Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση

22

Η ΝΔ έχει μια εθνική στάση δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος

Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι «όπως χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά εργαλεία προς χάριν της εσωτερικής του ισορροπίας και απειλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, το ίδιο πράγμα δυστυχώς κάνει και στα εθνικά», εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον» είπε μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε ότι «όσο εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα και υποχωρείς -και το κάνει ο κ. Τσίπρας γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα κι η εσωτερική πολιτική σκηνή- τόσο οι απέναντι αποθρασύνονται. Το κάνει για τα Σκόπια, το κάνει για τα Ίμια, το κάνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΑΟΖ της Κύπρου, το κάνει για τους τσάμηδες, που ξαφνικά εγείρουν αξιώσεις από την Ελλάδα».

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ακόμη, ότι η ΝΔ έχει μια εθνική στάση επισημαίνοντας πως «ο κ. Κοτζιάς πριν από ένα μήνα έδειχνε με το δάχτυλο τους πολιτικούς αντιπάλους και θριαμβολογούσε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη. Και πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολυδιάστατη και πολυσύνθετη εξωτερική πολιτική κι έχει επιτυχίες». «Τώρα τι έχει να πει, που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας λέει, ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «κι εμείς απαντήσαμε, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία! Οι Τούρκοι μας είπαν ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και οι κύριοι της κυβέρνησης, απάντησαν δια του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία».

«Αυτή είναι σοβαρή, στιβαρή εθνική πολιτική;», διερωτήθηκε εκ νέου, τονίζοντας πως οι γκρίζες περιοχές του Αιγαίου πολλαπλασιάζονται η μία μετά την άλλη, με την ενδοτική πολιτική «του δε μιλάω και δεν διεκδικώ τα δικαιώματά μου». Μάλιστα, όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έτειναν χείρα βοηθείας από την πρώτη στιγμή και προσέφεραν ουσιαστική συνεννόηση στα εθνικά θέματα, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Πηγή: news.gr