magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Η εξομολόγηση του Θ. Γιάνναρου για τη σχέση του με Πολάκη και Πατούλη, την αυτοκτονία του γιου του και την 180 μοιρών στροφή στη ζωή του

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος ήταν διοικητής του Νοσοκομείου «Ελπίς» για έξι συναπτά έτη. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές και τη δραστηριότητα του στο χώρο της Υγείας. Έχει πολυετή ακτιβιστική δράση,  δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις, μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει δίπλωμα χειριστή επιβατικού αεροσκάφους!

Με αφορμή την υποψηφιότητα του ως Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νότιο Τομέα με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατουλη, ο μοριακός βιολόγος, Θεόδωρος Γιάνναρος μιλάει για όλους και για όλα.

 

-Διατελέσατε διοικητής του Νοσοκομείου «Ελπίς» για 6,5 χρόνια και αμέσως μετά την πολιτική απομάκρυνση σας απομακρυνθήκατε και από τα ΜΜΕ. Τι συνέβη ;

Όταν ένας επώνυμος πολίτης παρουσιάζει έργο σε δημόσιο αξίωμα και ταράζει τα νερά, είναι λογικό και φυσικό επακόλουθο, να γίνεται επιθυμητός από τα ΜΜΕ! Από την άλλη, έχει πιθανώς και ο ίδιος πολλά να πει και να ανακοινώσει!

Στο δια ταύτα όμως: μετά την πολιτική μου δίωξη από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα από τον αναπλ. Υπουργό Πολάκη, τα ΜΜΕ, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, κράτησαν το θέμα ζωντανό για πάνω από ενάμιση χρόνο, αναδεικνύοντας, το άδικό και το παράλογο της απομάκρυνσής μου από το νοσοκομείο Ελπίς και γενικά από το χώρο του ΕΣΥ. Κάποια στιγμή  το θέμα αυτό έπρεπε να τελειώσει, ώστε να μην δίνεται και αξία στον ομολογουμένως… εξαίρετο και.., άτεγκτο αναπλ. υπουργό μας! Κάποια στιγμή έπρεπε να ασχοληθώ και βιοποριστικά με τον εαυτό μου, οπότε αναγκαστικά απείχα από τη συνεχή παρουσία μου στο γυαλί! Παρ’ όλα αυτά, εμφανίζομαι αρκετές φορές, αλλά μόνον όταν έχω κάτι να πω, ενώ από την άλλη, συνεχίζω ακάθεκτος την πολιτική μου αρθρογραφία στο Capital.

-Ποσό καιρό είστε στο εξωτερικό και τι ακριβώς κάνατε εκεί; Θα επιστρέψετε πλέον μόνιμα στην Ελλάδα;

Λόγω του ότι εμποδίστηκα λυσσαλέα από την παρούσα κυβέρνηση στο να βρω εργασία στη χώρα μου, και μετά από ένα διάστημα περίπου δύο ετών, έφυγα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρουμανία, Γερμανία και Ελβετία, όπου συμμετείχα σε ερευνητικά πρωτόκολλα στον τομές της βιοτεχνολογίας και της νανοτεχνολογίας, χωρίς όμως να έχω εγκαταλείψει την οικογένεια μου ή τη χώρα μου. Κάθε παρασκευοσαββατοκύριακο επέστρεφα στην Αθήνα, κάτι που ήταν και εξαιρετικά κοστοβόρο και απίστευτα κουραστικό, αλλά δεν μπορούσα να κάνω και διαφορετικά, ήταν θέμα καθαρά επιβίωσης!

Τώρα όμως, αποφάσισα να επιστρέψω οριστικά στη χώρα μου, να βρω εδώ εργασία και να εμπλακώ στα κοινά! Εδώ είμαι πια και… ας τρέμουν οι απανταχού κακοί!

 

-Πως είναι η ζωή σας σήμερα γενικά αλλά και η οικογενειακή σας κατάσταση;

Η ζωή μου κυλάει πάντα ήρεμα με έντονους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα, θα έλεγα! Ζω με τη σύζυγό μου, τους γιούς μου, ασχολούμεθα με τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες αλλά ποτέ δεν έχω εγκαταλείψει την ακτιβιστική μου δράση! Εκτός της αρωγής προς άτομα που έχουν ανάγκη εδώ στη χώρα μου, ασχολούμαι με την ομάδα μου και με τους φίλους μας από τη Βενεζουέλα, που προσπαθούν εναγωνίως να απαλλαγούν από το δικτάτορα Μαδούρο και να επαναφέρουν τη δημοκρατία στη χώρα τους! Έχω την ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο της Βενεζουέλας Juan Guaido και το κόμμα Asamblea Νaxion all, του οποίου ηγείται! Στέλνουμε διαρκώς φάρμακα και τρόφιμα, αλλά αυτά δυστυχώς δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα… Θα τα καταφέρουμε όμως σύντομα και θα σπάσουμε τις μπαριέρες του Μαδούρο!

