magdasnews.gr
Συνεντεύξεις - NewsitΤετ α τετ με την Μάγδα

Βασίλης Λεβέντης στο newsit.gr: «Έχω κόψει την καλημέρα στον Τσίπρα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο newsit.gr και στην Μάγδα Τσέγκου.

Με το πάθος που τον διακρίνει, ο κ. Λεβέντης λέει ότι τον ξέχασαν μετά τις εκλογές του 2019. Λέει χαρακτηριστικά: «Καθόλου δε με καλούνε. Μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, έχουν κόψει οι πάντες. Σα να πέθανα. Προφανώς θέλουν να πεθάνω».

Ο κ. Λεβέντης αποδίδει μεγάλη ευθύνη για την ήττα του κόμματος του στα κανάλια και στους ιδιοκτήτες τους που δεν τον κάλεσαν όσο έπρεπε προεκλογικά.

Να μου ζήτησαν ρουσφέτια

Στο ερώτημα αν του έχουν ζητηθεί ρουσφέτια απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι του ζήτησαν πολλοί. Αλλά τους απαντούσε το εξής: «Τους λέω ότι στο πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων, είναι η ποινικοποίηση του ρουσφετιού, δηλαδή να χάνει την έδρα του ο Βουλευτής, αν αποδειχτεί ότι μεσολαβεί για να διοριστεί κάποιος».

Προσπάθησα να ματαιώσω τις Πρέσπες και μου πήραν τους βουλευτές

Για το έργο που άφησε στα πέντε χρόνια της παρουσίας του στην Βουλή ο κ. Λεβέντης είπε: «Ακούστε, όταν μπαίνει ένα κόμμα στη Βουλή, μπορεί να κάνει προτάσεις, μπορεί να κάνει αγώνα στην κοινωνία (συγκεντρώσεις), τέτοια πράγματα μπορεί να κάνει, αλλά να αλλάξει τα πράγματα δεν μπορεί ένα κόμμα που παίρνει ξέρω εγώ, 9, 10 βουλευτές. Δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, γιατί ο Καμένος με τον Τσίπρα είχανε 152 και κυβερνάγανε σαν δικτάτορες. Άρα τι να αλλάξω εγώ; Τι να αλλάξω; Εγώ στο θέμα των Πρεσπών για τη Μακεδονία ζήταγα δημοψήφισμα. Να εκφραστεί ο λαός. Αυτοί τι κάνανε; Ο μεν Τσίπρας πήρε μερικούς βουλευτές από το Ποτάμι, πήρε και μία που είχε φύγει από μας;»

Στο ερώτημα αν αναφέρεται στην κυρία Μεγαλοοικονόμου απαντά: «Ναι και ψηφίσανε τις Πρέσπες, έκανε με γυρολόγους βουλευτές, ψήφισε τις Πρέσπες ο Τσίπρας. Ο δε Καμένος τι έκανε; Κορόιδευε τους βουλευτές του, έλεγε δε θα περάσει στα Σκόπια, δε θα περάσει στα Σκόπια και έκανε πλάτες στον Τσίπρα. Έλεγε επισήμως ότι δεν τη θέλει τη συμφωνία. Αλλά έκανε πλάτες και για αυτό μηδενίστηκε».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έκανε στην Βουλή είπε: «Έκανα προσπάθεια να ματαιώσω τις Πρέσπες, γιατί τις θεωρώ προδοσία. Έκανα προσπάθεια. Έκανα προσπάθεια για να ποινικοποιηθεί το ρουσφέτι, να μην γίνονται ρουσφέτια, να μπαίνουνε τα παιδιά του κόσμου με τίμια σειρά προτεραιότητας από γραφεία ανεύρεσης εργασίας και όχι να πηγαίνει στο Λεβέντη, στο Σαμαρά ή στον Τσίπρα για να πιάσεις δουλειά. Λίγο είναι αυτό; Έκανα για μείωση του αριθμού των βουλευτών. Γιατί το Βέλγιο έχει 150 βουλευτές και έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με μας, γιατί να έχουμε 300. Τριακόσιους βουλευτές που δεν ξέρουνε ούτε να διαβάζουνε. Μία προχτές της Νέας Δημοκρατίας η Μονογιού, σηκώθηκε στη Βουλή και δεν ήξερε να συλλαβίζει».

Θα είμαι και πάλι υποψήφιος

Στο ερώτημα αν θα είναι ξανά υποψήφιος και αν θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού είπε: «Βεβαίως και θα ζητήσω».

