magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Βρετανία: Εισάγοντας ιούς σε ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου μπορεί να επιτευχθεί θεραπεία

H παρουσία του ιού που αναζητεί τα καρκινικά κύτταρα, προκαλεί την αντίδραση του οργανισμού ενεργοποιώντας την φυσική του άμυνα

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, εισάγοντας ιούς σε ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου μπορούν να επιτευχθούν θεαματικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για μία νέα μέθοδο που ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες σε συνεργασία με Καναδούς και Αμερικανούς ερευνητές.  Η θεραπεία εφαρμόζεται με την εισαγωγή ενός ιού στον ανθρώπινο οργανισμό διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να καταπολεμήσει τους κακοήθεις όγκους, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο “Sputnik”:

«Η παρουσία του καρκίνου στον εγκέφαλο επιβραδύνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού»,όπως επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, ογκολόγος Σούζαν Σορτ του Πανεπιστήμιου του Λιντς. Ωστόσο, η παρουσία του ιού που αναζητεί τα καρκινικά κύτταρα, προκαλεί την αντίδραση του οργανισμού ενεργοποιώντας την φυσική του άμυνα.

«Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά στο να «βλέπει» τους καρκίνους, εν μέρει επειδή τα καρκινικά κύτταρα μοιάζουν με τα υγιή και εν μέρει επειδή οι καρκίνοι ξεγελούν τα ανοσοποιητικά κύτταρα να τους παραβλέψουν», υπογραμμίζει ο επιστήμονας από το ινστιτούτο «Τhe Institute of Cancer Research»,Άλαν Μέλτσερ, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην διεθνή έρευνα.

Οι επιστήμονες κατάφεραν με την εισαγωγή ιών στους όγκους του εγκεφάλου να αφυπνίσουν το ανοσοποιητικό των εννέα ασθενών που μετείχαν στην κλινική δοκιμή.

Οι ασθενείς επρόκειτο να μπουν στο χειρουργείο για αφαίρεση των όγκων και λίγες μέρες πριν τις επεμβάσεις έγινε η εισαγωγών των ιών. Μετά την αφαίρεση των όγκων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, οι ιοί προκάλεσαν την διέγερση του ανοσοποιητικού με αποτέλεσμα ο οργανισμός να επιτεθεί στους όγκους, ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονταν «κρυμμένοι» στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές εντόπισαν τα «φονικά» κύτταρα-Τ που επιτέθηκαν στον καρκίνο, καθώς και ιντερφερόνες, που είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν μια ανοσολογική αντίδραση. Οι παρενέργειες που είχαν οι ασθενείς, όπως ισχυρίστηκαν,ήταν κάποια συμπτώματα που θύμιζαν γρίπη.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πόσο διατηρείται το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο και τι πρέπει να γνωρίζετε

News Room A

Γύμνασε τα πόδια σου μέσα σε 2’, όσο βουρτσίζεις τα δόντια σου

News Room

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την “οφθαλμοπάθεια της ηλικίας”

News Room A