magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

7 Συμβουλές για να γεμίσεις το Σπίτι σου με Θετική Ενέργεια!

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κανείς δε θέλει αρνητική ενέργεια στο χώρο του. Πέρα από τη διάθεση και την ψυχολογία σου, πολλές φορές παίζει ρόλο και η διακόσμηση του σπιτιού σου. Επομένως, εάν επιθυμείς θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σου, θα πρέπει να ακολουθήσεις ορισμένες συμβουλές. Είναι απλά πράγμα που αν αρχίσεις να τα εφαρμόζεις θα αλλάξει ολόκληρη η διάθεσή σου.

Ακόμα και αν δεν πιστεύεις στις ενέργειες και τα γούρια, κάποια από τα παρακάτω είναι απαραίτητα για το σπίτι σου και καλό θα ήταν να τα υιοθετήσεις. Πρόκειται για απλές καθημερινές κινήσεις που πολλές φορές ίσως ξεχνάμε, δεν έχουμε χρόνο ή είμαστε κουρασμένοι για να κάνουμε. Ωστόσο, ακόμα και την αγαπημένη σου μουσική να βάλεις να παίζει, είναι βέβαιο ότι θα κάνει εσένα χαρούμενο/-η και συνεπώς θα γεμίσει το σπίτι σου θετική ενέργεια.

7 τρόποι για να ενισχύσεις τη θετική ενέργεια μέσα στο Σπίτι σου!

1. Αέρισε το χώρο σου

Οι ανοιχτές πόρτες και τα παράθυρα ανοίγουν το δρόμο στην αρνητική ενέργεια να φύγει από το σπίτι σου. Ταυτόχρονα, ο αέρας αναζωογονείται και εισέρχεται στο χώρο σου ανανεωμένος. Ένα σπίτι χρειάζεται να αερίζεται καθημερινά και να μπαίνει φως ηλίου. Όποτε υπάρχει ήλιος άφησέ τον να φωτίσει στο σπίτι σου. Ένας χώρος με καθαρό αέρα και φως ενισχύει τη θετική ενέργεια και την καλοτυχία. Ακόμα και αν είναι χειμώνας και κάνει κρύο, άφησε αέρισε το σπίτι σου για λίγη ώρα.

2. Πέταξε ή φτιάξε ό,τι χαλασμένο υπάρχει στο σπίτι

Εάν έχεις κάποιο χαλασμένο ή σπασμένο έπιπλο το οποίο δεν έχεις σκοπό να επιδιορθώσεις, τότε πέταξέ το αμέσως! Αντικατάστησε τα χαλασμένα έπιπλα διότι εκεί διοχετεύεται η αρνητική ενέργεια. Εναλλακτικά, αν θέλεις να το φτιάξεις, προσπάθησε να το κάνεις σύντομα. Το ίδιο ισχύει και με τις εγκαταστάσεις του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, εάν έχεις κάποια υδραυλική βλάβη, κάλεσε άμεσα έναν υδραυλικό για να στην επιδιορθώσει, ώστε να επανέλθει η θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σου.

3. Μην είσαι τσαπατσούλης/α

iStock-9364175581

Προσπάθησε, όσο σου επιτρέπει ο περιορισμένος χρόνος σου, να έχεις το σπίτι σου καθαρό. Είναι θέμα τόσο υγιεινής όσο και αισθητικής. Ειδικά η κουζίνα σου πρέπει να είναι περιποιημένη και ο νεροχύτης σου καθαρός. Η ακαταστασία, όπως η στοίβα με τα πιάτα και τα πεταμένα ρούχα, εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας. Επίσης, όχι μόνο θα επανέλθει θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σου, αλλά θα νιώσεις και πιο ήρεμος/-η. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν γύρω μας είναι όλα ακατάστατα, έχουμε την τάση να αγχωνόμαστε περισσότερο, πράγμα που κανείς δε θέλει. Φρόντισε, λοιπόν, να στρώνεις καθημερινά το κρεβάτι σου αφού το αερίσεις γιατί θα νιώσεις σίγουρα πιο όμορφα όταν το αντικρίσεις το βράδυ.

