magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

10 χρυσοί κανόνες για εσένα που είσαι 20 και θες να προλάβεις τις ρυτίδες

Μπορεί να διανύεις μία από τις πιο τρυφερές δεκατίες της ζωής σου, μόλις τα 20 σου, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να…
ξεκινήσεις να περιποιείσαι σωστά και με συνέπεια την επιδερμίδα σου. Το άγχος σε αυτή την περίοδο, όπως και σε καμία για την ακρίβεια, δεν έχει καμία θέση στην καθημερινότητά του. Όμως, οι σκέψεις για τις επερχόμενες ρυτίδες και η εικόνα που βλέπεις στον καθρέφτη σου, σε κάνουν να προβληματίζεσαι για το πότε τελικά είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσεις την πρόληψη κατά των ρυτίδων.

Ποια είναι τελικά;

Εμείς τι κάνουμε εδώ;

Συλλέξαμε τα πιο πολύτιμα μυστικά που πρέπει να υιοθετήσεις από ΤΩΡΑ, αν θες να διατηρήσεις μία νεανική και φρέσκια εμφάνιση, που θα είναι πάντα πρότυπο και θα ξεχωρίζει για την λάμψη και την φρεσκάδα της.

1-Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό!
Υπενθύμιση!! Το αντηλιακό είναι ένα από τα πιο σημαντικά -αν όχι το πιο σημαντικό!- πράγμα που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα, εάν θες να αποτρέψεις την πρόωρη γήρανση (και ναι, όταν λέμε καθημερινά εννοούμε και τον χειμώνα!!).

Tip: Μπορείς να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη και αντί να τοποθετείς το αντηλιακό και μετά το foundation σου, να επιλέξεις ένα αντηλιακό με χρώμα (πρόσεξε να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση), που θα σου προσφέρει την κάλυψη που επιθυμείς αλλά και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

2- Φάε περισσότερο αβοκάντο
Αν είσαι λάτρης του αβοκάντο (σαν εμένα) τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για εσένα! Το αγαπημένο αυτό φρούτο στην πραγματικότητα βοηθά σημαντικά στην υγεία και ισορροπία της επιδερμίδας. Αυτό οφείλεται στα «καλά» Ω3 λιπαρά που περιέχονται σε αυτό. Γενικότερα, μία δίαιτα πλούσια σε τέτοια λιπαρά καθώς και αντιοξειδωτικά, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν στην ανάπλαση της κυτταρικής μεμβράνης. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το σούπερ μάρκετ, πρόσθεσε στη λίστα σου τροφές όπως, αβοκάντο, σολομό και ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα).

3-Ποτέ, μα ποτέ μην κοιμηθείς χωρίς να έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου!
Τώρα που έχεις γίνει πλέον 20, πρέπει να φερθείς σαν υπεύθυνη ενήλικας και να αφαιρείς το μακιγιάζ σου κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο, no matter what! Ιδανικά θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ, τόνερ και ενυδατική, αλλά έστω αφαίρεσέ το με ένα υγρό μαντιλάκι, αν πραγματικά νιώθεις πτώμα! Έχε ένα μικρό πακετάκι στο ντουλαπάκι του μπάνιου σου και πίστεψέ με, το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί!

4-Η ενυδάτωση είναι η λύση
Και δεν μιλάμε μόνο για την χρήση ενυδατικής κρέμας, αλλά για την ενυδάτωση όλου του οργανισμού μας. Διατροφολόγοι και δερματολόγοι προτείνουν την κατανάλωση τουλάχιστον 1,5 λίτρου νερού ημερησίως, το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενυδάτωση της επιδερμίδας και την διατήρηση της φρέσκιας και νεανικής όψης του!

