Έρευνα για «ανυπόστατες» διαρροές ζητεί η Ελένη Τουλουπάκη

«Στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια» επισημαίνει η εισαγγελέας διαφθοράς

Έγγραφο στην ηγεσία του Αρείου Πάγου αλλά και στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου κατέθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζητώντας να ερευνηθούν οι ανυπόστατες, όπως τις χαρακτηρίζει , διαρροές σύμφωνα με τις οποίες έχει απορριφθεί η αίτηση της να κηρυχθεί άκυρη η προδικασία που οδήγησε στην ποινική της δίωξη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός στο έγγραφό της επικαλείται δημοσιεύματα στο διαδίκτυο από καθώς και ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη τα οποία αναφέρουν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα για το αίτημα της.

Η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρει στο επιγραφή της ότι επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα βουλευμάτων και έλαβε υπηρεσιακή βεβαίωση η οποία αναφέρει ρητά ότι ως σήμερα 31/07 δεν έχει γίνει διάσκεψη του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφανθεί επί του αιτήματος της, ούτε έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό βούλευμα.

Η εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως πολύ σοβαρό επισημαίνοντας ότι και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια.

Πηγή: news.gr