11.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Έφτασε το καλοκαίρι, πως θα καθαρίσω τα χαλιά μου;

  Όταν ο χειμώνας περνά ‘‘ελαφρύς’’ στο σκεπτικό των καταναλωτών έρχεται η οικονομία από την Ανοιξιάτικη Καθαριότητα , είτε στο πλύσιμο των χαλιών είτε στο επιβαρημένα στρώματα και σαλόνια.

  Θα πρέπει να αναθεωρήσετε τα όσα ξέρατε για την ανοιξιάτική καθαριότητα και να προσφέρετε μια ποιο επιμελημένη καθαριότητα, σε όλο το εσωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να προστατεύσετε περισσότερο την υγειά σας. Γνωρίζοντας ότι το «υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο»,  η σύνδεση της «επιβάρυνσης» των εσωτερικών χώρων με την υγεία μας προβληματίζει, μιας και η αύξηση των ιών και βακτηρίων μαζί με την αύξηση των πληθυσμών από πολλά παράσιτα (ζωικούς εχθρούς), δημιουργούν την ύπαρξη μιας αυξανόμενης ανάγκης, για ένα καθαρό και υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον.

  Μια επιμελημένη εφαρμογή μέτρων με στοιχειώδεις κανόνες τήρησης μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης καθαριότητας, συμβάλουν  στην πρόληψη ή και στο να περιοριστούν κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών, (π.χ άσθματος, αλλεργικών αναπνευστικών και πνευμονολογικών  συμπτωμάτων κλπ.) προερχόμενες από τους εσωτερικούς ‘‘μολυσματικούς παράγοντες ’’.

  Πολλά από τα συμπτώματα αυτών των ασθενειών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί (τουλάχιστον εν μέρει), αν η ελλιπής ενημέρωση δεν βοηθούσε  στην  αύξηση της‘‘ μη αποτελεσματικής συντήρησης’’ των εσωτερικών χώρων, με τις‘‘ φτηνές λύσεις’’.

  IMG_1228«Η ανάγκη μιας  επιμελημένης  εφαρμογής μέτρων με τους στοιχειώδεις  κανόνες για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και στο περιβάλλον»

  Με όποιον τρόπο και να «σαπουνίσετε» τα χαλιά σας πρέπει πρώτα να βγάλετε την βρωμιά , περιττά χνούδια και ενσωματωμένη κοπτική άμμο. Αν όχι, η ενσωματωμένη κοπτική άμμος θα συνεχίζει να κόβει και τον επόμενο χρόνο το στημόνι, αλλά και το πέλμα της σκούπα σας θα λειτουργεί σαν γυαλόχαρτο μαζί με την σκόνη και το χνούδι, καταστρέφοντας το πέλος των χαλιών σας.

  Το σπουδαιότερο δε είναι, ότι η σκόνη που θα έχει απομείνει, θα ανακατευτεί με το νερό ή ακόμη και με την λίγη υγρασία, θα δημιουργηθεί μούχλα με την συνακόλουθη κακοσμία, ανάπτυξη μυκήτων και μελλοντικών ασθενειών, αλλά και καταστροφής των χαλιών σας.

  Carpet Cleaning London

   

  Προσεκτικά βήματα πριν αποθηκεύσετε τα χαλιά σας .

  - Advertisement -

  1. Υποχρεωτικό τίναγμα των χαλιών σας από την πίσω πλευρά και σκούπισμα από εμπρός, με μηχάνημα καθαρισμού χαλιών, για την εξόρυξη της βρωμιάς που έχει εισχωρήσει στο βάθος μαζί με την κοπτική άμμο και τα περιττά χνούδια. Αν δεν καθαρίζετε συχνά πρέπει να επιμείνετε περισσότερο.

  2. Αν δεν διαθέτετε μηχάνημα καθαρισμού για χαλιά , δώστε μεγάλη προσοχή :
  α) Η ισχύς της ηλεκτρικής σας σκούπας να μην ξεπερνά τα 670 Wat
  β) Ποτέ μην πιέζετε το πέλμα της σκούπα σας πάνω στα χαλιά σας και ειδικά στα μεταξωτά η σύμμεικτα χαλιά.
  γ) Μην χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό πέλμα (χτυπητήρι) πάνω στα χαλιά παρά μόνο από την ανάποδη όψη.

  3. Όταν ξελεκιάζετε, αρχίστε πάντα να καθαρίζετε από τις άκρες προς το κέντρο του λεκέ, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να απλώσει. Ποτέ μην ψεκάσετε και μην τρίψετε τον λεκέ επάνω στο χαλί γιατί θα τον διαλύσετε και θα εισχωρήσει μέσα στις ίνες του.

