magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Η απολύτως φυσική λύση για τη δυσάρεστη αναπνοή

Η δυσάρεστη αναπνοή είναι ένα πρόβλημα συνηθισμένο, που βασανίζει πολλούς ανθρώπους γύρω μας… Οι πιο συνηθισμένες αιτίες γι’ αυτό είναι η λήψη φαρμάκων, η διατροφή ή κάποιο πρόβλημα στην στοματική κοιλότητα. Ωστόσο, το εν λόγω θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ακόμη και με αμιγώς φυσικές λύσεις. Έχουμε και λέμε:


5 γρήγορες συμβουλές για να προλάβετε τη δυσάρεστη αναπνοή

> Πίνε άφθονο νερό. Το νερό ξεπλένει το στόμα και κρατά τα βακτήρια που ευθύνονται για τις μυρωδιές μακριά. Για ακόμη πιο δροσερό αποτέλεσμα, δοκίμασε νερό με μυρωδικά όπως μερικά φύλλα δυόσμου ή μέντας και μια φέτα λεμόνι.

> Μη μένεις νηστικός. Το άδειο στομάχι εκλύει οσμές από τη διάσπαση των λιπών και των πρωτεϊνών, με αποτέλεσμα τη δυσάρεστη αναπνοή. Η προσθήκη πολλών φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σου δεν θα κάνει καλό μόνο στη συνολική σου υγεία αλλά και στην αναπνοή σου, καθώς αυτές οι τροφές ισορροπούν τα λίπη και δημιουργούν ένα αλκαλικό περιβάλλον που συμβάλει στο να μην έχεις δυσάρεστη αναπνοή.

> Μείωσε την κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών. Αντ’ αυτών, προτίμησε χυμούς λαχανικών που εξισορροπούν το όξινο περιβάλλον και βελτιώνουν την αναπνοή.

> Μάσησε τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Η μάσηση τσίχλας αυξάνει τη σιελόρροια και με τη σειρά του το σάλιο καθαρίζει το στόμα και απομακρύνει τα βακτήρια. Να αποφύγεις τις τσίχλες με ζάχαρη που κάνουν κακό στα δόντια και επιπλέον προσφέρουν τροφή στους παθογόνους μικροοργανισμούς που συμβάλουν στη δυσάρεστη αναπνοή.

> Κόψε το κάπνισμα. Το τσιγάρο είναι μια βλαβερή συνήθεια για την υγεία αλλά και για την αναπνοή σου. Η νικοτίνη που περιέχει ο καπνός προκαλεί συστολή των αγγείων, ένας από κυριότερους λόγους που το κάπνισμα είναι επικίνδυνο για την καρδιά και τις αρτηρίες. Στο στόμα, η δράση της νικοτίνης μειώνει τη ροή του σάλιου, γεγονός που βοηθά στην ανάπτυξη βακτηρίων.
Αν νιώθεις ότι μυρίζει η αναπνοή σου…

Μασούλησε ένα μήλο, ένα καρότο ή ένα κλωνάρι σέλερι. Η σκληρή υφή τους δρα σαν φυσική οδοντόβουρτσα και απομακρύνει τα υπολείμματα των τροφών και τα δύσοσμα βακτήρια από τα δόντια σου. Μπορείς επίσης να έχεις στην τσάντα σου ένα σακουλάκι με γαρίφαλα και να πιπιλάς ένα όταν επιθυμείς μια πιο φρέσκια αναπνοή.
Μην παραμελείς την καθημερινή φροντίδα των δοντιών σου

Φρόντισε να πλένεις σχολαστικά τα δόντια σου και να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα κάθε μέρα. Επιπλέον, προσπάθησε να καθαρίζεις μια – δυο φορές την εβδομάδα τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια σου με βουρτσάκια καθαρισμού μεσοδοντίων διαστημάτων (tip: βύθισε τα πριν καθαρίσεις κάθε δόντι σε υγρό για στοματικές πλύσεις). Μην παραλείπεις επίσης να καθαρίζεις τη γλώσσα σου, αφού στην επιφάνειά της συγκεντρώνονται βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Έχει να Λούσει τα Μαλλιά της για Πάνω από έναν Χρόνο. Μόλις δείτε ΠΩΣ έχουν γίνει σήμερα, θα Σοκαριστείτε!

News Room

Η Ιστορία του Ρολογιού…

News Room

Η επίδειξη μόδας του Οίκου Longchamp στο Παρίσι για την παρουσίαση της συλλογής Fall/Winter 2021

News Room A