Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι

56

Στο 3ο ετήσιο συνέδριο «Think [email protected]» έκανε την πρώτη του εμφάνιση το πολυαναμένομενο «έξυπνο παγκάκι». Στα πλαίσια του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε για πρώτη φορά σε επαφή με ένα παγκάκι διαφορετικό, που αναμένεται να αλλάξει την παραδοσιακή εικόνα που είχαμε στο μυαλό μας για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι

Τα «έξυπνα παγκάκια», που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι ήδη σε συμφωνία να τοποθετηθούν σύντομα σε δήμο της χώρας μας, αποτελούν την ενσωμάτωση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, που θα ανταποκρίνεται στους καθημερινούς διαδικτυακούς ρυθμούς που έχουν μπει στη ζωή μας.

Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι

Σύμφωνα με όσα μας είπαν στην παρουσίαση, που έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου, το συγκεκριμένο παγκάκι θα μπορεί, χάρη στα συστήματα που διαθέτει, να προσφέρει ταυτόχρονη δωρεάν φόρτιση έως τεσσάρων φορητών συσκευών μεσώ θυρών USB ενώ παράλληλα υπάρχουν δύο ειδικές επιφάνειες για την ασύρματη φόρτιση της τελευταίας γενιάς κινητών τηλεφώνων, που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι

Σε όλα αυτά προσθέστε την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου WiFi με ταχύτητες 4G, που που θα διαθέτουν, και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή κατανάλωση ενέργειας, αφού το βασικό χαρακτηριστικό στο έξυπνο παγκάκι είναι η δυνατότητα να αντλεί την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται από τον ήλιο και να την αποθηκεύει σε συσσωρευτές στο εσωτερικό του.

Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι

Η επιφάνειά του καλύπτεται από ηλιακά πάνελ, που θα μετατρέπουν την ακτινοβολία του ήλιου σε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς παρ’ ολ’ αυτά να ξεπερνά η θερμοκρασία της επιφάνειας τους 30 βαθμούς Κελσίου αφού έχει προβλεφτεί ειδικό σύστημα ψύξης της συσκευής, ώστε να μπορεί να είναι ασφαλής και άνετη για τους χρήστες.

Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι

Τον φουτουριστικό σχεδιασμό συμπληρώνουν κρυφοί φωτισμοί LED που θα το κάνουν αναγνωρίσιμο ακόμα και τη νύχτα.

Στόχος είναι το συγκεκριμένο παγκάκι να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, όπου η χρήση φορητών συσκευών επικοινωνίας και διαδικτύου είναι συνεχείς. Ιδανικό σημείο για όσους θέλουν να σερφάρουν δωρεάν στο διαδίκτυο και να φορτίσουν το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά να πάρουν μια ανάσα από το καθημερινό τρέξιμο.

Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» παγκάκι

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr