Στη Θεσσαλονίκη θα κηδευτεί ο πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης

65

Στο κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι η κηδεία του εκλιπόντος Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Χθες τελέστηκε επιμνημόσυνη τελετή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προς τιμή του εκλιπόντος πρέσβη.

Στη Θεσσαλονίκη θα κηδευτεί ο πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης Στη Θεσσαλονίκη θα κηδευτεί ο πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης Στη Θεσσαλονίκη θα κηδευτεί ο πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης Στη Θεσσαλονίκη θα κηδευτεί ο πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης Στη Θεσσαλονίκη θα κηδευτεί ο πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην Μπραζίλια ξεχωριστή επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό για τον εκλιπόντα πρέσβη, όπου και εκεί θα παραστούν εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας, μέλη της ελληνικής κοινότητας, ο μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και έξαρχος Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιος, αλλά και εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης πολιτικής ηγεσίας και του διπλωματικού σώματος.

Η σορός του Κυριάκου Αμοιρίδη βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα σε αυτοκίνητο στα τέλη Δεκεμβρίου στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου. Οι Αρχές έχουν υποδείξει ως εγκέφαλο της δολοφονίας τη γυναίκα του Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, η οποία δηλώνει αθώα.

Πηγή: newsbeast.gr