magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ο Γ. Πατούλης για τη δημιουργία μονάδων Ανακουφιστικής Φροντίδας

Τη δέσμευση ότι θα στηρίξει σθεναρά την προσπάθεια για την εγκαθίδρυση  πρότυπων και καινοτόμων μονάδων Ανακουφιστικής Φροντίδας διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε χθες στο σχετικό διαδραστικό σεμινάριο. 

 Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά  θα είναι αρωγός και θα στηρίξει σθεναρά την προσπάθεια  ώστε αυτή η ομπρέλα ανακούφισης να απλωθεί σε κάθε γωνιά και σε κάθε συμπολίτη μας που την χρειάζεται. 

«Βρίσκομαι στην διάθεση σας, για τις δικές σας εξειδικευμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω το πολύτιμο έργο σας σε σχέση με τους  πάσχοντες από ογκολογικά νοσήματα».

Αναφερόμενος στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα σε επίπεδο πρόληψης, έφερε ως παράδειγμα το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που υλοποιείται μέσω της ΚΕΔΕ και απευθύνεται σε  ευπαθείς και οικονομικά ευάλωτες ομάδες γυναικών. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται να έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 8,5 χιλιάδες μαστογραφίες. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί εξειδικευμένα και στους Δήμους της Αττικής. 

Ο Γ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι από την θέση του Περιφερειάρχη  Αττικής θα υλοποιήσει ειδικά προγράμματα στήριξης των χρονίων πασχόντων, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές και επισήμανε ότι η εκδήλωση προβάλλει το μήνυμα της αξίας της παραδειγματικής αφοσίωσης των πρωτεργατών της ανακουφιστικής φροντίδας στη χώρα μας». 

Το ενημερωτικό σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής” (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) με τη συνεταιριζόμενη με αυτό HYGIEIA Scientific Research and Educational Cluster και τη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής “Τζένη Καρέζη” (Παράρτημα Αρεταίειου Νοσοκομείου) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ),  του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). 

Ομιλητές ήταν η καθηγήτρια Ανακουφιστικής Αγωγής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Υπεύθυνη Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Τζένη Καρέζη» (Παράρτημα Αρεταίειου Νοσοκομείου), Καθηγήτρια κα Κυριακή Μυστακίδου, ο Ταγματάρχης Υγειονομικού Σώματος, Κλινικός Διαιτολόγος και Πρόεδρος Δ.Σ. του Επιστημονικού Οργανισμού Φοίνικας- Φροντίδα Καρκινοπαθών, κ. Γκότσης Ευθύμιος, η σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, κα Σταυρούλα Κατσικάρου και η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής», κα. Χριστίνα Νομικού.  

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν χαιρετισμό ο Γεώργιος Πατούλης Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και ο Ευστράτιος Πατσούρης Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας “Κώστας Στεφανής”, Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Σχετικές αναρτήσεις

Καλοκαιρινή ωτίτιδα: Τι πρέπει να προσέχετε

News Room A

Τι κερδίζετε πίνοντας ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί

News Room A

Μικρές καρυδάτες συμβουλές

News Room