-Το οικογενειακό δράμα που ζήσατε το 2015, όταν ο μεσαίος σας γιος επέλεξε να φύγει απ τη ζωή, συγκίνησε το πανελλήνιο. Τέσσερα χρόνια μετά,  πως είναι η ζωή σας;

Τέσσερα χρόνια μετά το ξαφνικό φευγιό του Πάτρικ, η ζωή κυλάει στο δρόμο της πληγωμένη μεν αλλά ήρεμη! Ούτως ή άλλως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, παρά να φροντίζουμε να συνεχίζει να ζει μέσα από εμάς! Ούτως ή άλλως, είμαι της θεωρίας, και με βολεύει, πως τίποτα δεν μπορεί να τελειώσει, αν δεν έχει αρχίσει ποτέ! Πάντα πίστευα πως αυτό που ονομάζουμε ζωή, στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα κομμάτι μιας προσωρινής ύπαρξης στις διαστάσεις που γνωρίζουμε… θεωρώ όμως, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, να το αναπτύξω ως απλή απάντηση σε μια σύνθετη ερώτηση! Ίσως κάποια άλλη φορά…

-Τι θα συμβουλεύατε οικογένειες που έχουν βιώσει αντίστοιχες στιγμές;

Θα ήθελα να τους πω, πως οι άνθρωποι που αγαπάμε, φεύγουν… Πάντα θα ζουν, όσο εμείς δεν τους ξεχνάμε και ποτέ δεν θα φύγουν μακρύτερα από την καρδιά μας!

Όταν κάποτε, μετά το φευγιό του γιού μου, στην Corriere Della Sera και σε άλλα ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχα μιλήσει τότε, το 2015, για πάνω από 10.000 αυτοκτονίες στα χρόνια της κρίσης μέχρι τότε, κάποιοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι υπερβάλλω, ίσως λόγω της θλίψης μου! Όμως τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, όλοι γνωρίζουν, πως οι αυτόχειρες στη χώρα μας,  είναι δυστυχώς πολύ περισσότεροι και αφορούν στην πλειονότητά τους, νέους ανθρώπους και εφήβους.

-Η ενασχόληση με τα κοινά είναι κάτι που σκεφτόσαστε χρόνια ή τώρα προέκυψε με την πρόταση Πατουλη;

Πάντα ασχολιόμουν με τα κοινά, αλλά ποτέ δεν είχα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο, ή είχα εκτεθεί σε εκλογικές αναμετρήσεις -απλά, δεν μ’ ενδιέφερε!

Προέκυψε, λόγω των αλλαγών που βλέπω να συντελούνται στο χώρο της πολιτικής και θεωρώ πως ο κόσμος, πήρε το μάθημά του και έγινε πιο ώριμος. Έγινε σοφότερος εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών του, που οδήγησαν στο να αποκτήσει εμπειρία με το δύσκολο τρόπο, να είναι πιο υποψιασμένος και να μη δίνει πλέον λευκή επιταγή σε κανέναν. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αποφάσισα να σταθώ δίπλα στο φίλο μου, Γιώργο Πατούλη, έχοντας σκοπό να του προσδώσω προστιθέμενη αξία, με την όποια δύναμη ούριος διαθέτω!

-Τι σας οδήγησε να πάρετε την απόφαση αυτή;

Στην απόφαση μου να τεθώ στη διάθεση του Γιώργου, σε αυτή τη μάχη ανατροπής και εξυγίανσης με οδήγησαν δύο παράμετροι!

Α) ο πολιτικούς όγκος του Γιώργου Πατούλη και το ότι απ’ όπου και αν πέρασε, άφησε πίσω του έργο, ενώ σε κάθε νέα αναμέτρηση, αύξανε τα ποσοστά του!

