magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

8 DIY Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια για να διακοσμήσεις το Σπίτι σου!

Όσο πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων, τόσο θέλουμε να διακοσμούμε το σπίτι μας με μικροπράγματα. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα διακοσμητικά είναι τα στεφάνια. Συνήθως ολοκληρώνουν μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Μπορείς ακόμη να κρεμάσεις ένα στεφάνι στην πόρτα σου για να δηλώσεις στους γείτονές σου ότι έχεις στολίσει. Εμείς θα σου δείξουμε μερικές ιδέες για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξεις και ταυτόχρονα εντυπωσιακά!

Ειδικά εάν σου αρέσει να πρωτοτυπείς και να δημιουργείς πράγματα, είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψεις. Το θετικό με τις DIY κατασκευές είναι ότι γλιτώνεις χρήματα, αφού τα υλικά είναι οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα εντυπωσιάζεις τους επισκέπτες σου! Μπορείς ακόμη και να τους χαρίσεις ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι ως δώρο γιορτών, σίγουρα θα εκτιμήσουν κάτι χειροποίητο. Επίσης, εάν έχεις παιδιά δοκίμασε να φτιάξετε μαζί το χριστουγεννιάτικο στεφάνι του σπιτιού σου για να δώσουν κι εκείνα την προσωπική τους πινελιά στο στολισμό.

8 Υπέροχες Ιδέες για Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια!

1. Στεφάνι με αποξηραμένα φρούτα

Wreaths1

Στα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια μπορείς να χρησιμοποιήσεις πραγματικά ό,τι υλικά σου αρέσουν. Ωστόσο, τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα υλικό που θυμίζει αρκετά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Χρησιμοποίησε ένα ξύλινο στεφάνι ως βάση και συνδύασε τα αποξηραμένα φρούτα με έλατο, κουκουνάρια ή ακόμα και αστεροειδή γλυκάνισο. Κόλλησέ τα με πιστόλι σιλικόνης για σταθερότερο αποτέλεσμα. Μπορείς να αγοράσεις έτοιμα αποξηραμένα φρούτα ή να φτιάξεις δικά σου πολύ εύκολα. Για να αποξηράνεις πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ ή γκρέιπφρουτ τα κόβεις σε ροδέλες και τα απλώνεις σε ένα ταψί. Ψήσε τα για μισή ώρα στο φούρνο στους 150°C και για άλλη μισή ώρα στον “αέρα” στους 100°C. Στη συνέχεια, άφησέ τα να αεριστούν ή στον ήλιο για 1-2 ημέρες και είναι έτοιμα!

2. Στεφάνι με κάστανα και καρύδια

iStock-494094340-1024x6831

Η πιο πρωτότυπη ιδέα για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι τα κάστανα. Τι πιο χριστουγεννιάτικο από τα ψημένα κάστανα; Ε, λοιπόν, εμείς σου προτείνουμε αντί να τα φας να τα χρησιμοποιήσεις στη διακόσμησή σου. Αγόρασε ένα στεφάνι από φελιζόλ και ντύσε το με ένα ύφασμα που να σου αρέσει. Στη συνέχεια, κόλλησε ή τρύπησε τα κάστανα με οδοντογλυφίδες που θα έχεις κόψει στη μέση. Ακόμα πρόσθεσε στο στεφάνι σου το σκληρό κέλυφος των καρυδιών για μια πιο χειμωνιάτικη διάθεση. Πέρασε μια όμορφη κορδέλα για να μπορείς να το κρεμάσεις και το στεφάνι σου είναι έτοιμο!

3. Στεφάνι με κανέλα

adventskranz-trends-20171

Η κανέλα είναι ένα αρωματικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλο το χρόνο αλλά το χειμώνα έχει την τιμητική της. Χρησιμοποίησε στικ κανέλας για να διακοσμήσεις το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σου. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσει ένα υπέροχο άρωμα σε ολόκληρο το σπίτι. Αγόρασε ένα ξύλινο στεφάνι, κόλλησε την κανέλα με σιλικόνη και συνδύασέ τη με μικρά και μεγάλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, όπως μπάλες ή χάρτινα διακοσμητικά.

