Γκρίνια στη ΔΗΜΑΡ για το «Κίνημα Αλλαγής»

64

Να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες οι αποφάσεις για τον νέο φορέα ζητά η Δημοκρατική Αριστερά

Ενόχληση για τη συμφωνία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη αναφορικά με την ονομασία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας συνεδρίασε σήμερα.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, «στο χώρο της κεντροαριστεράς οι ανοιχτές μαζικές διαδικασίες στην εκλογή επικεφαλής με την συμμετοχή των πολιτών ήταν μία μεγάλη νίκη της νέας προοδευτικής παράταξης. Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις. Το μήνυμα όμως αφορά και εμάς, τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουμε στις διεργασίες συγκρότησης του νέου φορέα. Οι πολίτες επαναδραστηριοποιήθηκαν για μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη που θα απευθύνεται στο παρόν και στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό οι αποφάσεις για το νέο φορέα, όπως και η ονομασία, πρέπει να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες και να είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης διαβούλευσης στην πορεία προς το Συνέδριο και όχι μονομερών συμφωνιών που λαμβάνονται σε επίπεδο κορυφής χωρίς ούτε καν την απαραίτητη συνεννόηση μεταξύ κομμάτων, κινήσεων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα».

«Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα», υπογραμμίζει εξάλλου η ΔΗΜΑΡ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος αναφέρεται και στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, όπου «αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ομηρία από τον Πάνο Καμμένο και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκόπτεται από αρχές και αξίες της αριστεράς. Αδιαφάνεια σε εξοπλιστικά προγράμματα, μη πληρεξούσιοι –μεσάζοντες και κατάχρηση εξουσίας δεν είναι ενέργειες που μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Η συγκάλυψη και η ανοχή σε τέτοια θέματα αποτελούν συνενοχή. Η θέση μας είναι όλα στο φως. Για αυτό πρέπει να γίνει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το τι ακριβώς έχει συμβεί έως τώρα με την συμμετοχή όσων εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ταυτοχρόνως συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πρέπει να γίνει και για το θέμα της πώλησης οπλικών συστημάτων ειδικά στην Σαουδική Αραβία».

Πηγή: news.gr