Β) Με τον Γιώργο Πατούλη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και μαζί, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ως Διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς, παράξαμε έργο! Είναι εκείνος που με ενέπνευσε να δημιουργήσω τη συμμαχία νοσοκομείων για τους ανασφάλιστους, στην οποία ηγείτο το Ελπίς. Περιθάλψαμε και χειρουργήσαμε χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας και υιοθετήσαμε ως Ελπίς, τους κατοίκους του Καστελλόριζου, υπογράψαμε μνημόνια συνεργασίας με πολλούς δήμους και συλλόγους, για την ιατρική συνδρομή σε όποιον είχε ανάγκη!

Με τον Γιώργο Πατούλη δεν θα ξεκινήσουμε τώρα! Ήδη έχουμε ξεκινήσει εδώ και οκτώ χρόνια και τώρα, από διαφορετικό χώρο ευθύνης απλά θα συνεχίσουμε. Εκεί που οι άλλοι εκφράζουν και αναλύουν μελλοντικά τους σχέδια, εμείς ήδη τα έχουμε πραγματοποιήσει.

-Πιστεύεται ότι υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα να τραβήξουν μπροστά και να αλλάξουν την τοπική κοινωνία προς το καλύτερο;

Και βέβαια υπάρχουν, αρκεί να πεισθούν να συμμετάσχουν και να τους το ζητήσει κάποιος με ήδη καταγεγραμμένο έργο, τον οποίο σέβονται!

Η ομάδα υποψηφίων που δημιούργησε ο Γιώργο Πατούλης, αποτελεί την αφρόκρεμα της κοινωνίας! Είναι άνθρωποι της επιστήμης με πολλούς ακαδημαϊκούς τίτλους, δεξιότητες και εμπειρίες, επιτυχημένοι συμπολίτες μας, του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και καλλιτέχνες; Είναι ψηφοδέλτιο με ένα εξαιρετικά μεγάλο ειδικό βάρος, που μπορεί να κάνει τη διαφορά!

-Αν εκλεγεί ο Γιώργος Πατούλης και είστε δίπλα του νικητής,  στις κουβέντες που κάνατε αρχικά, τι κοινούς στόχους βάλατε;

 Ο καθένας θα προσφέρει στον τομέα του γνωστικού του αντικειμένου. Εγώ θα συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι στο χώρο της Υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα προσφέρω σε άλλους τομείς. Ούτως ή άλλως, έχω εκπονήσει διδακτορική διατριβή στη Βιολογία Θαλάσσης. Πριν χρόνια μάλιστα, δημιούργησα μαζί με άλλους δύο βιολόγους, την Εταιρία για τη μελέτη και την προστασία της μεσογειακής φώκιας. της οποίας υπήρξα και αντιπρόεδρος.

-Σας γνώρισε ο κόσμος μέσα από την τηλεόραση και κυρίως από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου όπου είχατε αναλάβει την ιατρική στήλη. Σας λείπει η τηλεόραση; Θα επιστρέφατε και αν ναι που φαντάζεστε τον εαυτό σας.

Η Τατιάνα μου πρόσφερε πολλά, ειδικά το δώρο της αναγνωρισιμότητας με βοήθησε ταμάλα στην μετέπειτα πορεία μου! Τώρα που με ρωτάς, θα σου απαντήσω ευθέως -Ναι  μου λείπει και μάλιστα πολύ!

-Μέχρι το 2015 δεν ανήκατε κομματικά κάπου παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστά τα πιστεύω σας. Τι άλλαξε μετά ;Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σας επηρέασε;

Παρ´ όλο που τα πιστεύω μου ήταν γνωστά, όπως και από που προέρχομαι, είχα επιλέξει να μην ανήκω στο στενό κομματικό δυναμικό κανενός κόμματος! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, με ενέπνευσε να συμμετάσχω ενεργά στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ως μέλος του Τομέα Υγείας της Παράταξης. Συγχρόνως όμως, είμαι μέλος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας, Δάφνης-Υμηττού!

Instagram:theo_giannaros

Facebook: Θεόδωρος Δ. Γιάνναρος

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η Αναστασία Σιμητροπούλου μιλάει στην Μάγδα Τσέγκου για την υποψηφιότητα της στον Δήμο Αλίμου.

News Room G

Ο Παναγιώτης Κοντοβαζαινίτης και ο Λευτέρης Παθιακάκης μιλούν για την αρθροσκόπηση ώμου και την ρήξη χιαστού-μηνίσκου.

News Room M

Οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στο lockdown – Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου στη Μάγδα Τσέγκου

News Room A