Γερμανία: Το AfD διαγράφει μέλος του για φωτογραφία της στο Twitter

42

Στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τα εξτρεμιστικά μέλη του και με τον φόβο πως θα τεθεί υπό παρακολούθηση, το κόμμα AfD απέβαλλε την Τζέσικα Μπίεβμαν εξαιτίας μίας φωτογραφίας που δημοσίευσε ποζάροντας μπροστά σε μπουκάλια κρασιών της μάρκας Vini Lunardelli, με ετικέτα τον Αδόλφο Χίτλερ.

Warum liegt man auf dem Küchentisch, lässt sich fotografieren und hat im Hintergrund noch Hitler-Wein stehen? Ich verstehe es nicht 🤷‍♂️ @politikundliebe hat die #AfD-Politikerin Jessica Bießmann aus #Berlin so auf alten Fotos auf MySpace entdeckt. pic.twitter.com/00TgTyyExz

— Jan-Henrik Wiebe (@jan_wiebe) 13 Οκτωβρίου 2018

Aπό το 1995 ο οινοπαραγωγός Vini Lunardelli διακοσμεί τα μπουκάλια του με εικόνες του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Στάλιν και συχνά ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων σε διάφορες χώρες.

Αυτή τη φορά, το τίμημα το πλήρωσε η πολιτικός του AfD, η οποία πόζαρε ξαπλωμένη σε έναν πάγκο κουζίνας με 4 μπουκάλια της συγκεκριμένης μάρκας στο φόντο που απεικόνιζαν τον Χίτλερ.

Hat die #afd Abgeordnete @JessicaBiessman da etwa «Führerwein» in ihrer Wohnküche stehen?🤔 pic.twitter.com/y7NdddQMG2

— Felix Langdòn Algêr (@politikundliebe) 10 Οκτωβρίου 2018

Η ίδια σε δήλωσή της στην Bild είπε πως μετανιώνει για αυτή τη φωτογραφία της και πως δεν είχε δει τα μπουκάλια που βρίσκονταν στο ράφι πίσω της. Σύμφωνα με την ίδια η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε πριν δέκα χρόνια και επανεμφανίστηκε στο λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Τζωρτζ Παζντέσκι του AfD δήλωσε πως οι φωτογραφίες αυτές ήταν απαράδεκτες και πως έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για την διαγραφή της Μπίεβμαν από το κόμμα.

Με την κοινή γνώμη να αντιτίθεται στις ακροδεξιές τακτικές του AfD, με χιλιάδες παράπονα και καταγγελίες να καταγράφονται καθημερινά, το ίδιο το κόμμα προσπαθεί πάση θυσία να αποφύγει την παρακολούθηση και να τονίζει πως σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: skai.gr