magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

10 Ρομαντικές Κρεβατοκάμαρες που θα σου κλέψουν την καρδιά!

Το υπνοδωμάτιο του καθενός είναι ο πιο προσωπικός του χώρος. Συνήθως, αυτός είναι ο χώρος όπου κοιμόμαστε και ξυπνάμε, άρα και το πρώτο και το τελευταίο μέρος που αντικρίζουμε κάθε μέρα. Για να μας φτιάξει η διάθεση, είναι σημαντικό το δωμάτιο μας να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα μας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και κάποια συνήθη χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει ένα υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα, θέλουμε να είναι φωτεινό, ευρύχωρο και να μας χαλαρώνει, όταν πρέπει. Στην περίπτωση που συζητάμε για ρομαντικές κρεβατοκάμαρες, μάς ενδιαφέρουν ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά.

Η διακόσμηση σε ρομαντικό στυλ έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Ένα πρώτο ζήτημα που μπορεί να σε απασχολήσει, είναι το πώς θα διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο σου σε ρομαντικό στυλ, χωρίς να το παρακάνεις. Η υπερβολή, όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ήλπιζες. Ακόμα και όταν διακοσμείς την κρεβατοκάμαρα σου, πρέπει να έχεις ένα μέτρο υπόψιν σου. Για το λόγο αυτό είμαστε και εμείς εδώ, ώστε να σου δώσουμε μερικές ιδέες για ρομαντικές κρεβατοκάμαρες για να εμπνευστείς. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τις 10 αγαπημένες μας χρωματικές ιδέες για ρομαντικό στυλ διακόσμησης και συμβουλές για να τα χρησιμοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο!

10 εκπληκτικές χρωματικές ιδέες για ρομαντικές κρεβατοκάμαρες που εντυπωσιάζουν!

1. Κρεμ αποχρώσεις

Το κρεμ είναι ένα πολύ απαλό χρώμα, μεταξύ λευκού και ροζ. Είναι διακριτικό, φωτεινό και πολύ γλυκό στην όψη. Αυτοί είναι μερικοί σημαντικοί λόγοι για να το διαλέξεις σαν βασικό χρώμα για το υπνοδωμάτιο σου. Με τον όρο βασικό χρώμα, εννοούμε πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε μεγάλες επιφάνειες, όπως στο βάψιμο τοίχων. Μπορείς να το συνδυάσεις με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αν και δε θα σου προτείναμε το λευκό και το μπεζ, γιατί μπορεί να μοιάζουν όμοια. Όμως, γιατί θεωρούμε πως το κρεμ ταιριάζει σε διακόσμηση για ρομαντικές κρεβατοκάμαρες; Το λευκό δε θεωρείται ως το καταλληλότερο χρώμα σαν βασικό ρομαντικής κρεβατοκάμαρας. Πολλές φορές, μας φαίνεται αυστηρό, ή και μονότονο. Από την άλλη πλευρά, το ροζ δεν αρέσει σε όλους μας. Το κρεμ είναι η ιδανική πρόσμιξη αυτών των δύο χρωμάτων.

krem-768x512

2. Βαθύ κόκκινο

Για πολλούς από εμάς, το κόκκινο της φωτιάς είναι το χρώμα που συνδέεται με το ρομαντισμό. Πράγματι, η απόχρωση αυτή εμπνέει αισθησιασμό και ταιριάζει σε ρομαντικές κρεβατοκάμαρες. Ωστόσο, δε μπορεί εύκολα να γίνει το βασικό χρώμα της διακόσμησης, γιατί είναι πολύ έντονο και κουράζει το βλέμμα. Από την άλλη πλευρά, το βαθύ κόκκινο, όπως το κόκκινο του ρουμπινιού, ταιριάζει περισσότερο σαν βασικό χρώμα για ρομαντικό υπνοδωμάτιο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα, κλινοσκεπάσματα, αλλά και σε μικρές επιφάνειες. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις αποχρώσεις μπορντό και μπουργκουντί, οι οποίες επίσης είναι πολύ εντυπωσιακές και ταιριάζουν υπέροχα με λευκό και μπεζ.

