Έξαλλος ο δήμαρχος της Νάπολης με… πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ

Ο Δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις διαμαρτυρήθηκε έντονα, για το ότι πυρηνικό υποβρύχιο που συμμετείχε στην επιχείρηση βομβαρδισμών στην Συρία, τον περασμένο Μάρτιο είχε περάσει από το λιμάνι της πόλης του.

Πρόκειται για το υποβρύχιο Uss John Warner και ο Ντε Ματζίστρις, στις 20 Μαρτίου, είχε ήδη υπογραμμίσει ότι η είσοδός του στο λιμάνι της Νάπολης, δεν σεβόταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ορίζει ότι η μεγαλούπολη του ιταλικού νότου και το λιμάνι της αποτελούν αποπυρηνικοποιημένη ζώνη.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το συγκεκριμένο υποβρύχιο, πριν δυο ημέρες, χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση πυραύλων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις αναφέρει ότι το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που ορίζει ότι το λιμάνι της Νάπολης είναι αποπυρηνικοποιημένη περιοχή, εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 και, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων,  υπογραμμίζει ότι «και στο μέλλον, πλοία αυτού του είδους δεν θα είναι ευπρόσδεκτα στην Νάπολη». Κάτι που αφορά «τόσο το πέρασμα, όσο και μεγαλύτερη διάρκειας παραμονή τους».

Πηγή: newsbeast.gr