Επιστημονική διημερίδα για τις ψυχικές διαταραχές

Οι ψυχικές διαταραχές, από την κατάθλιψη και τη χρήση ουσιών  μέχρι τη διπολική διαταραχή και τη σχιζοφρένεια, θα συζητηθούν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής διημερίδας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Οι ψυχικές διαταραχές, από την κατάθλιψη και τη χρήση ουσιών  μέχρι τη διπολική διαταραχή και τη σχιζοφρένεια, θα συζητηθούν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής διημερίδας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.), στις 19 και  20 Φεβρουαρίου 2016 στον Πολυχώρο Gazarte στον Κεραμικό.
 
Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστήμονες θα μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε θέματα αντιμετώπισης ποικίλων ψυχικών διαταραχών. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, οι σύγχρονοι θεραπευτικοί στόχοι στην αντιμετώπιση της Σχιζοφρένειας, ο ρόλος των φαρμάκων μακράς δράσης, οι προοπτικές ανάπτυξης νέων αντιψυχωσικών φαρμάκων και κυρίως θα συζητηθεί το γιατί είναι σημαντική η πρώιμη και ορθά επιλεγμένη δια βίου φαρμακευτική θεραπεία.
 
Θα συζητηθούν επίσης οι Συναισθηματικές Διαταραχές, στοχεύοντας κυρίως στο κοινωνικό -και όχι μόνο κόστος-  της Κατάθλιψης αλλά και της Διπολικής Διαταραχής, οι οποίες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο μεταξύ των ψυχικών νόσων.
 
Τέλος, το αδιέξοδο στην αντιμετώπιση ψυχικών εκδηλώσεων, που προέρχονται από τη χρήση της κάνναβης και  του αλκοόλ στις σύγχρονες κοινωνίες, καθώς και η διαφοροδιαγνωστικοί και θεραπευτικοί προβληματισμοί που προκύπτουν στη καθημερινή άσκηση της ψυχιατρικής, για ένα μεγάλο αριθμό ψυχικά πασχόντων, θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο συζήτησης και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των επιστημόνων.
 
Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι περιορισμένη και για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη διοργανώτρια εταιρεία ONE TO ONE, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7254383/385/388, e-mail: info@one2onesa.com

Πηγή: protothema.gr