Ανακάλυψαν «θησαυρό» δεκαετιών σε ξεχασμένο δωμάτιο της Βουλής

15

Αρχειακό υλικό που χρονολογείται ακόμα και από το 1897 εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφορικά με αρχειακό υλικό που βρέθηκε σε… ξεχασμένο δωμάτιο της Βουλής μετά από πολλές δεκαετίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Βουλή, οι ανακοινώσεις του Νίκου Βούτση θα αφορούν σε πρωτότυπο αρχειακό υλικό που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών σε χώρο της Βουλής, τον οποίο προφανώς ουδείς είχε επισκεφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Το εν λόγω αρχειακό υλικό περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια.

Μετά από μία πρώτη φυλλομέτρηση των περιεχομένων, φαίνεται ότι πρόκειται για αρχεία, από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται από το 1897 και το νεότερο είναι του 1977.

Περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, τα οποία έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974), περίοδο κατά την οποία δεν υφίστατο λαϊκή εκπροσώπηση και Βουλή. Τα θέματα της χώρας ρυθμίζονταν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.

Κατά τη συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Βουλής, θα δοθεί στους δημοσιογράφους ενδεικτικό έντυπο υλικό.

Πηγή: news.gr