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και ερωτηθείς για το πολιτικό φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λέει: «Αυτός είχε φλερτάρει. Η απλή αναλογική που πήγα και ψήφισα γιατί είναι στο πρόγραμμά μας, έκανε πολλούς δημοσιογράφους να θεωρήσουν, ότι θα στήριζα τον Τσίπρα. Εγώ εξ αρχής του είχα πει ότι δεν υπήρχε περίπτωση, καμία στήριξη να του προσφέρω, γιατί διαφωνούσα εγώ είμαι κεντρώος, αυτός ήταν αριστερός. Και μάλιστα αριστερός που κυβερνούσε δεξιά, με δεξιό τρόπο. Σε μια τέτοια ερμαφρόδιτη, τρικολόρε κατάσταση, δεν είχα κανένα λόγο εγώ να συμπράξω. Λοιπόν, επομένως τον είχα ενημερώσει, ότι την απλή αναλογική την πιστεύω και την ψηφίζω σαν Ένωση Κεντρώων, λόγω του ότι είναι στο πρόγραμμα και της Ένωσης Κεντρώων αυτό. Είναι βασική μου αρχή. Δεν μπορούσε να γίνεται ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο και να μην ψηφίσει ο Λεβέντης την απλή αναλογική. Δε γινόταν αυτό το πράγμα. Καταλάβατε; Και πήγα και την ψήφισα. Οι δημοσιογράφοι τότε, επειδή ο Μητσοτάκης είχε πάρα πολύ στεναχωρηθεί με την απλή αναλογική, δεν τη θέλει, σαν το διάολο με το λιβάνι, είχαν θεωρήσει ότι πάω με τον Τσίπρα και γράφαν οι εφημερίδες ηλιθιότητες».

Δεν θα έβαζα ξανά τους ίδιους στα ψηφοδέλτιά μου

Στο ερώτημα τι έφταιξε και έφυγαν οι 5 από τους 9 βουλευτές του απαντά ο κ. Λεβέντης το απέδωσε στις πιέσεις που δέχθηκε από τις ΗΠΑ.
«Επειδή ήμουνα ακλόνητος λοιπόν στο να υποκύψω εις τις αξιώσεις της Πρεσβείας, άρχισαν να χαϊδεύουν τους βουλευτές, δεν καταλαβαίνετε; Όταν ο αρχηγός κόμματος είναι αμετακίνητος, υπάρχει λύση για κάποιον που είναι παλιάνθρωπος και θέλει να σε εξοντώσει, υπάρχει η λύση, να πιάνουν έναν, έναν τους βουλευτές να τους υπόσχονται διάφορα πράγματα υποσχέθηκαν. Τους βάλαν σε συνδυασμούς, άλλοι στο ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι στο ΠΑΣΟΚ, και σιγά, σιγά ένας, ένας έφευγαν. Ήταν και αδοκίμαστοι. Γιατί αν πας τώρα τον Γιακουμάτο στη Νέα Δημοκρατία και του πεις να φύγει, δε θα φύγει, γιατί τα συμφέροντά του ή και η πίστη του είναι εκεί. Είναι δεξιός ο άνθρωπος».

Λέει μάλιστα ότι αν γυρνούσε πίσω τον χρόνο δεν θα έβαζε κανέναν από όσους είχε στα ψηφοδέλτιά του. Κάνει όμως και την αυτοκριτική του λέγοντας ότι «Μεγάλο μέρος ευθύνης έχω, τότε που κάναμε τους συνδυασμούς, προέκυψε αυτό ο φόβος, η υποψία, μήπως φύγουν και προδώσουν, αλλά τελικώς με των σοφών, ένα συμβούλιο που έχουμε παλαιό, των παλαιοτέρων υποψηφίων μας που είχαμε ένα συμβούλιο, είπαμε να βάλουμε και νέους. Μη μείνει το κόμμα στην παλιά σχολή μελών».

Αποδίδει επίσης σε νοσηρούς εγκεφάλους όσους διαδίδουν ότι δεν είναι καλές οι σχέσεις του με τον Μάριο Γεωργιάδη. «…Αυτό το πράγμα πάλι είναι άλλη αλητεία. Ο Μάριος είναι παιδί μου. Μπορεί ένα παιδί να στραφεί κατά του πατέρα; Πρέπει να είναι πολύ νοσηρός ένας εγκέφαλος για να εμπνευστεί τέτοιο».

Συνάντησα τελευταία φορά τον Μητσοτάκη στην τουαλέτα της Βουλής

Στο ερώτημα πόσο καιρό έχει να μιλήσει με τον κύριο Τσίπρα και με τον κύριο Μητσοτάκη απαντά: «Ο Μητσοτάκης στην τουαλέτα τον είχα συναντήσει στη Βουλή, στην τουαλέτα της Βουλής κάνα δυο μήνες πριν τις εκλογές. Με τον Τσίπρα είχα να μιλήσω, από την ώρα που αποδέχτηκε την κυρία Μεγαλοοικονόμου. Είχα κόψει κάθε σχέση και ούτε θα του πω καλημέρα ποτέ».

Δείτε όλη την συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου

Σχετικές αναρτήσεις

Όλγα Καραβερβέρη: Την ώρα που έκανε το σόου στο Ζάππειο, η μητέρα της έφευγε από την ζωή και της έδωσε την ευχή της

News Room A

Διακοπές με γιοτ στην Ελλάδα: Η χειρότερη σεζόν λόγω κορονοϊού – Διάσημος ράπερ ακύρωσε την κράτησή του (video)

News Room A

Θ. Σκυλακάκης: Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και αύξηση του κατώτατου μισθού

News Room M