magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Ιωάννα Λίλη: Το “Revenge Body”, το παραμύθι του Ζαγοράκη, τα παιδιά και τα σχέδια για το μέλλον

ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΛΗ

Η Ιωάννα Λίλη έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο όταν ανακηρύχθηκε Playmate το 2001. Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα στο μόντελινγκ με πασαρέλες, πρωτοσέλιδα και φωτογραφίσεις. Το πέρασμα της στην τηλεόραση ήρθε αβίαστα και για τρία χρόνια ήταν η κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής «Όλα Καλά» στο κανάλι της συμπρωτεύουσας Μακεδονία TV.

Είναι παντρεμένη με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν Ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
Στα χνάρια της Khloe Kardashian, η Ιωάννα Λίλη έχει επιστρέψει και πάλι στις οθόνες μας παρουσιάζοντας την εκπομπή «Revenge Body» που προβάλλεται από το κανάλι Open. Πιο ανανεωμένη και δραστήρια από ποτέ, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο magdasnews.gr, μιλάει για το νέο της τηλεοπτικό εγχείρημα, τα επαγγελματικά της σχέδια, τον Θοδωρή Ζαγοράκη και την οικογενειακή τους ζωή.

Έχετε επιστρέψει και πάλι στις οθόνες μας παρουσιάζοντας την εκπομπή «Revenge Body» στο Open. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε το «ναι» στην συγκεκριμένη πρόταση;

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε μέσα από το site σας να εκφράσω κάποιες σκέψεις και συναισθήματα για το νέο μου ξεκίνημα- κι όχι μόνο.

Ναι λοιπόν, επιστρέφω στην τηλεόραση με το «Revenge Body», που θεωρώ πως είναι μία πρωτοποριακή εκπομπή για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, που άπτεται των ενδιαφερόντων μου και νομίζω πως η ομορφιά και η μαγεία των μεταμορφώσεων που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των ειδικών αλλά κυρίως με τη δύναμη της ψυχής των ανθρώπων που συμμετέχουν, θα καταφέρει να προκαλέσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Η τηλεόραση σας είχε λείψει όσο διάστημα ήσασταν εκτός;

Αγαπώ τη δουλειά και ομολογουμένως μου έλειψε η τηλεόραση. Ωστόσο, επιδίωκα η επιστροφή να γίνει με προσοχή και σύνεση και μέσω μιας εκπομπής που ως προαπαιτούμενα θα είχε τη δυνατότητα να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ κι έτσι να νιώθω πληρότητα και ικανοποίηση.

Την αμερικάνικη εκδοχή της εκπομπής παρουσιάζει η Khloe Kardashian. Μελετήσατε το αμερικάνικο πρόγραμμα; Υπάρχουν προκλήσεις ως προς το να έρθει η εκπομπή κοντά στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας;

Παρακολουθώ την αμερικάνικη εκπομπή και την Khloe Kardashian μέσα από μια κριτική ματιά και φυσικά θεωρώ πως έχει σημαντικά θετικά στοιχεία, χωρίς να αποκλείονται και κάποια αρνητικά, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα. Όλο αυτό για μένα αποτελεί διαδικασία ανατροφοδότησης, αναστοχασμού και αυτοβελτίωσης και σε καμία περίπτωση στείρου μιμητισμού της ξένης εκπομπής. Άλλωστε η ελληνική κοινωνία διαφέρει από την αμερικανική και θα ήταν λάθος η εκπομπή να μην προσαρμοστεί στα δικά μας δεδομένα.

Στην εκπομπή οι συμμετέχοντες έχουν ζήσει αμφισβήτηση ή απόρριψη και καλούνται με τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών να μεταμορφωθούν. Μπορείτε να ταυτιστείτε; Υπήρξε για εσάς κάποια στιγμή που χρειάστηκε να αναγεννηθείτε;

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκπομπή έχουν ο καθένας τη δική τους ιστορία να μας αφηγηθούν. Θα μας συγκινήσουν, θα μας προβληματίσουν και θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον μας. Εννοείται πως η κάθε ιστορία έχει μια βαθιά ανθρώπινη διάσταση και συχνά ένιωσα να ταυτίζομαι εν μέρη με κάποιους, όπως πιστεύω ότι θα συμβεί και με τους τηλεθεατές. Ο δρόμος προς τη μεταμόρφωσή τους είναι δύσβατος και απαιτεί πολλές θυσίες και ψυχικό σθένος, προκειμένου να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το δυσκολοκατάκτητο στόχο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω αυτό που θα δείτε και θα νιώσετε, όταν αυτοί οι άνθρωποι θα εκπληρώνουν το όνειρο της αλλαγής. Τότε πραγματικά νιώθω κι εγώ να αναγεννιέμαι μαζί τους.

