magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Θανατηφόρα η υπερκατανάλωση πρωτεΐνης;

Η υπερκατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως πέτρες στα νεφρά

Όσοι γυμνάζεστε,μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. Η υπερκατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Να δημιουργήσει,δηλαδή,σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και πέτρες στα νεφρά. 

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, όσοι γυμνάζονται και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης για να ενισχύσουν τον μυικό τους ιστό, βλάπτουν σοβαρά την υγεία τους. Πολλοί είναι αυτοί που γυμνάζονται και καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες σκόνη πρωτεΐνης. Σύμφωνα με τον γιατρό Ντάνιελ Φέντον, από την κλινική του Λονδίνου “London Doctors Fenton”, οι κίνδυνοι από την υπερκατανάλωση πρωτεΐνης αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Star. 

Ευτυχώς, όμως, με μερικές αλλαγές στη διατροφή μας μπορούμε να μειώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την δημιουργία μιας πέτρας, αλλά ταυτόχρονα να προλάβουμε και την δημιουργία μιας καινούργιας, αν έχει ήδη συμβεί μία φορά. 

Η πρώτη και πιο σημαντική, συμβουλή των ειδικών είναι να περιορίσουμε την κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης αλλά και να προτιμήσουμε τις φυτικές: «Αν καταναλώνετε μικρές ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι φυτικές πρωτεΐνες, από την άλλη μεριά, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες. Τις βρίσκουμε στα φασόλια, στις φακές και στους ξηρούς καρπούς», αναφέρουν οι επιστήμονες. 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τι συμπτώματα έχει η γρίπη Η1Ν1 – τι είναι και με ποιον τρόπο μεταδίδεται

News Room G

Κορονοϊός: Η υποπαραλλαγή «Κράκεν» είναι πιο μεταδοτική, αλλά όχι πιο επικίνδυνη σύμφωνα με τον ΠΟΥ

News Room A

Διατροφή: Τα 7 χειρότερα τρόφιμα για τον εγκέφαλο

News Room A