kokkino-768x512

3. Χρώμα της καραμέλας

Το χρώμα της καραμέλας είναι μια απόχρωση μεταξύ πορτοκαλί και καφέ. Κυρίως στρέφεται προς το πορτοκαλί, με αποτέλεσμα να είναι ένα χρώμα χαρούμενο και γλυκό, το οποίο εμπνέει αισιοδοξία. Από πολλούς διακοσμητές θεωρείται ως ένα από τα πλέον ρομαντικά χρώματα για κρεβατοκάμαρες και εμείς συμφωνούμε με την άποψη αυτή. Το χρώμα της καραμέλας μπορεί να βοηθήσει να σχεδιάσεις μια από τις πιο όμορφες ρομαντικές κρεβατοκάμαρες. Σου προτείνουμε να το χρησιμοποιήσεις για τις κουρτίνες του δωματίου, για τα σκεπάσματα και για μαξιλάρια. Συνδύασε το με ένα πολύ απαλό μπεζ, ή κίτρινη ώχρα στους τοίχους και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

karamela-1170x509

4. Μαύρο

Το μαύρο είναι το χρώμα του μυστηρίου. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, εκφράζει την πολυτέλεια, κάτι που είναι επιθυμητό από πολλούς από εμάς. Επίσης, θεωρείται πως ενισχύει τον αισθησιασμό, μια έννοια που είναι πολύ κοντινή με τη ρομαντική ατμόσφαιρα. Παλιότερα θεωρούνταν ακατάλληλο για βασικό χρώμα σε διακόσμηση κρεβατοκάμαρας. Σήμερα, ωστόσο, είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα και μπορεί να ταιριάξει υπέροχα σε ρομαντικές κρεβατοκάμαρες. Σου προτείνουμε να βάψεις έναν τοίχο του δωματίου μαύρο και τους υπόλοιπους μπεζ, ή κρεμ. Συνδύασε το χρώμα των τοίχων με ίδια χρώματα κλινοσκεπασμάτων για να έχεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

mauro-585x605

5. Χρώμα της μέντας

Το χρώμα της μέντας είναι μια απόχρωση ανάμεσα σε γαλάζιο και πράσινο. Είναι πολύ απαλό και έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και είναι από τα πιο μοντέρνα χρώματα. Συνδυάζεται αρμονικά με το λευκό και το μαύρο, το μπεζ, το ροζ παστέλ και το γκρι. Φυσικά, ταιριάζει με πολλά ακόμη χρώματα, όμως αυτά που αναφέραμε μπορούν να σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις το ιδανικό υπνοδωμάτιο. Για να ενισχύσεις τη ρομαντική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο σου, θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε να το συνδυάσεις με κάποιο γήινο χρώμα, όπως το μπεζ. Από την άλλη πλευρά, θα σου προτείναμε να αποφύγεις συνδυασμούς με μπλε και πράσινο. Είναι πιθανό να μην αναδειχθεί η μοναδικότητα του χρώματος της μέντας, λόγω της ομοιότητας.

menti-1170x433

6. Μοβ δαμασκηνί

Το μοβ είναι ένα χρώμα βαθύ και μυστηριώδες. Κάποιες αποχρώσεις του έχουν έντονα θηλυκό χαρακτήρα και εμπνέουν ρομαντισμό, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά. Μια τέτοια απόχρωση είναι και το δαμασκηνί, το οποίο ανήκει στις πιο βαθιές αποχρώσεις του μοβ. Για να διατηρήσεις τη φωτεινότητα στο υπνοδωμάτιο σου, θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις με λευκό χρώμα. Ακόμα κι αν μιλάμε για ρομαντικές κρεβατοκάμαρες, είναι καλό να προσέχουμε ώστε να μην περιορίζεται το φως του χώρου. Μπορείς να βάψεις έναν τοίχο του δωματίου σε δαμασκηνί και να βάλεις δαμασκηνί κουρτίνες, ή χαλί. Η όψη της κρεβατοκάμαρας θα αλλάξει αμέσως.

mov-585x468

7. Πετρόλ

Το πετρόλ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα που δε βλέπουμε συχνά σε διακοσμήσεις υπνοδωματίων. Είναι μια σκούρα απόχρωση μεταξύ μπλε και πράσινου, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα τάση της μόδας. Ειδικά αν συνδυάσεις το πετρόλ με λευκό, μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχη ρομαντική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα σου. Σου προτείνουμε να τολμήσεις να βάψεις έναν τοίχο του δωματίου σε πετρόλ χρώμα και να τον πλαισιώσεις με λευκούς τοίχους. Επίσης, μπορείς να βάλεις στο πάτωμα ένα ασπρόμαυρο χαλί για να αναδείξει τη χρωματική αντίθεση. Για περισσότερες ιδέες σχετικά με τη διακόσμηση με πετρόλ, διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε με τίτλο: «Το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει; 5+1 μαγικοί χρωματικοί συνδυασμοί!»

