Καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή τη συμφωνία με το Καζαχστάν

41

Να σημειωθεί ότι το Καζαχστάν, είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της ΕΕ και ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση ενισχυμένης συμφωνίας εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας του Καζαχστάν.

 

Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι η κύρωση της συμφωνίας για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, είναι προς όφελος των λαών της Ελλάδας και του Καζαχστάν και πρόσθεσε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης για την περιοχή και θεμέλιο δημοκρατίας.

 

Όπως υπογράμμισε, εντάσσεται στη νέα κατηγορία συμφωνιών της ΕΕ για εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας και εξασφαλίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των χωρών της Ευρωασίας.

 

Η κύρωση, περιλαμβάνει το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας Καζαχστάν σε τρεις άξονες. Πρώτον, τον πολιτικό διάλογο, δεύτερον τη συνεργασία για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας και τρίτον το εμπόριο και τις επιχειρήσεις, στο οποίο εντάσσονται μεταξύ άλλων, τα δημόσια οικονομικά, η ενέργεια, η παιδεία, η υγεία και ο πολιτισμός.

 

Να σημειωθεί ότι το Καζαχστάν, είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της ΕΕ και ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής καλύπτοντας πάνω από το 70% των ξένων επενδύσεων

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2012 – 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

NEWSLETTER

Πηγή: news.gr