ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΠΑΛΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

169

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ, ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, 

ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

 

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κατάμεστο Παλλάς παρακολούθησαν με συγκίνηση τη μεγαλειώδη που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η θρυλική Συμφωνική Ορχήστρα και τα Μπαλέτα της Όπερας του Κιέβου, συνέπραξαν με την μοναδική Μαίρη Λίντα και με σολίστ στο πιάνο την Τατιάνα Παπαγεωργίου, η οποία είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της ιδιαίτερης αυτής βραδιάς.

Η Μαίρη Λίντα, μπριόζα και αισθαντική, ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια της βραδιάς ερμηνεύοντας τον κύκλο «Αρχιπέλαγος» τραγούδια από την «Πολιτεία» και τον «Επιτάφιο». Η Τατιάνα Παπαγεωργίου ερμήνευσε καταλυτικά στο πιάνο με το χαμένο «Κρητικό Κοντσέρτο» του συνθέτη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα και τα Μπαλέτα της Όπερας του Κιέβου, υπό τη διεύθυνση του Ολεκσί Μπακλάν, προσέφεραν μια μοναδική προσέγγιση του έργου «Ζορμπάς», με το μεγάλο διεθνώς ανερχόμενο αστέρι του χορού Νεντάκ Ντενίς να κλέβει την παράσταση.

Η συναυλία ξεκίνησε συμβολικά με την 100μελή Παιδική και Μεικτή Χορωδία του Ωδείου Kodaly που, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα. Την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαίρη Λίντα  συνόδευσαν στο μπουζούκι οι σολίστες Θανάσης Βασιλάς και Γιάννης Ματσούκας.

Μια υπέροχη βραδιά που έγινε γεγονός με την χορηγία του «Ιδρύματος Μπούμπουρα». Η συναυλία, λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, στον όποιο θα δοθούν τα έσοδα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Πατέρας-Συμεών Βολιώτης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο χορηγός της βραδιάς κ. Παντελής Μπούμπουρας με τη σύζυγο του, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Σπύρος Μπούμπουρας, ο κ. Χαράλαμπος Κουνέλης, η κ. Άννα Μπιθικώτση, η κ. Μάγδα Τσέγκου χειροκρότησαν με θέρμη τους συντελεστές αυτής της μοναδικής βραδιάς.

9

IMG_9478

1

2

IMG_9496

3

4

5 6 7 8