magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Μυστήριο με Ιταλίδα που ματώνει χωρίς λόγο από το πρόσωπο και τα χέρια

Η αιμορραγία της 21χρονης διαρκεί από 1 έως 5 λεπτά – Μπορεί να ξεκινήσει είτε ενώ κοιμάται είτε ενώ ασκείται με την έντασή της να αυξάνεται όσο αυξάνεται το άγχος της

Μυστήριο αποτελεί για τους γιατρούς η περίπτωση μιας 21χρονης Ιταλίδας η οποία ματώνει από το πρόσωπο και τα χέρια χωρίς προφανή αιτία.

Η νεαρή γυναίκα περιγράφοντας την κατάστασή της είπε στους γιατρούς ότι επί χρόνια είχε αιμορραγία από το πρόσωπο και τα χέρια που μπορούσε να διαρκέσει από 1 έως 5 λεπτά. Σύμφωνα με την ίδια η αιμορραγία μπορεί να ξεκινήσει είτε ενώ κοιμάται είτε ενώ ασκείται με την έντασή της να αυξάνεται όσο αυξάνεται το άγχος της 21χρονης.

Οι δύο γιατροί από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας που κουράρουν την γυναίκα έγραψαν στο περιοδικό Canadian Medical Association Journal ότι η κατάστασή της την έχει επηρεάσει πλήρως. «Η ασθενής μας έχει απομονωθεί κοινωνικά καθώς ντρέπεται για την κατάστάση της με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει συμπτώματα κρίσεων πανικού και μεγάλων επεισοδίων κατάθλιψης» έγραψαν οι δύο γιατροί διευκρινίζοντας ότι η 21χρονη είχε τα συμπτώματα για τρία χρόνια πριν να καταφύγει σε ιατρική βοήθεια.

Μυστήριο με Ιταλίδα που ματώνει χωρίς λόγο από το πρόσωπο και τα χέρια

Μια πρώτη κίνηση των γιατρών ήταν να χορηγήσουν στην 21χρονο αγχολυτικά αλλά η αιμορραγία δεν σταματούσε. Η επίσημη διάγνωση μετά τις εξετάσεις στις οποίες την υπέβαλαν είναι ότι η γυναίκα πάσχει από «αιματοίδρωση» (hematohidrosis) μια σπάνια πάθηση στην οποία ο ασθενής «ιδρώνει» με αίμα από το δέρμα του. Έτσι το επόμενο βήμα για τους γιατρούς ήταν να χορηγήσουν στην 21χρονη προπρανολόλη (propranolol) μια φαρμακευτική ουσία που ρυθμίζει την πίεση ώστε να μειωθεί έτσι η αιμορραγία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 24 παρόμοια περιστατικά τα τελευταία 15 χρόνια. Στην πλειονότητά τους τα περιστατικά αφορούσαν νεαρές γυναίκες ή παιδιά που παρουσιάζαν αιμορραγία μετά από κάποιο συναισθηματικό τραύμα όπως κάποιο βίαιο περιστατικό στο σπίτι ή στο σχολείο. Σε όλα τα περιστατικά, δε, η αιμορραγία κράτησε από έναν μήνα έως τέσσερα χρόνια.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Εμβόλια mRNA: Εννέα γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουμε

News Room A

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε στο πρόγραμμα

News Room A

Τι σημαίνει αν πονάει το σαγόνι σας όταν ξυπνάτε

News Room A