Δεν ξανάγινε! Άη Βασίληδες έστησαν ένα άγαλμα στο κέντρο της Αθήνας σε 15″ μπροστά στους περαστικούς.

617

Γράφει η Μάγδα Τσέγκου,


Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αυτές τις ημέρες είναι ιδανική κυρίως αν έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά, όπως ανίψια βαφτιστήρια κτλ. Είναι οι μέρες που θα περπατήσουμε, που θα κάνουμε δραστηριότητες και φυσικά θα πάμε να δούμε από κοντά τον Αι Βασίλη όπου υπάρχει.
Χθες, πήγαμε στον Εθνικό Κήπο και στο Ζάππειο, αφού είχαμε επισκεφτεί την Ακρόπολη και την Πλατεία Συντάγματος με τα ανίψια μου, που είναι μόλις 10 ετών .
Λίγο πριν το τέλος της βόλτας μας βρεθήκαμε μπροστά σε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει!
Τέσσερις Άι Βασίληδες  εμφανιστήκαν ξαφνικά στην πλατεία Μανού Ραλλούς, πίσω από την εκκλησία, επί της οδού Αμαλίας και σε ένα εγκαταλελειμμένο βάθρο τοποθέτησαν το γλυπτό ενός κόκκινου μπαλονιού που το κρατάει δεμένο μια αλυσίδα.
Οι περαστικοί και εμείς μαζί, αρχίσαμε να βιντεοσκοπούμε την διαδικασία η οποία διήρκησε  ενάμιση λεπτό.
Στην αρχή νομίσαμε πως πρόκειται για κάποιο event του Δήμου Αθηναίων και κοιταζόμασταν με βλέμμα απορίας.
Κάνεις δεν μας μίλησε, κανείς δεν αντέδρασε όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό.
Ένα υπέροχο κατακόκκινο μπαλόνι ομόρφυνε τη πλατεία και όλοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν μπροστά σε αυτό.
Δεν ξέρουμε αν είναι έργο του Δήμου και του Κυρίου Καμίνη όμως ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όποιον το σκέφτηκε και το έπραξε.

AiVasilis-1
AiVasilis-2

⁠⁠⁠Τι να συμβολίζει άραγε; Τις ελπίδες, τα όνειρα και ό,τι άλλο κρατάνε δεμένο οι αλυσίδες του σήμερα ή μήπως ότι σε τελική ανάλυση οι αλυσίδες κρατάνε μόνο αέρα «κοπανιστό» και τα όνειρα και οι ελπίδες μας μπορούν να πετάξουν ελεύθερα; Το ταμπελάκι γράφει με δύο hashtags σε greeklish και αγγλικά «Το μνημείο του Άγνωστου Καλλιτέχνη» (#to_mnimio_tou_agnostou_kallitexni #the_monument_of_the_unknown_artist)….λίγο πιο κάτω απ’ το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη! Τι να συμβολίζει άραγε κι αυτό….;
‘Ισως τη φωνή του καλλιτέχνη που ποτέ δεν είπε αυτο που ήθελε, ίσως όλους τους καλλιτέχνες που δεν έγιναν γνωστοί ή μηπως ότι η τέχνη υπάρχει σε όλους μας; Δεν ξέρουμε… Βάλε κι εσύ το μπαλόνι σου για να σπάσει η αλυσιδα. Όπως θα κάνουμε κι εμείς. Θα το γεμίσουμε μπαλόνια, ο καθένας το δικό του με το χρώμα που αγαπά.
ΥΓ: Ο άγνωστος καλλιτέχνης που το δημιούργησε θα ξέρει τους λόγους που το έκανε μόνο.
Εμείς φανταζόμαστε και ονειρευόμαστε. Άλλωστε όλοι μας έχουμε κρατήσει κάποτε ένα μπαλόνι που αφήσαμε να πετάξει ψηλά στον ουρανό….
AiVasilis-3
AiVasilis-4
AiVasilis-5
AiVasilis-6
AiVasilis-7
AiVasilis-8