magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Νέα πρύτανης στο Dr. Gerald Niznick College of Dentistry η Ελληνίδα Δρ. Κελέκη – Τσολάκη

Η Δρ. Κελέκη – Τσολάκη αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Winnipeg το 1988, στη συνέχεια έλαβε δίπλωμα οδοντιάτρου το 1992 και δίπλωμα περιοδοντίτιδας το 1998 και τα δύο από το πανεπιστήμιο Manitoba. Τώρα είναι διευθύντρια του προγράμματος περιοδοντολογίας στην οδοντιατρική σχολή του Dr. Gerald Niznick College of Dentistry ως αναπληρώτρια καθηγήτρια διαγνωστικής οδοντιατρικής και χειρουργικής. Είναι μέλος του Royal College of Dentists of Canada και μέλος της Canadian and American Academies of Periodontology.

Μετά την ειδική εκπαίδευση το 1998 η Δρ. Κελέκη – Τσολάκη ίδρυσε το Southwest Specialty Group, ένα από τα πρώτα εργαστήρια του Καναδά το οποίο συστέγασε διάφορες οδοντιατρικές ειδικότητες, σε μία πρακτική – μέθοδο. Η μερική απασχόληση ως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Manitoba ξεκίνησε το 1993. Από τότε εξελίχθηκε σε μόνιμη Ακαδημαϊκός και διευθύντρια προγραμμάτων εκπαίδευσης δίνοντας έμφαση σε καινοτόμες τεχνολογίες και μεθόδους διδασκαλίας όπως η χρήση μικροσκοπίου στην οδοντιατρική και η εκπαίδευση στη μικροχειρουργική.

Η Δρ. Κελέκη – Τσολάκη διδάσκει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είναι διακεκριμένη ερευνήτρια έχοντας εκδόσει αξιολογημένα αναθεωρητικά άρθρα, περιλήψεις και κεφάλαια βιβλίων και έχει συνεργαστεί σε διεθνείς κλινικές μελέτες. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μικροχειρουργική περιοδοντολογία μαλακών ιστών, η συντήρηση εμφυτευμάτων και οι παρενέργειες από εμφυτεύματα. Έχει εργασθεί στο εξωτερικό σε αποστολές στη Ζιμπάμπουε και στην Ουγκάντα. Έχει υπηρετήσει σε οργανισμούς όπως Manitoba Dental Association και έχει ιδρύσει αρκετούς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένου του Canadian Dental Institute (έναν πάροχο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης) και το Woman’s Dental Network.

H Δρ. Κελέκη – Τσολάκη  έχει τιμηθεί με το American Academy of Periodontology Dental Educator Award λόγω εξαιρετικής διδακτικής στην περιοδοντολογία (2012), με τιμητική διάκριση από την Canadian Academy of Periodontology και με την εκλογή της στο Pierre Fauchard Academy (2017).

Σχετικές αναρτήσεις

11 τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας

News Room A

Αλεξανδρούπολη: Νέες προσλήψεις γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

News Room M

Κορωνοϊός – Αντισώματα: Ποιοι ανέπτυξαν επτά φορές περισσότερα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

News Room M