Παράλληλα,  έχετε δημιουργήσει το site lilipop.gr. Αυτή η ιδέα πώς γεννήθηκε και τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον του;  

Τo site lilipop.gr ήταν μια ιδέα που την καλλιεργούσα πολύ καιρό πριν, απλά ήρθε η κατάλληλη στιγμή να πάρει «σάρκα και οστά». Η τεχνολογία και τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και να επικοινωνούμε με πολλούς τρόπους. Αυτή ακριβώς η επιθυμία για επικοινωνία με τον κόσμο ήταν το βασικό έναυσμα για τη δημιουργία του site. Έτσι με τη συνεργασία μιας ομάδας με πολλή καλή διάθεση, δημιουργικό πνεύμα, χιούμορ και καλαισθησία προσπαθούμε να συνδράμουμε στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των ανθρώπων, εμπλουτίζοντάς το και ανανεώνοντάς το συνεχώς.

Εσείς είχατε επιλέξει να απέχετε ένα διάστημα από την τηλεόραση όσο τα παιδιά ήταν μικρά. Παιδιά και καριέρα, τελικά πόσο εύκολα συνδυάζονται; Τι συμβουλεύετε τις μητέρες που βρίσκονται στην ίδια θέση με εσάς και προσπαθούν να τα ισορροπήσουν όλα;

Βασική μου προτεραιότητα είναι η οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Η σωστή ανατροφή του ήταν και εξακολουθεί να είναι η βασική μου επιδίωξη. Έτσι επέλεξα για το διάστημα που ήταν πολύ μικρά να είμαι συνεχώς δίπλα τους και να τους αφιερώνω όλο τον χρόνο που διέθετα. Καθώς όμως μεγαλώνουν καταλαβαίνουν πως οι γονείς τους έχουν κι άλλον ρόλο και προκείμενου να ανταπεξέλθουν σε αυτόν, χρειάζεται ορισμένες φορές να λείπουν από κοντά τους. Ως γονείς όμως τους αφιερώνουμε όλον τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε και προσπαθούμε να δημιουργούμε τόσο για τα παιδιά μας όσο και για εμάς όμορφες στιγμές κι όμορφες αναμνήσεις. Θεωρώ ότι οικογένεια και καριέρα μπορούν να συνδυαστούν καθώς το ένα δεν αναιρεί το άλλο, όπως το αποδεικνύουν όλες οι γυναίκες που εργάζονται, διαπρέπουν και παράλληλα μεγαλώνουν υπέροχα παιδιά. Σίγουρα όμως απαιτείται πολλή υπομονή και αγάπη, αλληλοκατανόηση και πολύ καλός προγραμματισμός στην απαιτητική καθημερινότητά μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία που έχετε σαν μαμά;

Όπως κάθε μητέρα έτσι κι εγώ προσπαθώ να δώσω στα παιδιά μου τα καλύτερα εφόδια, για να αποκτήσουν ήθος, να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής, γιατί μεγαλώνουν σε έναν κόσμο που έχει πολλές προκλήσεις, κρύβει σοβαρούς κινδύνους και δείχνει πολύ συχνά το σκληρό του πρόσωπο. Η σχέση μας στηρίζεται στον διάλογο και μοιραζόμαστε τα πάντα. Τα συμβουλεύω, τα ενθαρρύνω, τα προτρέπω ή τα αποτρέπω από κάποια πράγματα αλλά πάνω από όλα δείχνω πόσο πολύ τα αγαπώ.