4. Στεφάνι με έλατο και κουκουνάρια

guirlanda-de-natal-como-fazer1

Ένα από τα πιο παραδοσιακά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι αυτό με κουκουνάρια. Μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα ένα στεφάνι από έλατο και κουκουνάρια. Θα χρειαστείς κομμάτια από αληθινό έλατο, όσα κουκουνάρια πιστεύεις ότι χρειάζεσαι και σύρμα. Με το σύρμα θα φτιάξεις έναν κύκλο, μετά πάνω σε αυτόν θα αρχίζεις να βάζεις κλαδί- κλαδί το έλατο περνώντας τα με σύρμα ώστε να στερεωθούν. Εάν δε νιώθεις σίγουρος/-η για τη βάση σου, τότε επίλεξε μία έτοιμη ξύλινη για πιο ογκώδες αποτέλεσμα. Μόλις φτιάξεις μια γερή βάση, λοιπόν, πρόσθεσε τα κουκουνάρια είτε με κόλλα σιλικόνης είτε περνώντας τα με σύρμα από τη βάση τους. Μπορείς να προσθέσεις και κομμάτια από γκι για να δώσεις χρώμα στο στεφάνι σου.

5. Στεφάνι με κουπ- πατ

a8f0f6d345eaac265a7499fe67209da91

Αν σου αρέσει η ζαχαροπλαστική σίγουρα θα έχεις στα ντουλάπια σου κουπ πατ. Για αλλαγή μην τα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική φέτος, αλλά στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Για το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κουπ- πατ θα χρειαστείς μικρά και μεγάλα κουπ- πατ σε σχήμα αστεριού. Βρες την κατάλληλη γωνία κάθε αστεριού για να δημιουργηθεί ένας νοητός κύκλος και δέσε τα μεταξύ τους με ένα όμορφο κόκκινο κορδόνι για να δώσεις χρώμα στην κατασκευή σου.

6. Στεφάνι με ύφασμα

fb89e5a18e0fb6960dfa19e161ca06041

Θέλεις να φτιάξεις ένα δημιουργικό χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι; Αγόρασε ένα στεφάνι από φελιζόλ και ντύσε το με μια όμορφη κορδέλα ή ύφασμα που θα επιλέξεις. Πάρε ένα κομμάτι άσπρου μάλλινου υφάσματος και τύλιξε μόνο ένα μέρος του στεφανιού. Αυτό θα θυμίζει το χιονισμένο τοπίο του χειμώνα. Τοποθέτησε εκεί μικρά δεντράκια για να συμπληρώσουν το πιο όμορφο στεφάνι για το σπίτι σου.

7. Στεφάνι από πομ- πον

4b9d865530189a030568d640e8096ad61

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δε χρειάζεται να θυμίζουν ξεκάθαρα τα Χριστούγεννα, αρκεί να είναι κάτι χειμερινό. Τι θα έλεγες για ένα στεφάνι με πομ- πον; Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά διαφορετικά τόσο σε χρώματα όσο και σε μεγέθη. Αυτοσχεδίασε φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο στεφάνι, απλώς κολλώντας τα πομ πον με πιστόλι σιλικόνης σε μία στρογγυλή βάση. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε δικαιώσει.

8. Χιονάνθρωπος από χριστουγεννιάτικα στεφάνια

c94c070433889ccd350051a913ddc8d31

Το κλειδί στις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι να αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη να καλπάσει. Φτιάξε λοιπόν έναν χιονάνθρωπο από στεφάνια. Αγόρασε 2 ή 3 ξύλινα στεφάνια διαφορετικού μεγέθους και ένωσέ τα με ένα σύρμα ή αρμίδι. Στη συνέχεια μπορείς να τον διακοσμήσεις όπως επιθυμείς. Για παράδειγμα, μπορείς να σχεδιάσεις ένα καπέλο σε χαρτόνι και να το κολλήσεις ή να του φορέσεις ακόμα και ένα χριστουγεννιάτικο σκούφο. Κάνε του ένα μεγάλο φιόγκο από κορδέλα για να θυμίζει κασκόλ και στερέωσε τον χιονάνθρωπό σου σε κάποια πόρτα ή ακόμα και στην εξώπορτα.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετές ιδέες για να φτιάξεις χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια για το σπίτι σου. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού, άφησέ το πάνω μας και συ απόλαυσε τις γιορτές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα και οικονομικά!

Πηγή: https://blog.douleutaras.gr/xeiropoihta-xristougenniatika-stefania/

Σχετικές αναρτήσεις

5 Φανταστικές Ιδέες για να «ντύσεις» το τζάκι σου με Πέτρα & Ξύλο!

News Room M

20 άνθρωποι που έφτιαξαν έναν πραγματικό παράδεισο στην αυλή τους

News Room

16 Καταπληκτικές Ιδέες για να Εξοικονομήσετε Χώρο στο Μικροσκοπικό Σπίτι σας!

News Room