petrol-768x576

8. Καφέ σοκολατί

Το καφέ είναι το κυρίαρχο γήινο χρώμα και έχει πολλές ιδιαίτερες αποχρώσεις. Υπάρχουν καστανοκόκκινες αποχρώσεις, όπως το μαρόν και το μπουργκουντί. Και οι αποχρώσεις αυτές είναι ιδανικές για ρομαντικές κρεβατοκάμαρες. Ωστόσο, θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στην απόχρωση του σοκολατί. Αυτό είναι ένα σκούρο καφέ, το οποίο όμως κατορθώνει να μην είναι καθόλου αυστηρό, ή συντηρητικό. Είναι κατάλληλο για τοίχους, κουρτίνες, χαλιά και κλινοσκεπάσματα, αν και δε συστήνεται να το χρησιμοποιήσεις για όλα αυτά τα στοιχεία. Καλό είναι να διαλέξεις ποια καφέ στοιχεία θα ταιριάξουν περισσότερο στο χώρο σου, ανάλογα με το γούστο σου. Το σοκολατί συνδυάζεται υπέροχα με λευκό, μεντί και γκρι. Ωστόσο, δε σου συστήνουμε να το συνδυάσεις με γκρι στην προκειμένη περίπτωση, γιατί δύσκολα θα πετύχεις ρομαντικό αποτέλεσμα.

sokolati-768x480

9. «Βρώμικο» ροζ

Το βρώμικο ροζ (pale pink) είναι μια πολύ ιδιαίτερη μόδα που ήρθε για να μείνει. Χρησιμοποιείται τόσο σε καλλυντικά και ρούχα, όσο και σε διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων. Σε ό,τι αφορά, όμως, τις ρομαντικές κρεβατοκάμαρες, το βρώμικο ροζ είναι ό,τι καλύτερο. Είναι ρομαντικό εκ φύσεως, όπως όλες οι αποχρώσεις του ροζ. Ωστόσο, δεν είναι πολύ έντονο, ούτε πολύ κουραστικό στην όψη, σε αντίθεση με κάποιες άλλες αποχρώσεις του ροζ. Ενισχύει τη ρομαντική ατμόσφαιρα του χώρου και έχει έντονη θηλυκή διάθεση. Είναι αρκετά φωτεινό χρώμα, οπότε δε δημιουργεί προβλήματα σχετικά με το φωτισμό και ταιριάζει με πολλά ουδέτερα χρώματα, όπως λευκό και πολλές αποχρώσεις του γκρι.

vromiko-roz-1024x597

10. Μπεζ/ Χρυσαφί

Το μπεζ είναι ένα μαγικό χρώμα. Μπορεί να είναι ουδέτερο, αλλά δεν περνά απαρατήρητο, αν το θέλεις. Μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλά χρώματα, θερμά και ψυχρά, για να σε βοηθήσει να διακοσμήσεις μια από τις πιο εντυπωσιακές ρομαντικές κρεβατοκάμαρες. Έπειτα, υπάρχει το μπεζ που μοιάζει να χρυσαφίζει, προσθέτοντας λάμψη στο δωμάτιο. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να βάψεις έναν τοίχο του υπνοδωματίου στο χρώμα αυτό για ρομαντική ατμόσφαιρα που συνδυάζεται με πολυτέλεια. Ιδανικά, το χρώμα αυτό συνδυάζεται με λευκό, μαύρο και καφέ σκούρο. Μη φοβάσαι να πειραματιστείς με διαφορετικά χρώματα κουρτινών και κλινοσκεπασμάτων και η προσπάθεια θα σε ανταμείψει.

mpez-xrusafi-768x480

Πηγή: https://blog.douleutaras.gr/romantikes-krevatokamares-xromatikes-idees/

Σχετικές αναρτήσεις

Γέμισαν τα πλαστικά μπουκάλια με άμμο και άρχισαν να τα βάζουν στη σειρά. Δείτε ΤΙ έφτιαξαν και θα σας πέσει το σαγόνι!

News Room

Μοναδικές προτάσεις διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου με επίκεντρο την λειτουργικότητα, την ποιότητα και την αισθητική!

Newsroom E

9 πολύ ενοχλητικά έντομα που θα ( εύχεσαι να μην ) συναντήσεις στο Σπίτι σου!

News Room M