magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

Γεύσεις από θάλασσα στον «Παντελή» της Σύμης

Φίλε ταξιδιώτη, αν τύχει και σε βγάλει ο δρόμος σου στη Σύμη, αυτό το μικρό θαύμα των Δωδεκανήσων, ετοιμάσου για συγκινήσεις και εμπειρίες που θα μείνουν για μια ζωή. Θα σε μαγέψουν τα χρωματιστά σπίτια, τα κρυστάλλινα νερά, οι πεντακάθαρες παραλίες και φυσικά οι γεύσεις. Γεύσεις μιας κουζίνας που συνδυάζει τα πιο φρέσκα δώρα της θάλασσας και της αιγαιοπελαγίτικης φύσης.

Σε τούτο τον τόπο μεγαλουργεί ο γνωστός Συμιός chef, Παντελής Καλλίαρος, και το εστιατόριο του «Παντελής» αποτελεί γαστρονομικό προορισμό από μόνο του. Ολόφρεσκα θαλασσινά, βότανα που φυτρώνουν στους άγριους βράχους της Σύμης, θαλασσινό αλάτι και όσα νόστιμα χαρίζει η συμιακή γη είναι τα υλικά του ταλαντούχου σεφ.

Θαυμάστρια της κουζίνας του “Παντελή” είναι και η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου που βρέθηκε στη Σύμη και δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τις σπεσιαλιτέ του Παντελή Καλλίαρου.

Αστακομακαρονάδες, κριθαρότο θαλασσινών, ceviche, λιγκουίνι με ροφό, χταπόδι με τρούφα και καλαμάρι με πέστο είναι μόνο κάποια από τα πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει στον «Παντελή».

Ο chef Παντελής Καλλίαρος αφού εργάστηκε για 11 χρόνια ως μάγειρας στα πιο μεγάλα κρουαζιερόπλοια, κάνοντας ταξίδια σε όλο τον κόσμο, εργάστηκε ως leader chef σε εστιατόρια της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης και της Ελλάδας. Πριν από 8 χρόνια άνοιξε το εστιατόριο του στην ιδιαίτερη πατρίδα του και με αγάπη και μεράκι σερβίρει αγνές παραδοσιακές γεύσεις με φόντο την πανέμορφη Σύμη.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

“Rodos Palace” – Η βάπτιση και το πάρτυ της χρονιάς! Όλα όσα έγιναν!

News Room M

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς στη Μάγδα Τσέγκου | Νέο εργασιακό: Σαρωτικές αλλαγές στις άδειες, στο 8ωρο και τις απεργίες (video)

News Room M

Ο Π.Κουρουμπλής μιλάει για το θρίλερ των 226 ψήφων και την επιστροφή στη Βουλή

News Room A