magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Γράφει η Μάγδα Τσέγκου,

Κάθε χρόνο η ημέρα της «γιορτής της γυναίκας» γιορτάζεται με πολλές εκδηλώσεις και ομιλίες που διοργανώνονται προκείμενου να υπάρξει μία ενημέρωση, αφύπνιση, υπενθύμιση για όλα όσα οφείλουμε να ξέρουμε σε σχέση με την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Το να συντονίσω και να παρουσιάσω μία τέτοια εκδήλωση, προσωπικά, αποτελεί τιμή για εμένα και είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω ως γυναίκα και ως δημοσιογράφος στο επάγγελμα, για την ημέρα αυτή. Σχεδόν πάντα, μετά τις εκδηλώσεις, πολλές γυναίκες κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις που κάθε μία από εμάς πρέπει να κάνει, μία φορά τον χρόνο, προληπτικά. Δεν σας κρύβω, πως σε κάποιες περιπτώσεις, απεδείχθη σωτήρια η κίνηση αυτή, καθώς  τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως είχαν καρκίνο στο στήθος και φυσικά οι ίδιες, δεν το είχαν αντιληφθεί, παρά το γεγονός πως είχαν κάποιες «ενδείξεις».

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Έστω λοιπόν και μία γυναίκα τον χρόνο να σωθεί μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις οι οποίες είναι δεκάδες μέσω συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων, Δήμων κτλ πραγματικά έχει πιάσει τόπο και έχει στόχο και ελπίδα πως θα πρέπει να συνεχίσουν και μάλιστα με περισσότερη συχνότητα ίσως ανά Νομό ανά Δήμο να γίνονται και να ενημερώνουν  για το τόσο σημαντικό θέμα. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σήμερα τον υπ’ αριθμόν ΕΝΑ ύπουλο εχθρό για τις γυναίκες αλλά προσβάλλει και τους άνδρες. Για τον λόγο αυτό, η πρόληψη του σοβαρού αυτού προβλήματος βασίζεται πάνω απ όλα στη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού που θα οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση και κατάλληλη αντιμετώπισή του.

imera-gynaikas-2

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο Σύλλογος  Επιστημόνων Χαλανδρίου και ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, διοργάνωσε  σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ  συζήτηση – ενημέρωση  για τον καρκίνο του μαστού, για το πρόβλημα όσο και για την αντιμετώπισή του στην αίθουσα του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΖΗΣΗ  στην Πλατεία Δούρου στο Χαλάνδρι.

imera-gynaikas-3

Δύο από τους κορυφαίους στην Ελλάδα ειδικούς για το θέμα του καρκίνου του μαστού μίλησαν, και κυρίως συζήτησαν με το κοινό, όλα όσα τους απασχολούν και ήθελαν απαντήσεις για το θέμα αυτό. Η ΔΡ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα  Επίκ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών-Γυναικολόγος-Χειρουργός, Μαστολόγος-Ογκολόγος-Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον καρκίνο και τα Κέντρα μαστού στην Ε.Ε  και ο ΔΡ Γεώργιος Κόκκαλης.

imera-gynaikas-4

Πλαστικός Χειρουργός,  τ. Δ/ντης  Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» που μίλησε για  την Ογκοπλαστική  και αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή.

imera-gynaikas-5

>

Εντυπωσιακή ήταν η έλευση ανδρών κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τους  καθηγητές καθώς  το πρόβλημα αυτό  δεν «γνωρίζει» φύλλο, ηλικία κοινωνική τάξη, τόπο και χώρα.  Μας αφορά όλους!

imera-gynaikas-6

Η άψογη διοργάνωση έγινε με την στήριξη  της Προέδρου του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου κας  Εύης Χαλατσά και του Προέδρου του  Συλλόγου Επιστημόνων Χαλανδρίου κου Ηλία Ντάβαρη. Εκ μέρους του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου μίλησε η Γ.Γραμ. γραμματέας κα Αποστόλου Βασιλική. 

imera-gynaikas-7

Μία μικρή έκπληξη μας περίμενε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς μας τίμησαν  για την  « ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά μας ».

imera-gynaikas-8

imera-gynaikas-9

imera-gynaikas-10

imera-gynaikas-11

Σχετικές αναρτήσεις

Έτσι θα πάρετε το φοιτητικό επίδομα – Αναλυτικός οδηγός που θα σας “λύσει τα χέρια”

News Room M

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα παρουσία εκλεκτών καλεσμένων.

News Room M

Δόμνα Μιχαηλίδου: Γινόμαστε ανάδοχοι – Βγάζουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα | Η παρουσίαση του νέου θεσμού της Αναδοχής στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής

News Room M