19.4 C
Athens
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας και για τους άλλους 6 κατηγορούμενους της δολοφονίας

Συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευή (9.6.2023) η μαραθώνια αγόρευση της εισαγγελέα στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Αυτή τη φορά, η κ. Κυριακή Κλιάμπα αναφέρθηκε στους ρόλους και την συμμετοχή των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων.

Μετά την αγόρευση «κόλαφο» που έκανε χθες η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Είναι η τρίτη ημέρα της αγόρευσής της, όπου σκιαγράφησε τους ρόλους των 12 κατηγορουμένων.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η εισαγγελέας τόνισε ξανά τις διαδοχικές αντιφάσεις και τα ψέματα που θεωρεί η ίδια ότι αναφέρθηκαν τόσο στην ανακρίτρια αλλά και ενώπιον του δικαστηρίου από τους κατηγορούμενους.

Ο 7ος κατηγορούμενος «πήγε να χτυπήσει γιατί το βρήκε ενδιαφέρον»

Σχετικά με τον 7ο κατηγορούμενο, η εισαγγελέας τόνισε πως η ουσία είναι η γενικότερη άρνησή του αλλά και το γεγονός ότι είπε πως ο ίδιος πήγε να χτυπήσει γιατί το βρήκε ενδιαφέρον.

«Δεν ήταν καθόλου τυχαίος ο τρόπος που ξεκίνησαν, είχε οργανωθεί, αλλά είχε εμμονή να προστατέψει τον πρώτο που το οργάνωσε».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου είχε αναφέρει πως δεν μπορούσε να δει τίποτα, γιατί ήταν σκοτάδι στο σημείο της οικοδομής. «Χέρια κουνιούνται, όπλα σηκώνονται στον αέρα και παρ’ όλα αυτά ο κατηγορούμενος δεν είδε τίποτα. Μας είπε ότι και όσο πήγαιναν προς το σημείο της επίθεσης, ο ίδιος είχε σκοπό να μαλώσει, αλλά όταν κάποιος συμμετέχει σε μάλωμα με όπλα, συμπληρώνει το παζλ των χτυπημάτων και να αφαιρέσει ζωές».

Έλλειψη μεταμέλειας η προσπάθεια συγκάλυψης

Η κα Κλιάμπα τόνισε, πως η προσπάθεια του καθενός να κουκουλώσει και να συγκαλύψει τους υπόλοιπους αλλά και τους εαυτούς τους, τους οδηγεί σε αφηγήματα χωρίς λογική, ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη φαντασία και δείχνει έλλειψη μεταμέλειας.

«Τα βίντεο δείχνουν έναν νέο να αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι, με περήφανο βήμα. Ο κατηγορούμενος έβλεπε τον χαμό στη σκάλα και έτρεξε για να συμβάλλει και ο ίδιος έπειτα από το σήμα του αρχηγού, πήγε για να επιτεθεί και να χτυπήσει, ώστε όλοι μαζί να επιφέρουν το αποτέλεσμα, τον θάνατο δηλαδή. Δεν μπορεί να μας πείσει ότι πήγε να βοηθήσει τον Άγγελο και ότι πάτησε το αίμα του Άλκη, γιατί δεν ήταν ούτε αυτός ένας θεατής».

Ο 8ος κατηγορούμενος «ήθελε να συμβάλλει αλλά δεν πρόλαβε»

Σχετικά με τον 8ο κατηγορούμενο η εισαγγελική λειτουργός είπε πως μπορεί να μην έφτασε στο πεδίο μάχης αλλά η συνδρομή του ήταν καθοριστική, και για αυτό αρνήθηκε να πει την αλήθεια για οποιονδήποτε.

«Μας είπε ότι το μόνο που είδε ήταν να μαλώνουν, πως ήταν όλοι μαυροφορεμένοι και δεν μπορούσε να καταλάβει ποιοι είναι. Δεν είναι όμως αυτή η αλήθεια. Τα όπλα είναι ορατά και οι μαχαιριές είναι εξίσου ορατές. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο εκείνη την νύχτα και η εντολή είχε δοθεί.

- Advertisement -

Ο κατηγορούμενος κατάλαβε ότι δεν προλάβαινε να συμβάλλει και αυτός στην μεγάλη επιτυχία της βραδιάς, και άρα δεν έφυγε επειδή κοκκάλωσε, όπως μας είπε. Ήθελε να συμβάλλει αλλά δεν πρόλαβε, ήταν μόλις 15 μέτρα μακριά από τον Άλκη που η κραυγή του διαπερνούσε το σύμπαν, αλλά μας είπε ότι δεν άκουσε ούτε φωνές ούτε κραυγές. Προσπάθησε να μας πείσει, όπως όλοι, ότι δεν είδε και δεν ήξερε. Το ψεύδος σε όλο του το μεγαλείο».

Οι 3 διαφορετικές εκδοχές του 9ου κατηγορούμενου

Ο 9ος κατηγορούμενος, όπως είπε η κα Κλιάμπα, στην ανακρίτρια είχε δώσει δύο διαφορετικές εκδοχές, όπως και ενώπιον του δικαστηρίου μια τρίτη, στη οποία αναιρούσε οτιδήποτε αφορούσε τους άλλους, απλώνοντας έναν δίχτυ προστασίας για τον δωδέκατο.