Οι ακόλουθοι σας στο Instagram απολαμβάνουν τα βίντεο που ανεβάζετε μαζί με την κόρη σας. Είστε από τους γόνεις που φοβούνται τη χρήση των social media; Έχετε δώσει συμβουλές στην κόρη σας για το θέμα αυτό;

Τα social media είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Η ζωή μας συνεχώς εξελίσσεται και δεν γίνεται να μένουμε απλοί θεατές αυτών των εξελίξεων. Όταν κάτι το γνωρίζουμε καλά τότε μπορούμε να  προστατέψουμε και τον εαυτό μας και τα παιδιά μας. Δεν με φοβίζει η χρήση των social media, αλλά με φοβίζουν οι υπερβολές που συνήθως κάνουν κακό, ενώ αντίθετα θεωρώ προνόμιο να μην υπερβαίνει ο άνθρωπος το μέτρο. Φυσικά έχω μιλήσει στα παιδιά μου για τους κινδύνους που εγκυμονούν, χωρίς όμως να θέλω να τα τρομοκρατώ. Απολαμβάνω κι εγώ τις στιγμές με την κόρη μου, με την οποία έχουμε πολύ ιδιαίτερη και τρυφερή σχέση, την καμαρώνω καθώς μεγαλώνει και ωριμάζει και υπάρχουν κάποιες παιγνιώδεις και γλυκές στιγμές που επιλέγουμε να τις μοιραζόμαστε με τους ακολούθους μου στο Instagram.

Ο σύζυγος σας, Θοδωρής Ζαγοράκης, είναι Ευρωβουλευτής και θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Πώς επηρέασε την οικογενειακή σας ζωή η μετάβαση στις Βρυξέλλες;  

Ο σύζυγός μου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και υπέροχος πατέρας. Έμαθε από μικρή ηλικία να αγωνίζεται σκληρά, να κάνει θυσίες, να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες απαιτήσεις και να επιδιώκει το τέλειο αποτέλεσμα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Μπορεί να απουσιάζει συχνά στις Βρυξέλλες, αλλά όταν βρίσκεται κοντά μας, μας αφιερώνει όλο του  τον χρόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι έτσι αναπληρώνουμε το διάστημα της απουσίας του. Η παρουσία του άλλωστε είναι δυναμική και καταφέρνει ακόμη και από μακριά να βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας και της ισορροπίας της οικογένειάς μας.

“Η αγάπη του συζύγου μου για τα παιδιά είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης και τον οδήγησε στη συγγραφή ενός παραμυθιού”

 

Μαθαίνουμε πως εκτός από την ενασχόληση του με την πολιτική έχει γράψει και ένα παιδικό παραμύθι. Αληθεύει; Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα γι’ αυτό;

Η αγάπη του συζύγου μου για τα παιδιά είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης που τον οδήγησε στη συγγραφή ενός παραμυθιού από τις εκδόσεις Διάπλους. Έχει στοιχεία αυτοβιογραφίας και εξηγεί πώς  ξεκίνησε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο που εξελίχθηκε σε μεγάλη αγάπη. Σκοπός του είναι να μυήσει τα παιδιά στον χώρο εν γένει του αθλητισμού. Η εικονογράφηση είναι ελκυστική και τα μηνύματα ουσιαστικά και πολύτιμα: πειθαρχία, επιμονή, διαχείριση και διάχυση αποτελεσμάτων στην κοινωνία. Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στις 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου και τα έσοδα θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Του εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο και να συντροφεύει από εδώ και στο εξής πολλά παιδιά.

Υπάρχουν πτυχές της ζωής σας που δεν γνωρίζουμε για εσάς και αξίζει να μάθει ο κόσμος;  

Ο σύζυγός μου κι εγώ είμαστε δημόσια πρόσωπα κι όπως είναι φυσικό αρκετές πτυχές της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου. Επιλέγουμε όμως συνετά όλα αυτά που μπορούμε να μοιραστούμε, αλλά παράλληλα φροντίζουμε να προστατεύουμε και να περιφρουρούμε την ιδιωτική μας ζωή.

 

Τελετή έναρξης 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου.

 

 

https://youtu.be/bGj6Sz0WKzA

Instagram: Ioanna_lili

www.lilipop.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παναγιώτης Παντελής για: γραφειοκρατία στον ΕΦΚΑ, δώρο Πάσχα και επιστρεπτέα προκαταβολή (video)

News Room A

Ο 7χρονος Στέλιος έγραψε το «Βαλς της απομόνωσης» και εξηγεί γιατί μένουμε σπίτι

News Room A

Μήλος: Έτσι είναι το σπίτι μας στο Κλήμα απ’ το 1897 (video)

News Room A