Τα ελληνικά νησιά έχουν χίλιους λόγους να τα επισκεφθείς. Καταπληκτικές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, φιλόξενοι ντόπιοι, ηρεμία και ποιοτική νυχτερινή ζωή ταυτόχρονα, όμως ένας λόγος που περνάει στα ψιλά γράμματα είναι και το φαγητό.
Η ευλογία των φρέσκων υλικών, των πεντανόστιμων πρώτων υλών και οι συνταγές που έχουν επιβιώσει από γενιά σε γενιά, μαγεύουν Έλληνες και ξένους.
Δύο νησιά που σε προκαλούν να τα… δοκιμάσεις:
Νάξος
Στη Νάξο ξεκινά με τηγανητή πατάτα, για την οποία οι ντόπιοι λένε πως είναι πεντανόστιμη. Συνέχισε με τα τυριά τους. Αγόρασε επιστρέφοντας ένα κεφάλι γραβιέρα Νάξου, αλλιώς σε βλέπω να αναπολείς τη γεύση του μπροστά από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.
Σίφνος
Στο νησί του Αιγαίου, τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες έχουν ευξηθεί και έτσι όλοι γνώρισαν τις ομορφιές της Σίφνου. Σε αυτό το νησί δεν θα βαρεθείς ποτέ και θα φας υπέροχα. Ίσως είναι ένα από τα κορυφαία νησιά σε ταβέρνες και εστιατόρια, με το επίπεδο να είναι ιδαίτερο υψηλό. Ρεβιθάδα και μαστέλο θα σε ξετρελάνουν και όταν θα μπεις στο πλοίο της επιστροφής, φρόντισε να έχεις μάθει τη συνταγή από κανένα ντόπιο.