Δημήτρης Κελέκης: Θα προσφέρω με αγάπη και όραμα τη γνώση μου

Ο Δημήτριος Κελέκης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για την συνεισφορά και το ερευνητικό του έργο στο χώρο της επεμβατικής ακτινολογίας, έργο για το οποίο έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (Χρυσούν Μετάλλιο/ Αμερικανικής Εταιρίας Ακτινολογίας, Distinguished Fellow/ Ευρωπαϊκή Ένωση Επεμβατικών Ακτινολόγων, Χρυσούν Μετάλλιο/ JVIR Editor’s).

Παράλληλα ήταν ιδρυτής και επί 20ετίας Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επεμβατικής Ακτινολογίας, Νευροακτινολογίας και Αγγειοακτινολογίας, ενώ έχει διατελέσει Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του CIRSE (Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe), και πρόεδρος επί διετία του Board of trustees του CIRSE.

Ο Δημήτριος Κελέκης υπήρξε δημιουργός του έτους Παιδείας – Δωρεάν Παιδεία, έχει τιμηθεί με σημαντικές θέσεις, όπως Πρόεδρος του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας, Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας (Αθήνα 1986) και εκ νέου Πρόεδρος Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας (Κρήτη 1994), Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Πρόεδρος του Κολλεγίου των Ακτινολόγων και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος όλων των φοιτητών της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ και της ΦΕΑΠΘ – Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Ο Δημήτρης Κελέκης είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Κύριε Καθηγητά ποιοι είναι οι λόγοι, που σας ώθησαν να πολιτευτείτε;

Δεν πολιτεύομαι αλλά προσφέρω την εμπειρία ετών στην επιστήμη της Ιατρικής και στη διοίκηση των Ιατρικών Νοσοκομείων του ΕΚΠΑ, του ΕΣΥ και του ιδιωτικού φορέα.

Τι θα σας προσφέρει και τι θα προσφέρετε στην περιφέρεια;

Θα προσφέρω με αγάπη και όραμα τη γνώση μου και ελπίζω να έχω την ικανοποίηση της επιτυχίας στην ως άνω προσπάθεια.

Έχετε εμπειρία οργανώσης και συμμετοχής στα κοινά;

Ναι μεγάλη εμπειρία. Επί πολλά χρόνια οργάνωσα και διεύθυνα τμήματα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ, του ΕΣΥ.

Γιατί είστε υποψήφιος στην Ανεξάρτητη Αρχή, Αττικής (Κος Γ. Σγουρός) και δεν είστε με άλλη παράταξη;

Είμαι υποψήφιος με τον Γιάννη Σγουρό διότι είμαστε ανεξάρτητοι δηλαδή είμαι πολιτικοποιημένος αλλά δεν είμαι κομματικοποιημένος. Και αυτή η αρχή πρέπει να ισχύσει, οτι δηλαδη οι δημοτικές εκλογές και οι εκλογές της περιφέρειας πρέπει να είναι ανεξάρτητες πολιτικών κομμάτων.

Έχετε ασχοληθεί άλλη φορά με την πολιτική και πότε;

Ναι ασχολήθηκα στο 4ο, 5ο και 6ο έτος της Ιατρικής ως φοιτητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Πρόεδρος των φοιτητών της Ιατρικής και της ΦΕΑΠΘ (Φοιτητική Ένωση Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και πετύχαμε την εφαρμογή «ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», την ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, το ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΣΟ για τους φοιτητές κ.λπ.

Μετά έφυγα στο εξωτερικό και είχα πολλές προεδρίες και διοικητικές θέσεις στην Ευρώπη, στο Πανεπιστήμιο, στον Ιδιωτικό φορέα, που αφορούσαν την Ιατρική Επιστήμη.

Αν εκλεγείτε τι σχέδια έχετε;

Έχω πολλά σχέδια αλλά έχω κυρίως οράματα και επιτυχείς σκέψεις για την πρόοδο και βελτίωση της ιατρικής δεοντολογίας και πράξεως.

Ξέρετε ότι θα έχετε πολλά προβλήματα και θα πρέπει να δίνετε άμεσα λύσεις; Έχετε εμπειρία;

Η διοικητική μου πείρα είναι αρκετά μεγάλη ως Διευθυντής πολλών ακτινολογικών εργαστηρίων (Αρεταίειο, Ρίο Πατρών, Αθήναιον, Υγεία, Ευγενίδειο, Σισμανόγλειο, Αττικό, Ωνάσειο, Αλεξάνδρα κ.λπ.).

Πιστεύω αυτή η κληθείσα πείρα πολλών ετών θα βοηθήσει εφ’ όσον η Παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής με Επικεφαλής τον Γιάννη  Σγουρό θα ψηφιστεί από τους κατοίκους της Αττικής.

Ποια η γνώμη σας για τα θέματα υγείας όπως έχουν διαμορφωθεί τώρα;

Τα θέματα υγείας είναι τραγικά δύσκολα αλλά με το ΕΣΠΑ και με ειδικές συμβάσεις, (που έχουμε μεγάλη εμπειρία από το Πανεπιστήμιο) θα τα αντιμετωπίζουμε, όπως ήδη έχω κάνει πολλές φορές.

Οι Έλληνες Ιατροί, το προσωπικό των νοσοκομείων μας είναι καλού επιπέδου;

Οι Έλληνες ιατροί, οι Νοσηλευτές, οι Τεχνολόγοι, οι γραμματείς μας σε όλους τους τομείς είναι άριστοι αλλά και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, με πολύ χαμηλούς μισθούς και πολλές φορές απλήρωτοι ακόμα και για τις εφημερίες τους.

Τι έχετε να πείτε για τα φακελάκια;

Κάθε σπίτι έχει και την τουαλέτα του και επομένως μην περιμένετε να εκφραστώ αφού είναι μία πράξη, που συμβαίνει. Αλλά πληροφορηθείτε ποιες είναι οι αμοιβές των ιατρών, οι οποίοι αρχίζουν την καριέρα τους μετά τα 32 έτη σπουδών και ως τότε δεν μπορούν να κερδίσουν την ζωή τους. Εξηγώ ότι το φακελάκι είναι κατακριτέο αλλά η οικονομική δυσχέρεια αλλά και συχνά η επιμονή του ασθενούς, πολλές φορές είναι η αιτία της extra πληρωμής.

Έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με τα θέματα της περιφέρειας;

Ναι. Έχω κλείσει το ιατρείο μου και ασχολούμαι στο ΙΑΣΩ το πρωί. Τα απογεύματά μου είναι απόλυτα ελεύθερα και θα τα αφιερώνω προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην Περιφέρεια εάν με εκλέξουν οι ψηφοφόροι του Κεντρικού Τομέα της Αττικής.

Facebook: Δημήτρης Κελέκης/Dimitris Kelekis και Δημήτρης Κελέκης

Youtube: dimitris kelekis

www.dimitrios-kelekis.gr