Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας: Η προειδοποίηση Λαγκάρντ για την απειλή

Απειλή για την παγκόσμια οικονομία αποτελούν οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, όπως προειδοποίησε σήμερα η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Σήμερα, ξεκάθαρα, οι εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα συνιστούν απειλή για την παγκόσμια οικονομία» δήλωσε η Λαγκάρντ στους δημοσιογράφους έπειτα από την ομιλία της στο Φόρουμ του Παρισιού ,που είναι αφιερωμένο στο χρέος των αναπτυσσομένων χωρών. «Για μας στο ΔΝΤ είναι επιτακτική η επίλυση των εμπορικών εντάσεων κατά τρόπο ικανοποιητικό για όλους».

«Είχαμε την εντύπωση ότι αυτή η απειλή είχε αρχίσει να εκλείπει, ότι οι σχέσεις βελτιώνονταν και ότι κατευθυνόμασταν προς μία συμφωνία» ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον, υπενθύμισε. «Ελπίζουμε ότι έτσι εξακολουθεί να είναι, αλλά σήμερα οι φήμες, τα tweets και τα σχόλια δεν είναι ευνοϊκά», είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Κινέζοι και Αμερικανοί θα επαναλάβουν τις δύσκολες εμπορικές τους διαπραγματεύσεις αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Ο Κινέζος διαπραγματευτής Λιου Χε θα βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ήταν αβέβαιη μετά την μονομερή απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή για την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα που αντιπροσωπεύουν 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες εξαγωγές, αρχής γενομένης από την 10η Μαΐου.

Πηγή: newsbeast.gr