Φίλης: Να καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία για τις απεργίες

25

Σε εγρήγορση για τους πλειστηριασμούς καλεί τα κινήματα αλληλεγγύης, τις αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός

Για ένα «ρωμαλέο εργατικό κίνημα», το οποίο μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη την τροπολογία που αφορά τις απεργίες και την οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση, έκανε λόγο με δηλώσεις του ο Νίκος Φίλης, ζητώντας την ύπαρξη συμπληρωματικής νομοθετικής προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά στρώματα και υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα αίτημα πολλών συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και από άλλα κόμματα.

«Το ζήτημα των κόκκινων δανείων από στεγαστικά επηρεάζει αναμφίβολα τους τραπεζικούς ισολογισμούς, όμως αντί να οδηγηθούμε σε αντικοινωνικούς μαζικούς πλειστηριασμούς πρέπει να δούμε τι γίνεται με εκείνους τους λίγους που χρωστούν τα περισσότερα π.χ. στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων και να βάλουμε προτεραιότητες και στόχους», σημείωσε ο κ. Φίλης στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Κάλεσε, μάλιστα, σε εγρήγορση τα κινήματα αλληλεγγύης, τις αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ζητά να ενδυναμώσουν την παρουσία τους δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς, χωρίς ωστόσο να τους υποκαθιστούν.

Τέλος, όσον αφορά στις μνημονιακές υποχρεώσεις, δήλωσε: «Με την ευρύτερη δυνατή εθνική συμφωνία και στήριξη, η κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί το ζήτημα των πλεονασμάτων σε συνάρτηση με το χρέος, ώστε αυτά να πέσουν κάτω από το 2% του ΑΕΠ και να σταματήσουν να πριονίζουν τα πόδια της ανάπτυξης».

Πηγή: news.gr