  4. Χρησιμοποιείτε ασφαλείς μεθόδους για να «σαπουνίσετε» κάθε είδους χαλιού, με ειδικά καθαριστικά υλικά που δεν αφήνουν καθαριστικά υπολείμματα-ιδανικές τροφές – για μύκητες, αλλεργιογόνα

  5. Επί πλέον για το τέλειο φινίρισμα (χτένισμα), χρησιμοποιείστε βούρτσα, πάντα προς την φορά του πέλους.

  6.Προτιμήστε να το απλώσετε σε οριζόντια θέση, ποτέ σε σκοινί, η στα κάγκελα και όχι στον ήλιο.

  7. Μετά το στέγνωμα, έρχεται το τελικό σκούπισμα με το δίπλωμα και την συσκευασία σε microperfore ή σε υφασμάτινες θήκες.

  8. Η φύλαξη τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους «ξαπλωτά» και όχι όρθια για να είναι το καλύτερο που τους αξίζει.

  Όταν η καθαριότητα είναι θέμα Υγείας ….υπάρχουν Οικονομικές λύσεις για όλους.

  Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι,  ή διαδικασία των υπηρεσιών  επαγγελματικής απορρύπανσης, με αναζωογόνηση, εξυγίανση και απολίπανση ενός χώρου, αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες εξάλειψης αλλά και ελαχιστοποίησης της εκ νέου ανάπτυξης εστιών μόλυνσης.

  Έχει κατατριφθεί ο ισχυρισμός ότι,  η ‘’Τιμή πρέπει να  είναι το βασικό κριτήριο επιλογής’’  για την επιλογή ενός επαγγελματία , στους τομείς καθαριότητας και υγιεινής των εσωτερικών χώρων. Οι καταναλωτές, αν και δεν έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση για την εναρμόνιση δαπανών με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών  που τους προσφέρονται, δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν.

  Με την προσπάθεια μας, για την ανάδειξη μιας επαγγελματικής διαχείρισης του Βιο-περιβάλλοντος, τα προγράμματα για την προαγωγή καθαριότητας και υγιεινής σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών, έχουν στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής μέσα από οικονομικά έξυπνες λύσεις για βελτίωση του τρόπου ζωής.

  Η Διαφορετικότητα μεταξύ των παρεχομένων υπηρεσιών για “καθαρούς εσωτερικούς χώρους” απέναντι στην υγιεινή διαβίωση, δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικότητας, ώστε να ανακαλύψτε και ‘σεις τις καινοτόμες Bio-εφαρμογές διαχείρισης των εσωτερικών χώρων.

  Η συμβατική καθαριότητα, ή ο συμβατικός τρόπος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την καθαριότητα του σπιτιού μας όπου βιώνουμε την καθημερινότητα μας, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η συμβίωση μας με τα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης, αλλά και η πολύτιμη χρησιμότητα ενός  συντονισμού δράσεων, για τον ‘‘έλεγχο αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων”, ώστε να αποφευχθεί  επιμόλυνση στους εσωτερικούς χώρους, κρίνεται απαραίτητη.

  Η υψηλής ποιότητας υπηρεσία  του Απορρυπαίνω – Εξυγιαίνω – Εξοικονομώ με το πρωτοποριακό Καθαρό Concept που σας προτείνουμε, λειτούργει ως μια “ασπίδα προστασίας” ,δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για όλους τους εσωτερικούς χώρους με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του,  ακόμα και για όσους πάσχουν από αλλεργίες, άσθμα η άλλα αναπνευστικά προβλήματα ή θέλουν να νιώθουν ευεξία.

  Οι Βεβαιωμένες υπηρεσίες των επαγγελματικών Bio-εφαρμογών καθαρισμού σε στρώματα, μαζί με την αξιόπιστη εφαρμογή του «ανέγγιχτου πλυσίματος τους», συμπεριλαμβάνονται στις εξειδικευμένες μεθόδους, με μικροβιολογική & βακτηριακή απολύμανση, επαναφέροντας προβλήματα από ‘’φτηνές μεθόδους’’  επικίνδυνες για την υγεία, διατηρώντας τα δωμάτια στα υψηλά Standards των Green and Clean Rooms.

  Εμείς θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ενεργά πάντα για την ενημέρωση σας, αλλά και όλοι μας ως καταναλωτές θα πρέπει να είμαστε  επιφυλακτικοί, σε τηλεφωνικές προτάσεις για δωρεάν “πλύσιμο ενός χαλιού” για διαφημιστικούς λογούς αλλά και στις περιπτώσεις που “άγνωστοι με τον καθαρισμό” προσπαθούν να σας προσφέρουν “φτηνές υπηρεσίες” οι οποίες σας κοστίζουν αργότερα πολύ ποιο ακριβά με καταστροφές σε χαλιά.


  Για πληροφορίες με email στο info@hygienichome.gr  η να καλέστε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

  Ιωάννης Βγενής
  Cleaning Advisor

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