4. Κλείσε το καπάκι τουαλέτας

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια αιώνια διαμάχη σχετικά με το ανεβασμένο και κατεβασμένο καπάκι τουαλέτας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ε, λοιπόν, εμείς ήρθαμε για να δώσουμε ένα τέλος. Κλείσε το καπάκι της τουαλέτας εντελώς, καθώς και την πόρτα του μπάνιου. Αυτό εξηγείται με το γεγονός ότι εάν έχεις ανοιχτό το καπάκι απομακρύνεται κάθε θετική ενέργεια που έχεις μέσα στο σπίτι. Επίσης, σύμφωνα με το φενγκ σούι, λέγεται ότι η τουαλέτα ρουφά τον πλούτο σου, πράγμα που σίγουρα δεν το θέλεις.

5. Κράτα την εξώπορτα περιποιημένη

london_steel_doors1

Η εξώπορτα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει οποιοσδήποτε σε επισκέφθεται. Επομένως, η πρώτη εντύπωση θα πρέπει να είναι καλή. Ιδιαίτερα εάν ζεις σε μονοκατοικία, έχεις πολλές επιλογές για να την κάνεις καλαίσθητη. Αυτό που πρέπει να κάνεις, όμως, εάν θέλεις να φέρεις τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σου είναι να τοποθετήσεις ένα ή δύο φυτά στην είσοδο. Εναλλακτικά, φρόντισε να την κρατάς πάντα καθαρή έχοντας ένα όμορφο χαλάκι, μιας και εκπροσωπεί τον πλούτο σύμφωνα με τη θεωρία του φενγκ σούι.

6. Τοποθέτησε αρωματικά φυτά και βότανα

Υπάρχουν ορισμένα βότανα τα οποία έχουν την ιδιότητα να διώχνουν την αρνητική ενέργεια των κακοπροαίρετων επισκεπτών και να προστατεύουν το σπίτι σου. Αυτά είναι το φασκόμηλο και ο βασιλικός, τα οποία μπορείς να τα έχεις σε γλάστρες σε μια γωνιά του χώρου σου. Επιπλέον, το φασκόμηλο ηρεμεί τα νεύρα εάν το πιεις και μπορείς να το κάψεις, ώστε να απελευθερωθεί η μυρωδιά του και να διοχετεύσει θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σου. Ταυτόχρονα, μπορείς να έχεις αρωματικά βότανα ή ακόμα και έλαια που θα διώξουν την αρνητική ενέργεια και θα κυριαρχήσει η αρμονία. Μερικά από αυτά είναι η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το έλαιο πορτοκαλιού με το οποίο μπορείς να ψεκάσεις το σπίτι.

7. Στόλισε το Σπίτι με ανθισμένα λουλούδια

DmAyxpgWsAAgdOf1

Πέρα από τα βότανα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αληθινά λουλούδια εσωτερικού χώρου. Είναι βέβαιο ότι θα σου ανεβάσουν τη διάθεση και θα απορροφήσουν τους βλαβερούς ρύπους. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ για να διατηρήσεις τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι είναι φυσικά να τα φροντίζεις. Αντικατάστησε με καινούργια εάν πρόκειται για κομμένα ή απομάκρυνε τα ξεραμένα φύλλα εάν είναι γλάστρες. Ωστόσο, μην προτιμήσεις τα αποξηραμένα λουλούδια γιατί περιέχουν αρκετή αρνητική ενέργεια. Ιδανικά θεωρούνται τα μπαμπού, τα οποία ενισχύουν την επιτυχία σε εξετάσεις και την αύξηση των γνώσεων.

Ελπίζουμε να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας προκειμένου να έχεις θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σου. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια με τη διακόσμηση του σπιτιού σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά.

Πηγή: https://blog.douleutaras.gr/thetiki-energeia-sto-spiti/

Σχετικές αναρτήσεις

Οι κρεβατοκάμαρες στις οποίες όλοι θα θέλαμε να ξυπνήσουμε

News Room

Ο,τι Πρέπει για τον Χειμώνα: Τεράστιο και Αναπαυτικό Πουφ, Τέλειο Για Χουχούλιασμα. Δείτε όμως ΠΟΣΟ κοστίζει!

News Room

Λουλουδένια σκηνικά: Ιδέες για επιτραπέζιες και γιορτινές διακοσμήσεις με γεράνια

Newsroom E