Ουκρανία: Έτοιμος να επιβάλει στρατιωτικό νόμο ο Ποροσένκο

174

Νωρίτερα σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Χίκεϊ, συνελήφθη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Ρίο.
Στόχος ήταν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής – Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ανάμεσα στους παρευρισκόμενους,
Στις 8 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκε η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους OSIRIS-REx της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο θα επιχειρήσει την…
Ο «βασιλιάς» των αιθέρων, το Airlander-10, το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, έκανε χθες με επιτυχία την παρθενική πτήση του στη…
Η Ελένη Καρποντίνη είχε συνεργαστεί με τον Δημήτρη Μενούνο στο Wipe Out που είχε προβληθεί από τον ΑΝΤ1!
Στη Λευκάδα βρίσκεται η Ελένη Φουρέιρα.
Ριζικές αλλαγές αναμένονται στο Παλάτι.
Πώς θα σας φαινόταν ένα τρένο το οποίο μπορεί να κάνει το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε μόλις 33 λεπτά, ενώ…

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος και να κινητοποιηθούν εκ νέου οι ένοπλες δυνάμεις εάν επιδεινωθούν οι συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας.

«Αν η κατάσταση κλιμακωθεί στα ανατολικά και στην Κριμαία δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να αναγκαστούμε να επιβάλουμε στρατιωτικό νόμο και να ανακοινώσουμε περαιτέρω κινητοποίηση του στρατού», ανέφερε ο Ποροσένκο σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τον «στρατιωτικό νόμο», ούτε αν το μέτρο αυτό θα ισχύσει σε όλη τη χώρα ή μόνο σε ορισμένες περιοχές. Η ουκρανική νομοθεσία ορίζει ότι ο στρατιωτικός νόμος επιβάλλεται με προεδρικό διάταγμα που απαιτείται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο. Θα μπορούσε να σημαίνει μεταξύ άλλων περιορισμό στις μετακινήσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις, απαγόρευση λειτουργίας κομμάτων και ορισμένων θεσμών.

Στελέχη των αυτονομιστών από την άλλη κατηγορούν τον ουκρανικό στρατό ότι εξαπολύει επιθέσεις σε εδάφη που ελέγχονται από τους αντάρτες, ακόμη και με βαρέα όπλα τα οποία υποτίθεται ότι έχουν αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή, με βάση τις συμφωνίες του Μινσκ. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας, ανέφερε ότι κατέγραψε «μεγάλο αριθμό» παραβιάσεων αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: newsbomb.gr