magdasnews.gr
Για την υγεία μας

O ιός της γαστρεντερίτιδας κάνει τους αθλητές… «αγενείς»!

«Kάτω τα χέρια!», συμβουλεύουν τους αθλητές οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 

Κομμένες οι… χειραψίες των αθλητών που συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στη Νότια Κορέα.

Μπορεί στις 8 Φεβρουαρίου ο φακός να απαθανάτισε την ιστορική χειραψία μεταξύ των ισχυρών Βόρειας και Νότιας Κορέας  πριν από την τελετή έναρξης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στην Πιονγκτσάνγκ, όμως η επιδημία της ιογενούς γαστρεντερίδας που έχει στείλει στο κρεβάτι πολλούς αθλητές,υποχρεώνει τους διοργανωτές να λάβουν αυστηρά μέτρα για να βάλουν φρένο στην ραγδαία εξάπλωσή της.

Ο νοροιός-ιογενής γαστρεντερίτιδα-απειλεί εκτός από τους πολίτες και τους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες. Για το λόγο αυτό,«θα πρέπει οι αθλητές να σταματήσουν τα δίνουν τα χέρια,» ήταν η ανακοίνωση των διοργανωτών που αφορά κυρίως τα αθλήματα που θεωρούν εθιμοτυπική την χειραψία μετά το τέλος του αγώνα.

 Ο 62χρονος Αμερικανός αμυντικός στο χόκει ,Τζέιμς Βισνιέβσκι βρέθηκε θετικός στο νοροιό. Πρόκειται για το 49ο σε σύνολο 283 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού που καταγράφηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό και παραμένουν σε καραντίνα.Η ομάδα του όπως και οι υπόλοιπες ανδρικές, πειθάρχησαν στην απόφαση των διοργανωτών. Ωστόσο, πολλές από τις γυναικείες ομάδες χόκει αποφάσισαν να αγνοήσουν επιδεικτικά την προειδοποίηση των διοργανωτών και να συνεχίσουν να δίνουν τα χέρια …, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καρκίνος στο πάγκρεας:Νέο τεστ παγκρεατικών κύστεων μπορεί να ενισχύσει την ανίχνευση καρκίνου

News Room A

Πανεπιστήμιο Βoστώνη Μελέτη: Αποκαλύπτει στα μακροφάγα μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για τη λοίμωξη covid-19

News Room A

Τα 3 καλύτερα Ανέκδοτα της εβδομάδας

News Room