magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Το τελευταίο “αντίο” στον Βασίλη Μαυρομάτη – Ράκος η Μπάγια Αντωνοπούλου [photos]

Το τελευταίο «αντίο» είπαν…
(3/11) συγγενείς και φίλοι στον ηθοποιό Βασίλη Μαυρομάτη, στο  Νεκροταφείο Καισαριανής.

Με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρέτησαν το πολυαγαπημένο τους πρόσωπο όλοι όσοι τον αγάπησαν μέσα από την προσωπική σχέση, είτε από τα επαγγελματικά του βήματα. Ιδιαίτερα συγκινημένες ήταν η πρώην σύζυγός του, Λίλα Καφαντάρη, η δακρυσμένη κόρη του Ηλιάνα Μαυρομάτη και η βαφτιστήρα Μπάγια Αντωνοπούλου, η οποία είχε στο πλάι της τη μητέρα της, Κατερίνα Αντωνοπούλου.

Το παρών έδωσε πλήθος από τον καλλιτεχνικό κόσμο, όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» με καθηγητή τον Μιχάλη Κουνελάκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του (1954-1957), εμφανίστηκε με τους θιάσους «Όμιλος Αρχαίας Τραγωδίας» του Κωστή Λειβαδέα στις τραγωδίες «Φιλοκτήτης» και «Ορέστης», στο έργο «Ο Πειρασμός»¨του Γ. Ξενόπουλου, στα έργα του Σαίξπηρ «Άμλετ» και «Βασιλιάς Ληρ» με το Εθνικό Θέατρο και στο «Συναπάντημα στην Πεντέλη» του Γ. Θεοτοκά.

Η πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση έγινε το 1957 με τον «Όμιλο Αρχαίας Τραγωδίας» στην «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, όπου ενσάρκωσε τον Πυλάδη. Από το 1957 ως το 1959 ήταν μέλος του θιάσου του Δημήτρη Μυράτ και είχε εμφανιστεί -μεταξύ άλλων- στα έργα: «Λυσσασμένη Γάτα», «Ρέκβιεμ για Μια Μοναχή», «Ένας Βλάκας και Μισός» και «Οιδίπους Τύραννος».

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Νέος γολγοθάς για την Τζούλια Μπάρκα! Δείτε τι έπαθε μέσα στο σπίτι της…

News Room

Χάιντι Κλουμ: Συγκρίνει το πρόσωπό της πριν και μετά -Πώς άλλαξε με το πέρασμα του χρόνου [εικόνα]

News Room

Τάισε την γυναίκα του ένα ολόκληρο καρπούζι και δείτε τι έγινε… [photos]

News Room