magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Αναψυκτικά: Η τακτική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού σύμφωνα με έρευνα

Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι  τα αναψυκτικά τύπου Cola μπορεί να έχουν δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των μεσήλικων γυναικών, μετά την εμμηνόπαυση

Ανθυγιεινές ζαχαρούχες «βόμβες» είναι τα αναψυκτικά για τον γυναικείο πληθυσμό μέσης ηλικίας, όπως προκύπτει από μελέτη του ισπανικού πανεπιστημίου της Ναβάρας στην Παμπλόνα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα αναψυκτικά τύπου Cola μπορεί να έχουν δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των μεσήλικων γυναικών.

Οι Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά αναψυκτικά τύπου Cola σε όλη την διάρκεια της ζωής τους, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Andrea Romanos-Nanclares από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρας, τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα 10.713 μεσήλικων γυναικών.

«Οι γυναίκες αυτές δεν έπασχαν από καρκίνο του μαστού στην αρχή της μελέτης. Παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της υγείας τους και τις ρωτήσαμε πόσο συχνά και σε ποιες ποσότητες κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά. Ο κίνδυνος ήταν αυξημένος στις γυναίκες που είχαν μπει στην εμμηνόπαυση. Εκατό γυναίκες αρρώστησαν κατά την περίοδο της μελέτης. Αυτές οι περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα συχνές στην ηλικιακή ομάδα που είχε ήδη μπει στην εμμηνόπαυση. Γι’ αυτές τις γυναίκες, υπήρξε στατιστική συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου του καρκίνου του μαστού και της κατανάλωσης αναψυκτικών», επισημαίνει.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παγκόσμια ανησυχία: Τι είδαν πάνω στη Σελήνη και τρόμαξαν; [video]

News Room

COVID Βλάβη: Μωρά έχασαν βασικά ορόσημα εν μέσω πανδημίας – “πραγματικά επιζήμια” για την υγεία τους

News Room A

Πώς γίνονται πιο υγιεινά τα αυγά: Το λάθος που ίσως κάνετε στο μαγείρεμα

News Room A