magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

5 Δημιουργικοί Τρόποι να καλύψεις τους σωλήνες στο Σπίτι σου!

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα σε μια ανακαίνιση αποτελεί η κάλυψη σωλήνων καλοριφέρ που μπορεί να βρίσκονται σε πολλά σημεία του σπιτιού. Πολύ ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι σωλήνες των καλοριφέρ ή του μπάνιου που μπορεί να έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά των τοιχωμάτων του σπιτιού. Οι σωλήνες μπορεί να είναι ορατές σε όλο το δίκτυο ή σε ένα σημείο του και να χαλούν την αισθητική του χώρου σου. Η κάλυψη σωλήνων καλοριφέρ σε αυτά τα σημεία μπορεί να γίνει εύκολα και με χαμηλό budget, απλά ακολουθώντας κάποια συγκεκριμένα tips και αφήνοντας την φαντασία ελεύθερη. Έτσι λοιπόν, το σπίτι σου θα αποκτήσει την αρμονία που χρειάζεται και τα έπιπλα θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο.

5 Έξυπνες Ιδέες για Διακοσμητική Κάλυψη Σωλήνων που «ασχημαίνουν» το χώρο σου!

1. Τύλιγμα σωλήνων καλοριφέρ με σχοινί

Μια από τις πιο low budget τεχνικές για την κάλυψη σωλήνων στον χώρο σου αποτελεί το τύλιγμα των σωληνώσεων του καλοριφέρ με σχοινί. Επίλεξε το χρώμα που ταιριάζει στο χώρο σου, δημιουργώντας ίσως και μια αντίθεση με το χρώμα του τοίχου. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα σχοινιού στο εμπόριο και σε διαφορετικά μεγέθη. Ενδεικτικά κάτι το οποίο χρησιμοποιείται αρκετά είναι το ψάθινο σχοινί ή αλλιώς σχοινί γιούτας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορα υλοποιήσιμη. Ξεκίνα να τυλίγεις από την πίσω μεριά του σωλήνα, ώστε να κρύψεις τα ελαττώματα που δημιουργούνται στην αρχή. Έπειτα, συνέχισε την διαδικασία σε όλο το μήκος του. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

κάλυψη-σωλήνων-2

2. Κάλυψη σωλήνων καλοριφέρ με πλαστικό κουτί

Άλλη μια ιδέα είναι η κάλυψη σωλήνων καλοριφέρ με καποιο πλαστικό κουτί ή κιβώτιο. Μπορεί να είναι μια κατασκευή που να προσθέτει μια νέα πινελιά στο χώρο σου, δημιουργώντας την αίσθηση πως είναι ένα νέο στυλ σοβατεπί. Αποτελεί μια εύχρηστη λύση, καθώς τοποθετείται εύκολα και μπορεί να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί με την ίδια ευκολία, ακόμα και σε περίπτωση βλάβης. Μπορεί να δημιουργηθεί εξαρχής με κάποιο συγκεκριμένο στυλ, ώστε να ταιριάζει στο χώρο σου, δίνοντας μια αίσθηση συνέχειας στα πλακάκια σου. Αν ο βασικός σου στόχος είναι να εξαφανίσεις εντελώς τις σωληνώσεις, τότε αυτή η λύση είναι σίγουρα για σένα.

korob_dlya_otopitelnih_trub_3

3. Αντίθεση χρώματος των σωλήνων καλοριφέρ

Αν δεν θές να εξαφανίσεις εντελώς τις σωληνώσεις και ψάχνεις μια πιο οικονομική λύση, έχεις σκεφτεί μήπως το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις αυτή την ιδιαιτερότητα του χώρου σου, αντί να την καλύψεις; Υπάρχει τρόπος να το κάνεις και να πετύχει. Βάψε τις σωληνώσεις του σπιτιού σου σε ένα έντονο χρώμα. Προκάλεσε στον χώρο σου μια έντονη αντίθεση. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μια επιλογή ενός έντονου κίτρινου μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε ένα πετρόλ φόντο, μετατρέποντας τον χώρο σε κάτι μοναδικό. Αντίστοιχα, μια εξίσου ωραία αντίθεση μπορεί να είναι το κόκκινο σε γκρι – άσπρο φόντο. Μπορείς να σκεφτείς και άλλες αντιθέσεις που θα ταιριάξουν καλύτερα στον χώρο σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει φαντασία.

κάλυψη-σωλήνων-καλοριφέρ κάλυψη-σωλήνων-3

4. Εφαρμογή του Βιομηχανικού στυλ

Το βιομηχανικό στυλ είναι μια τάση που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, καθώς είναι μια ιδανική επιλογή για τους λάτρες του μίνιμαλ. Μια πολύ βασική εκδοχή της είναι η χρήση χάλκινων σωληνώσεων. Μπορείς να το εφαρμόσεις στον χώρο σου απλά αντικαθιστώντας τις σωληνώσεις σου με χάλκινους σωλήνες. Οι χάλκινοι σωλήνες είναι μια κομψή λύση που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα στο εμπόριο. Χρησιμοποίησε συνδέσμους και δημιούργησε διακοσμητικά γυρίσματα ανάλογα με τις διαστάσεις που έχεις διαθέσιμες. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις και διακοσμητικά στηρίγματα, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα έργο τέχνης.

κάλυψη-σωλήνων

5. Επένδυση καλοριφέρ

Μήπως το πρόβλημα στη δική σου περίπτωση είναι το ίδιο το καλοριφέρ; Υπάρχουν περιπτώσεις όπου στην εγκατάσταση καλοριφέρ τα υδραυλικά του είναι κολλημένα πάνω στο σκελετό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω να μην μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτείς μήπως πρέπει να κλείσεις το καλοριφέρ σου με κάποιο έπιπλο. Υπάρχουν πολλές επιλογές στον τομέα της επένδυσης καλοριφέρ. Μπορείς να προτιμήσεις κάποιο έπιπλο σε φυσικά χρώματα ξύλου, ή κάποιο που να θυμίζει πιο old fashioned. Μπορείς, ακόμα, να διαλέξεις κάποιο έπιπλο που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου. Μην ξεχνάς πως η επιλογή ενός ακόμα ξύλινου επίπλου θα ζεστάνει μοναδικά τον χώρο σου.

Κάλυψη-Σώμα-Καλοριφέρ

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βρεις τον κατάλληλο τρόπο με τον οποίο μπορείς να καλύψεις τις σωληνώσεις που χαλάνε την αισθητική του χώρου σου! Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το καταλληλότερο σύστημα θέρμανσης για τις ανάγκες του χώρου σου, αλλά και τρόπους για να εξοικονομήσεις ενέργεια και χρήματα με ήδη υπάρχον σύστημά σου στον οδηγό θέρμανσης που ετοιμάσαμε!

Πηγή: https://blog.douleutaras.gr/diakosmitiki-kalupsi-solinon-kalorifer/

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτό είναι το σπίτι της Ελένης Φουρέιρα (photos & video)

News Room

Πέντε συμβουλές για πιο Καθαρά Ρούχα: Ο δρόμος προς την αψεγάδιαστη εμφάνιση

News Room G

Άλλαξε την “ενέργεια” της κουζίνας σου με τη βοήθεια του Φενγκ Σούι

News Room A