Tip: Εάν δυσκολεύεσαι να πίνεις καθημερινά 1,5 λίτρο νερό, η καλύτερη λύση είναι να κουβαλάς ένα μεγάλο μπουκάλι μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Αυτό όχι μόνο θα σου υπενθυμίζει συνεχώς να πίνεις νερό αλλά θα σου δείχνει και πόσο έχεις πιει μέχρι εκείνη την στιγμή.
Δες επίσης: Τα πιο έξυπνα και πραγματικά πρακτικά προϊόντα με SPF, που σε κρατούν διαρκώς προστατευμένη!

5-Μην το παρακάνεις με τα προϊόντα αντιγήρανσης
Μπορεί να μπαίνεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις οποιαδήποτε αντιγηραντική κρέμα ημέρας και νυκτός κυκλοφορεί, αλλά κάνοντάς το μπορεί να κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Όταν οι νεότερες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα, μπορεί να εμφανίσουν ακμή, καθώς περιέχουν υψηλή συγκέντρωση συστατικών «βαθιάς» ενυδάτωσης.

Tip: Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ (και μάλιστα διαφορετικού μοριακού βάρους) τα οποία διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, χωρίς να «βαραίνουν» την επιδερμίδα.
6- Πες ναι στα αντιοξειδωτικά
Υπάρχει κανένας που να χρειαζόταν μία δικαιολογία για να φάει φράουλες; Αν ναι, μάθε λοιπόν πως οι φράουλες και φρούτα όπως raspberries και blueberries είναι θησαυρός αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν την φθορά σε κυτταρικό επίπεδο, στοχεύοντας σε ένα πιο υγιές και νεανικό δέρμα.

7- Επένδυσε σε μία καλή κρέμα ματιών
Όταν πρόκειται για κρέμα ματιών, όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Η κατάλληλη κρέμα ματιών, θα σε βοηθήσει να προλάβεις τον οποιοδήποτε σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων, που συνήθως αυτή την περίοδο αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

8- Υιοθέτησε μία σωστή διατροφή και απόφυγε την υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης
Μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σίγουρα δρα ευεργετικά στην υγεία της επιδερμίδας μας. Αλλά πρόσεξε! Μην το παρακάνεις με τα φρούτα. Αν και η πηγή σακχάρων που μπορείς να πάρεις από αυτά είναι από τις καλύτερες, η υπερβολική τους δόση μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία γήρανσης.

Tip: Το πιο σημαντικό είναι να αποφεύγεις χυμούς και shakes που περιέχουν υπερβολική ζάχαρη. Καλό θα ήταν να στοχεύεις στην κατανάλωση λιγότερων από 25γρ. ημερησίως, καθώς μεγάλη ποσότητα ζάχαρης συμβάλλει στην γήρανση της επιδερμίδας.

9- Φτιάξε το δικό σου skincare routine ΤΩΡΑ!
Αν αποκτήσεις από τώρα το συνήθειο της τακτικής περιποίησης της επιδερμίδας σου, θα είσαι ήδη προετοιμασμένη όταν οι πρώτες γραμμές εμφανιστούν. Πάρε τον χρόνο σου και βρες τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, τόνερ , scrub, σέρουμ, ενυδατικές και προϊόντα κατάλληλα για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας και μείνε πιστή σε αυτά.

10-Κάνε σπα στο σπίτι σου
Επειδή η τακτική επίσκεψη για θεραπείες προσώπου δεν είναι και ότι πιο εύκολο στην ηλικία των 20, τα DIY facials από την άνεση του σπιτιού σου είναι μια τέλεια λύση. Πάρε ένα καλό scrub, μία μάσκα με άργιλο, μία μάσκα ενυδάτωσης και την ενυδατική σου και ζήσε στο σπίτι σου the spa experience!
Πηγή

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτό το μποέμ print είναι τάση ξανά κι είμαστε ενθουσιασμένες

News Room

Η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας έκαναν την πρώτη τους δημόσια έξοδο -Με μάσκα και γάντια [εικόνες]

News Room

Του ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος με τον πιο πρωτότυπο τρόπο (pics)

News Room