magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

10 Ιδέες για να Μεταμορφώσεις το Μακρόστενο Μπάνιο σου!

Το μπάνιο, είναι ένα δωμάτιο το οποίο δεν ανακαινίζεται τόσο συχνά όσο τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, γι αυτό και η διακόσμησή του είναι καθοριστική. Όπως κάθε δωμάτιο, όμως, έτσι και το μπάνιο έχει συγκεκριμένες παραμέτρους οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν προσπαθούμε να αποφασίσουμε πώς θα το διακοσμήσουμε. Μία πολύ σημαντική παράμετρος, είναι η διαρρύθμιση του χώρου. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα μακρόστενο μπάνιο, ηανακαίνιση του και επιλογή της σωστής διακόσμησης μπορεί να μοιάζει εφιάλτης. Εμείς θα σου προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες για να κάνεις τη διακόσμηση του μπάνιου σου παιχνιδάκι!

10 Συμβουλές για να «μεγαλώσεις” το μακρόστενο μπάνιο σου!

#1 Προτίμησε μικρά, εντοιχισμένα είδη υγιεινής

Τα μεγάλα είδη υγιεινής, καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο όγκο και θα σου αφήσουν ελάχιστο χώρο για να κινείσαι εντός του μπάνιου. Επιπλέον, έχουν τη τάση να τραβούν τα βλέμματα και θα κάνουν το μακρόστενο μπάνιο σου να μοιάζει ακόμη πιο μικρό. Αντίθετα, όταν τα είδη υγιεινής είναι εντοιχισμένα, καταλαμβάνουν ένα πολύ μικρό χώρο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος είναι μέσα στο τοίχο. Για παράδειγμα, ένας μικρός, εντοιχισμένος, οβάλ νιπτήρας είναι η καλύτερη λύση. Θα χαρίσει στυλ στο μπάνιο σου καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δεν φαίνεται κι ο κενός χώρος στο πάτωμα θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος μεγάλωσε. Επίσης, θα αφήσει αρκετό χώρο στο πλάι για να αποθηκεύσεις έξυπνα τα προσωπικά σου αντικείμενα.

makrosteno-mpanio2

#2 Τοποθέτησε το πλυντήριο στη γωνία

Τι γίνεται αν έχεις μικρό μπάνιο με πλυντήριο ρούχων; Το πλυντήριο των ρούχων το οποίο από τη φύση του είναι μεγάλο και δεν μπορεί να στηριχθεί στο τοίχο, θα πάρει θέση στη γωνία, για παράδειγμα δίπλα από το νιπτήρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετός χώρος σε κάποια γωνία, τοποθέτησέ το μπροστά σε κάποιο από τα είδη υγιεινής. Είναι πολύ σημαντικό όμως να αφήσεις αρκετό χώρο για να ανοίγει με ευκολία η πόρτα του πλυντηρίου σου.

#3 Ντουζιέρα ή Μπανιέρα;

Μία ντουζιέρα  τοποθετημένη στη γωνία μιας από τις μικρές πλευρές, με επιπρόσθετο γυάλινο προστατευτικό είναι η καλύτερη λύση. Ο χώρος θα δείξει πιο πολύ τετραγωνισμένος και τα νερά δεν θα βγαίνουν εκτός της ντουζιέρας. Παρ’ όλα αυτά αν θες οπωσδήποτε να υπάρχει μπανιέρα στο μπάνιο σου είναι καλύτερο να τη τοποθετήσεις παράλληλα με τη μικρή επιφάνεια. Έτσι οπτικά θα μικρύνει λίγο η μεγάλη επιφάνεια και θα υπάρξει ισορροπία . Γενικότερα όμως η μπανιέρα καταλαμβάνει συνήθως τεράστιο όγκο και θα σου αφήσει ακόμα λιγότερο χώρο διαθέσιμο για τα υπόλοιπα είδη υγιεινής.

ντουζιέρα-1024x683

#4 Δώσε χώρο στο καθρέφτη σου

Οι καθρέφτες έχουν τη τάση να μπερδεύουν το μάτι λόγω της αντανάκλασης του χώρου και να κάνουν το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο.Τοποθέτησε ένα μεγάλο καθρέφτη στον μακρύτερο τοίχο ,όσο πιο μικρό μπάνιο έχεις, τόσο πιο μεγάλος πρέπει να είναι ο καθρέφτης που θα τοποθετήσεις. Μην ξεχάσεις να φωτίσεις την περιοχή γύρω από το καθρέφτη για καλύτερα αποτελέσματα.

