Ο επικίνδυνος οδηγός που άφησε έκπληκτους τους αστυνομικούς

18

Ένα τηλεφώνημα το πρωί της Δευτέρας 9/7, γύρω στις 08:30 πμ τοπική ώρα, στο αστυνομικό τμήμα του Ντε Μόιν της Αϊόβα, προκάλεσε κινητοποίηση. Υπήρξε καταγγελία για έναν οδηγό που κυκλοφορούσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, κάνοντας επικίνδυνες μανούβρες.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και σύντομα εντοπίστηκε το ύποπτο αυτοκίνητο. Το περιπολικό του έκανε νόημα με τις σειρήνες για να σταματήσει, όμως ο οδηγός το αγνόησε και συνέχισε να κινείται, μέχρι τη στιγμή που βγήκε εκτός πορείας, έξι τετράγωνα πιο κάτω.

Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ο επικίνδυνος οδηγός ήταν μια 9χρονη και συνοδηγός της ένας 7χρονος! Τα παιδιά βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, αλλά ήταν καλά στην υγεία τους. «Ήταν αρκετά τρομαγμένα όταν όλη αυτή η ιστορία τελείωσε», ανέφερε ο αρχιφύλακας, Πολ Πάριτζεκ και πρόσθεσε: «Για κάποιο λόγο εντόπισαν τα κλειδιά του οχήματος από το σπίτι, άρπαξαν το αυτοκίνητο και βγήκαν στο δρόμο. Δεν θα έλεγα ότι ήταν κυνηγητό εκτός από το γεγονός ότι είχαμε ανοιχτές τις σειρήνες και δεν σταμάτησαν».

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τα παιδιά σπίτι τους με τα περιπολικά χωρίς να απαγγείλουν κατηγορίες. Από δω και πέρα αναλαμβάνουν οι γονείς.

«Δεν πρόκειται να τα παραπέμψουμε σε δικαστήριο ανηλίκων. Φαίνεται πως οι ενήλικες κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Νομίζω ότι θα το αφήσουμε να επιλυθεί ως θέμα γονικής μέριμνας», κατέληξε ο αρχιφύλακας Πάριτζεκ.

Πηγή: newsbeast.gr