magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

7 Χρώματα που Ταιριάζουν τέλεια με το Πράσινο στη Διακόσμηση!

Το πράσινο είναι ένα από τα αγαπημένα μας χρώματα για τη διακόσμηση και το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων του σπιτιού. Είναι μεταξύ άλλων και το χρώμα της φύσης, της χαλάρωσης, της ηρεμίας, της θεραπείας. Πώς γίνεται, λοιπόν, να μην θέλεις μία τέτοια πηγή θετικής ενέργειας στην καθημερινότητα σου; Σε περίπτωση που προτιμάς τις ουδέτερες αποχρώσεις σήμερα θα δούμε με τι χρώματα ταιριάζει το πράσινο για να πειστείς ότι δεν είναι τόσο δεσμευτικό, όσο έχεις στο μυαλό σου!

Με μία πολύ γρήγορη σκέψη μπορούμε να σκεφτούμε τουλάχιστον δέκα διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου. Βεραμάν, το χρώμα της μέντας, σμαραγδί, λάιμ, φυστικί ή λαχανί; Όλα καθορίζονται από το στυλ και την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις στο χώρο. Πάμε, λοιπόν, να δούμε με τι χρώματα ταιριάζει το πράσινο και θα αφήσουμε το γούστο και τη φαντασία σου να αποφασίσουν για τα υπόλοιπα!

Με τι χρώματα ταιριάζει το πράσινο;

1. Πετρόλ με Λευκό

Πετρόλ-με-Λευκό-768x461

Η αλήθεια είναι ότι το λευκό φέρνει πάντα την ισορροπία, με όποιο χρώμα και αν το συνδυάσεις. Αν έχεις αποφασίσει να προσθέσεις πράσινο στους τοίχους του σπιτιού σου, μπορείς να ξεκινήσεις από το υπνοδωμάτιο. Η ψυχολογία των χρωμάτων υποστηρίζει ότι το πράσινο συμβάλλει στην εναρμόνιση των συναισθημάτων μας και την ενίσχυση του αισθήματος της ισορροπίας και χαλάρωσης. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι μπορεί ακόμα και να σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα! Αν δεν σου αρέσει αυτή η τολμηρή πετρόλ απόχρωση μπορείς να προτιμήσεις μία πιο απαλή, όπως είναι για παράδειγμα το φυστικί ή το πράσινο της ελιάς.

2. Πράσινο της Ελιάς με Καφέ

Πράσινο-της-Ελιάς-με-Καφέ-768x512

Το πράσινο χρώμα της ελιάς με το καφέ του ξύλου δημιουργούν έναν από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς με άρωμα Ελλάδας. Πρόκειται για μία μοναδική χρωματική συμμαχία της φύσης που σίγουρα θα ταιριάξει στο σαλόνι σου, αν φυσικά αγαπάς το παραδοσιακό στυλ διακόσμησης. Αν θέλεις να προσαρμόσεις αυτό το χρωματικό συνδυασμό σ΄ ένα πιο μοντέρνο στυλ διακόσμησης μπορείς να προτιμήσεις πιο απαλές αποχρώσεις του καφέ για τα έπιπλα. Εναλλακτικά βάλε και λίγο χρώμα στις κουρτίνες σου!

3. Πράσινο με Μπλε

Πράσινο-και-Μπλε-768x526

Με τι χρώματα ταιριάζει το πράσινο, αν όχι με το μπλε; Το πράσινο της φύσης και το γαλάζιο του ουρανού συμβολίζουν την αφοσίωση και τη σταθερότητα. Όπως το πράσινο, έτσι και το γαλάζιο μεταδίδουν συναισθήματα ισορροπίας και αρμονίας στην ατμόσφαιρα. Αν έχεις γραφείο στο υπνοδωμάτιο σου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το γαλάζιο αντιπροσωπεύει τη γνώση και ευνοεί σημαντικά τη μάθηση. Μάθε περισσότερα για τα χρώματα και τους συμβολισμούς τους στο άρθρο μας.

5 εκπληκτικά χρώματα τοίχου για το υπνοδωμάτιο σου & οι συμβολισμοί τους!

4. Πράσινο με Κίτρινο

με-τι-χρώματα-ταιριάζει-το-πράσινο-κίτρινο-768x512

Το πράσινο με το κίτρινο είναι ένας αρκετά οικείος συνδυασμός χρωμάτων. Στη φωτογραφία βλέπουμε μία πιο φωτεινή, δροσερή αλλά και τολμηρή εκδοχή του. Αν έχεις όρεξη για μεγάλες αλλαγές που θα σου φτιάξουν τη διάθεση, μη διστάσεις να το τολμήσεις. Από την άλλη αν είχες διαφορετικά στο μυαλό σου το κίτρινο με το πράσινο, μπορείς απλά να «παίξεις» με τις εντάσεις και τη φωτεινότητα των χρωμάτων. Το οπτικό αποτέλεσμα στο βάψιμο των εσωτερικών τοίχων του σπιτιού σου και τη διακόσμηση είναι πάντα στο χέρι σου!

5. Πράσινο στο Χρώμα της Μέντας με Ροζ

Πράσινο-με-Ροζ

Αν αναρωτιέσαι με τι χρώματα ταιριάζει το πράσινο σε ρομαντικό στυλ διακόσμησης, αυτός ο συνδυασμός θα σου κλέψει σίγουρα την καρδιά. Το χρώμα της μέντας είναι μία επιλογή που συνδυάζεται εύκολα με πολλές αποχρώσεις και σχέδια. Έτσι είτε θέλεις να διατηρήσεις αυστηρό ύφος στο χώρο είτε θες να προσθέσεις μερικές χαρούμενες πινελιές χρώματος, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να τα «παντρέψεις». Το ροζ του χαλαζία είναι, επίσης, μία απόχρωση που βρήκε το δικό της φανατικό κοινό στο χώρο της διακόσμησης.

6. Πράσινο με Μπεζ

Πράσινο-με-Μπεζ-768x576

Θέλεις να γνωρίζεις ότι το αποτέλεσμα της αλλαγής θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου; Αν απάντησες θετικά θα πρέπει, ίσως, να προτιμήσεις μία πιο διαχρονική επιλογή όπως είναι ο συνδυασμός του πράσινου με το μπεζ. Όπως και το λευκό έτσι και το μπεζ χαρακτηρίζονται πολλές φορές ως ουδέτερα χρώματα στη διακόσμηση. Το μπεζ είναι ένας καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις αλλαγές και να προσθαφαιρέσεις στοιχεία. Ακόμα και αν αφήσεις τα κεντρικά στοιχεία του δωματίου σταθερά μπορείς να παίξεις με τις λεπτομέρειες. Έτσι θα αισθάνεσαι κάθε αλλαγή σαν μία μικρή ανανέωση, ικανή να σου φτιάξει τη διάθεση!

7. Πράσινο με Μοβ

Πράσινο-με-Μωβ-768x614

Ένας ανατρεπτικός και τολμηρός συνδυασμός χρωμάτων είναι το πράσινο με το μοβ. Αν δεν θέλεις να «σκουρύνεις» το χώρο σου μπορείς να επιλέξεις πιο απαλές αποχρώσεις των δύο αυτών χρωμάτων. Αν δεν είσαι λάτρης του σκούρου μοβ, μπορείς να διαλέξεις ένα απαλό βιολετί ή λιλά – που είναι και της μόδας- για τον τοίχο και να δώσεις μεγαλύτερη ένταση στα δευτερεύοντα στοιχεία του χώρου.

Πηγή: https://blog.douleutaras.gr/me-ti-xromata-tairiazei-prasino/

Σχετικές αναρτήσεις

6 τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά ελαστικά στον χώρο σας

News Room A

Ο,τι Πρέπει για τον Χειμώνα: Τεράστιο και Αναπαυτικό Πουφ, Τέλειο Για Χουχούλιασμα. Δείτε όμως ΠΟΣΟ κοστίζει!

News Room

8 κορυφαίες αρχαίες τοποθεσίες του πλανήτη για να δείτε τα αστέρια – Ποια ελληνική βρίσκεται ανάμεσά τους; (Photos)

News Room