#5 Δημιούργησε έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους

Προσπάθησε να αποφύγεις τα μεγάλα ντουλάπια διότι κάνουν το μπάνιο σου να φαίνεται ακόμη πιο μικρό. Τα χτιστά οριζόντια ράφια θα διακοσμήσουν έξυπνα το τοίχο σου. Εάν επιθυμείς κάτι πιο περίπλοκο για το μπάνιο σου, κρέμασε μακρόστενα καλάθια αποθήκευσης στο τοίχο. Τα καλάθια θα χρειαστούν λιγότερο χώρο και θα δώσουν ένα πιο παιχνιδιάρικο στυλ στο μακρόστενο μπάνιο σου. Μία άλλη λύση είναι να τοποθετήσεις ένα μαγνήτη και να κρεμάσεις όλα τα μεταλλικά σου αξεσουάρ και εργαλεία ομορφιάς.

μακρόστενο-μπάνιο-χώροι-αποθήκευσης

#6 Αντικατάστησε την πόρτα με μία συρόμενη

Η πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα, καθιστά ένα μέρος του δωματίου αχρησιμοποίητο για να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος να ανοίξει η πόρτα. Σε ένα μακρόστενο μπάνιο όμως είναι καλό να εξοικονομούμε όσο περισσότερο χώρο γίνεται. Μία συρόμενη πόρτα στο ίδιο χρώμα και υλικό με το πάτωμα θα κάνει το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και θα δώσει μια μοντέρνα χροιά στο μπάνιο σου.

#7 Δημιούργησε διάφορα επίπεδα

Κατασκεύασε σκαλοπάτια για να δημιουργηθούν διάφορα επίπεδα στο μακρόστενο μπάνιο σου. Αυτή η τεχνική δημιουργεί διαφορετικές περιοχές επί της μεγάλης διάστασης και διορθώνει τις αναλογίες του μπάνιου. Προτίμησε να τοποθετήσεις τη ντουζιέρα σου στο υψηλότερο επίπεδο.

#8 Φώτισε το μπάνιο σου

Τα ανοιχτά χρώματα έχουν την τάση να φωτίζουν ένα χώρο και να τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος. Το άσπρο χρώμα στους τοίχους είναι μία safe λύση για το μακρόστενο μπάνιο σου. Με αυτό το τρόπο θα δείχνει πιο φωτεινό, μεγάλο και καθαρό.

makrosteno-mpanio-tips

Αν θές όμως να δώσεις λίγο χρώμα στο μπάνιο σου, συνδύασε ένα ανοιχτό χρώμα με κάποιο έντονο. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να βάψεις την μικρή πλευρά με το απαλό και φωτεινό χρώμα και την μεγάλη με το έντονο. Μία άλλη λύση είναι να τα αναμείξεις αυτά τα δύο χρώματα δημιουργώντας οριζόντια σχέδια. Για extra φώς βάλε προβολάκια στις γωνίες του ταβανιού και πάνω από τον καθρέφτη. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

#9 Βάλε φαντασία στα πλακάκια

Τα πλακάκια είναι ένα στοιχείο που μπορεί να αλλάξει ριζικά την διακόσμηση του μπάνιου σου.Τα μικρά πλακάκια μπορούν να δώσουν μήκος στο μακρόστενο μπάνιο σου, ιδίως όταν βάλεις τα ίδια πλακάκια και στο τοίχο σου. Μία άλλη λύση είναι να δημιουργήσεις ένα περίεργο μοτίβο από πλακάκια στο τοίχο σου.Το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τα πλακάκια διαγώνια ή οριζόντια στη μικρή πλευρά. Τα χρωματιστά πλακάκια μπορούν να κάνουν το μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο αλλά και να αποκτήσει μία πιο fun όψη.

#10 Πες ναι στη πατητή τσιμεντοκονία 

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της πατητής τσιμεντοκονίας είναι ότι μπορείς να την εφαρμόσεις σε ολόκληρο ή σε αρκετά μέρη στο μπάνιο σου ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Μπορείς να διακοσμήσεις το πάτωμα, το τοίχο, την χτιστή ντουζιέρα και τα είδη υγιεινής δημιουργώντας ένα ενιαίου χρώματος και υλικού μπάνιο. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με αξεσουάρ σε ένα αντιφατικό χρώμα. Αυτή η αντίθεση θα κάνει το μπάνιο σου να φαίνεται μεγαλύτερο και θα χαρίσει έναν νησιώτικο αέρα και στυλ στο μπάνιο σου.

Πηγή: https://blog.douleutaras.gr/makrosteno-mpanio/

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε την απίστευτη «πολυκατοικία» που θα χτιστεί στην Λεμεσό

News Room

11 Εγκαταλελειμμένα μέρη σε όλο τον κόσμο που οι τουρίστες χαρακτηρίζουν ως στοιχειωμένα. Με το 9ο θα ανατριχιάσετε…

News Room

Η νέα σκηνή 5 αστέρων πάει το κάμπινγκ σε άλλη διάσταση

News Room