magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Πώς να Ηχομονώσω μία Πόρτα; 5 Ιδέες για να Βρεις την Ησυχία σου!

Μένεις στο κέντρο της πόλης; Μήπως είναι κοντά σε κεντρικό δρόμο κι έχει συχνά κίνηση; Σίγουρα, αυτοί είναι δύο από τους λόγους που επέλεξες να μείνεις στο σπίτι, καθώς είσαι κοντά στη δουλειά σου αλλά και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστείς. Πολλές φορές όμως, ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα, τις φωνές και τα κορναρίσματα σε κάνουν να αγανακτείς. Οι συζητήσεις και τα γέλια που προέρχονται από το δρόμο σε κρατάνε ξάγρυπνο και σου προκαλούν νευρικότητα και άγχος. Αν η σκέψη “ Πώς να ηχομονώσω μία πόρτα ”, τριγυρίζει συνέχεια στο μυαλό σου, αλλά δεν έχεις χρόνο να ρωτήσεις κάποιον ειδικό, μην ανησυχείς! Το κάναμε εμείς για σένα! Δες εδώ τους πιο έξυπνους και οικονομικούς τρόπους για να ηχομονώσεις τη πόρτα σου, χωρίς κόπο και περιττά έξοδα!

Πώς να Ηχομονώσω μία Πόρτα Έξυπνα και Αποτελεσματικά;

#1 Βάλε κόλλα σιλικόνης στα κουφώματα  

Ο ήχος έρχεται στο σπίτι σου, κυρίως μέσω των κενών στην πόρτα σου. Ένας πολύ απλός και οικονομικός τρόπος για να την ηχομονώσεις είναι με κόλλα σιλικόνης. Η κόλλα σιλικόνης είναι ειδική γι αυτή τη δουλειά καθώς θα αποτρέψει τη μετάδοση του ήχου έως και 90%. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε πόρτα μες στο σπίτι επιθυμείς να ηχομονώσεις. Στην αγορά μπορείς να βρεις και τη λεγόμενη ακρυλική σιλικόνη. Είναι λίγο φθηνότερη από τη κανονική σιλικόνη και μπορεί να βαφτεί, για να δώσεις χρώμα στις λεπτομέρειες της πόρτας σου. Παράλληλα καθαρίζεται πολύ εύκολα με νερό, για να μην σε παιδέψει καθόλου. Ωστόσο, δεν έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία, οπότε δεν θα στη συνιστούσαμε για εξωτερική εφαρμογή ή για τη πόρτα του μπάνιου.

#2 Τοποθέτησε αεροστόπ στη πόρτα σου

Η σχισμή κάτω από την πόρτα σου, μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά είναι αρκετή για να μπει ο θόρυβος στο σπίτι σου. Το αεροστόπ είναι μια ακόμη οικονομική λύση για να μονώσεις τα κουφώματα η οποία θα σε σώσει από αυτό το μαρτύριο του ασταμάτητου θορύβου.  Το τοποθετείς πολύ εύκολα στο κάτω μέρος της πόρτας σου και ησύχασες! Επιπλέον δε χρειάζεται να ανησυχείς μήπως μετακομίσεις σε λίγα χρόνια και χάσεις τα λεφτά σου γιατί μπορείς να το μετακινήσεις από πόρτα σε πόρτα σε περίπτωση που αλλάξεις σπίτι. Μία άλλη μορφή αεροστόπ είναι οι κολλητικές ταινίες. Τις τοποθετείς περιμετρικά στα σημεία ένωσης των κουφωμάτων με τους τοίχους ώστε να εμποδίσεις τον αέρα και τον θόρυβο να εισέλθει το εσωτερικό από τα πλαϊνά . Ένα τελευταίο πλεονέκτημα που έχει το αεροστόπ είναι ότι έχει μεγάλη ποικιλία υλικών όπως αφρολέξ, καουτσούκ, λάστιχο, σιλικόνη κλπ. Έτσι, θα επιλέξεις αυτό που σου αρέσει και ταιριάζει καλύτερα στα δικά σου κουφώματα.

