Μετά από 4 χρόνια ο Γ. Σεβδικαλής μιλάει για τον ακρωτηριασμό των δύο ποδιών του και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας

Είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ο 21 ετών τότε Γιάννης Σεβδικαλής όταν στις      5:30 π.μ. τον παρέσυρε με το ποδήλατό του, στη σιδηροδρομική διάβαση της Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως ένα τρένο, ακρωτηριάζοντας και τα δυο του πόδια.

WhatsApp Image 2016-08-13 at 20.35.21

Ο ψηλός και γεροδεμένος ποδηλάτης με την βοήθεια των γιατρών του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, έσωσε τη ζωή του αλλά δυστυχώς έχασε τα πόδια του από τα γόνατα και κάτω. Το τρένο τα είχε πολτοποιήσει. Κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος την επόμενη μέρα προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια του Γ. Σεβδικαλή που δε διέθετε τους οικονομικούς πόρους για να μπορέσει ο Γιάννης να κάνει τις απαραίτητες επεμβάσεις, να αποκτήσει τα τεχνητά μέλη και να σηκωθεί επιτέλους όρθιος. Ο γνωστός επιχειρηματίας Θανάσης Πριόβολος και η επικοινωνία του με τη δημοσιογράφο του Σκάι Μάγδα Τσέγκου την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί έμελλε να είναι καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του. Η δημοσιογράφος με τη βοήθεια του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πατούλη συγκέντρωσαν μέσω της εκπομπής ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΚΑΙ το ποσό των 45.000 ευρώ το οποίο παρέδωσαν μέσα σε 15 μέρες στο Γιάννη Σεβδικαλή. Χρήματα τα οποία έδωσε ο κόσμος από το υστέρημα του προκειμένου να δει το Γιάννη μία μέρα να περπατά ξανά.

WhatsApp Image 2016-08-13 at 20.35.28

Ο Γιάννης Σεβδικαλής παρά το γεγονός ότι είχε δεκάδες προσκλήσεις από εκπομπές, είχε δώσει μία υπόσχεση στη Μάγδα Τσέγκου λέγοντάς της πως «Μάγδα θα μιλήσω για αυτό που έζησα μόνο σε εσένα όταν θα νιώθω έτοιμος» και η μέρα αυτή επιτέλους ήρθε.

Σήμερα ο Γιάννης Σεβδικαλής έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης μέσα από την πρωινή ζώνη του ΣΚΑΙ.