτρεψε τον εαυτό της από το να πάρει τη δική της κατάσταση στα χέρια της και να δράσει διαφορετικά, δεν το επιτρέπει σε κανέναν άλλο. Και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βρει την αλήθεια.

  Πηγή:7ΜέρεςTV

  Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