#3 Άλλαξε τα Κουφώματα σου

Η ηχομόνωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή κουφωμάτων. Ένα κούφωμα με τη κατάλληλη κατηγορία ηχομόνωσης, μειώνει αποτελεσματικά την ένταση του θορύβου. Αν λοιπόν δεν υπάρχει καθόλου, ή υπάρχει ελάχιστη ηχομόνωση, πιθανόν δεν είχε γίνει σωστή επιλογή κουφωμάτων.Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες και είδη κουφωμάτων ανάλογα με την ανάγκη ηχομόνωσης στο σπίτι σου. Για παράδειγμα τα ξύλινα κουφώματα και τα PVC κουφώματα, είναι δύο πολύ καλές επιλογές. Μπορούν χωρίς μεγάλο κόστος να σου προσφέρουν άψογη ηχομόνωση αλλά και θερμομόνωση προσθέτοντας στυλ στη πόρτα σου.

#4 Ηχομόνωσε την πόρτα με γυψοσανίδα

Είναι γεγονός ότι όσο πιο μεγάλο πάχος έχει η πόρτα σου, τόσο πιο καλά εμποδίζει το θόρυβο να εισέλθει στο σπίτι σου. Αν έχεις λοιπόν σχετικά λεπτή πόρτα, η επικάλυψη με γυψοσανίδα είναι η απάντηση  στην ερώτηση σου “ Πώς να ηχομονώσω μία πόρτα ”. Αρχικά θα τοποθετηθεί μπροστά από την πόρτα σου ένα πορώδες υλικό το οποίο είναι συνήθως ορυκτοβάμβακας ή αφρώδες ελαστικό. Στη συνέχεια, τοποθετείται η γυψοσανίδα, που είναι ένα ακόμη πολύ «πυκνό» υλικό. Ο συνδυασμός αυτών των δύο λοιπόν θα σου προσφέρουν απόλυτη ηχομόνωση, για να πάψει να σε απασχολεί ο θόρυβος. Είναι όμως πιθανό να έρθει η πόρτα λίγο πιο μέσα, γι αυτό προτίμησε αυτή τη μέθοδο, για να ηχομονώσεις τη πόρτα σε κάποιο μεγάλο δωμάτιο ή για την κεντρική πόρτα του σπιτιού. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα και δε θα μικρύνει ο χώρος σου.

#5 Αντικατάστησε τις λεπτές πόρτες

Αν έχεις πολύ λεπτές και ελαφριές πόρτες, ή οι πόρτες είναι φτιαγμένες από κακής ποιότητας ξύλο τότε οι εξωτερικοί ήχοι περνούν πολύ εύκολα από μέσα τους. Οι ιδέες που αναφέραμε νωρίτερα, θα μειώσουν μεν τη διάδοση των ήχων στο σπίτι σου, αλλά σε πολύ μικρό ποσοστό. Έχεις ανάγκη λοιπόν μία πιο δραστική λύση για να ηχομονώσεις τη πόρτα σου. Πρέπει να αντικαταστήσεις τελείως τη πόρτα σου. Οι καινούριες πόρτες είναι αρκετά πιο βαριές, στέρεες και συμπαγείς, γι αυτό και συγκρατούν καλύτερα τους ήχους. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε πόρτες για να διαλέξεις τη μορφή, το υλικό, το μέγεθος και το χρώμα που ταιριάζει στο δικό σου σπίτι. Με μία κίνηση λοιπόν, θα αποκτήσεις την ηχομόνωση που χρειάζεσαι, περισσότερη ασφάλεια και θα ανανεώσεις το στυλ του χώρου σου.

Ελπίζουμε να πήρες την απάντηση που ήθελες στην ερώτηση “ Πώς να ηχομονώσω μία πόρτα”. Αν θες μια επαγγελματική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημά σου, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας είναι στη διάθεσή σου. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορά για την ηχομόνωση του σπιτιού σου άμεσα!

Πηγή: https://blog.douleutaras.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα προϊόντα Piccadilly σε όλα τα καταστήματα Λακιώτης

News Room A

Deco 2019: Στα πιο hot χρώματα είναι αυτό κι ετοιμάσου να το λατρέψεις

News Room

Το Classic Blue είναι το χρώμα το 2020 και εσύ πρέπει να το βάλεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου

News Room