«Προτίμησε να μας πει ξεκάθαρα ψέματα παρά την αλήθεια που δεν μπορούσε να εκφράσει λόγω οπαδισμού αλλά και ως χρέος στον δωδέκατο. Είναι ο μόνος που δεν συγχρόνισε την ιστορία του με βάση τα βίντεο, καθώς εκείνος επέμενε, άσχετα με το τι όντως φαίνεται».

Ομολόγησε όμως, όπως τόνισε η εισαγγελέας, πως πέταξε το κινητό του για να μην εντοπιστεί. «Απάντησε για όλους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κλιάμπα.

«Είχε το θάρρος να επιβεβαιώσει το ότι στα οπαδικά επεισόδια χτυπούν στα πόδια και στο κεφάλι, όπως και ομολόγησε πως ο σκοπός των επιθέσεων είναι η επιβολή και για αυτό δεν πυροβολούν. Αυτά υποδεικνύουν το μίσος για τον άνθρωπο που λέγεται Αρειανός. Έτσι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός πως αν ήθελαν να τους σκοτώσουν, θα το έκαναν άμεσα».

«Μάλλον ο Άλκης ήταν μια σκιά» για τον 10ο κατηγορούμενο

Ο 10ς κατηγορούμενος, σύμφωνα με την εισαγγελέα της Έδρας, χτύπησε με το δρεπάνι και τα τρία θύματα, και κατά την διάρκεια της απολογίας του ήταν σαν να αφηγούταν ένα παραμύθι.

«Επανέλαβε πάνω από 15 φορές ότι θα μας πει την αλήθεια, αλλά μάλλον γνωρίζει πολύ καλά ότι ψεύδεται. Θυμόταν μόνο τον Δημήτρη και τον Άγγελο, ενώ τον Άλκη δεν τον είχε δει καθόλου, ούτε σαν εικόνα.

Μάλλον ο Άλκης ήταν μια σκιά, αλλά δυστυχώς για αυτούς είχε σάρκα και οστά, και του αφαίρεσαν την ζωή. Δεν αφαιρέθηκε μόνη της, όσο κι αν θέλουν να μας πουν οι κατηγορούμενοι ότι κανείς δεν τον χτύπησε, γιατί μάλλον είναι αυτός που θέλουν να ξεχάσουν».

Ο 11ος κατηγορούμενος επιβεβαίωσε τα χτυπήματα των άλλων

Την ίδια στάση άγνοιας με τους υπόλοιπους, αυτήν του “δεν είδα, δεν ξέρω”, κράτησε και ο ενδέκατος κατηγορούμενος, καθώς όταν ο ίδιος μιλούσε για την δολοφονική επίθεση, περιορίστηκε σε ελάχιστα.

«Είδε σίγουρα τον δέκατο να χτυπά τον Δ.Κ.. Δεν είδε όμως τίποτα σχετικά με τον Άλκη, δεν ήταν καν σκιά για αυτόν, αλλά αόρατος. Λησμόνησε όμως ότι υπάρχουν τα βίντεο και δεν πρόσεξε ότι φαίνεται καθαρά να φεύγει από το ύψος του σημείου που βρίσκεται αιμόφυρτος ο Άλκης.

Ο ίδιος, έπειτα από τις συνέχειες και πιεστικές ερωτήσεις της Έδρας, είπε πως δεν γίνεται τα χτυπήματα του Άγγελου και του Άλκη να έχουν γίνει μόνο από έναν, και σε 1-2 δευτερόλεπτα, και επιβεβαίωσε πως χτυπούσαν κι άλλοι, πολύ, με όλη τους τη δύναμη και ανελέητα».

Ο 12ος κατηγορούμενος «είναι οργανωμένος από πολύ νωρίς»

Ο δωδέκατος κατηγορούμενος, σύμφωνα με την εισαγγελέα, θέλησε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο και ειδικά με τον ΠΑΟΚ, όπως και ότι είναι ένας απλός φίλαθλος.

«Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι οργανωμένος από πολύ νωρίς, όσο κι αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο. Τίποτα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τα λεγόμενα του διαψεύδονται από τον Άγγελο, από τους μάρτυρες, αλλά και τις απολογίες των συγκατηγορούμενων. Μας είπε ότι δεν είδε τα όπλα επειδή κοιτούσε το κινητό, δεν είδε ούτε το στειλιαρι ούτε το δρεπάνι.

Έγινε μια απελπισμένη προσπάθεια από τους υπόλοιπους έντεκα κατηγορουμένους να μας πουν ότι δεν τον ξέρουν, ωστόσο ο δωδέκατος όχι απλά γνώριζε γιατί πήγαινε στον σύνδεσμο εκείνη τη μέρα, αλλά ήταν απόλυτα οργανωμένοι και ασφαλείς για την φονική επίθεση. Γνώριζε πως αυτές οι επιθέσεις δεν κρατούν πολύ και είναι καταδρομικές».

Η εισαγγελέας αναμένεται να καταλήξει στην κατάθεση της πρότασής της.

Πηγή: ThessToday.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.